"In perioada 4-6 octombrie 2019, Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic al Facultatii de stiinte Socio-Umane din cadrul Universitatii 'Lucian Blaga' din Sibiu in parteneriat cu Colegiul National Pedagogic 'Mihai Eminescu' din Targu Mures organizeaza Conferinta Internationala de Educatie Nonformala aflata la a cincea editie. (...) Obiectivul principal al conferintei este schimbul de bune practici in educatia nonformala si dezvoltarea competentelor agentilor educationali participanti de a proiecta si desfasura activitati educative cu impact pozitiv la nivelul elevilor si studentilor", transmite Universitatea "Lucian Blaga" (ULB).
Vor avea loc 14 workshopuri care vor oferi celor 120 de participanti oportunitatea de a participa activ la programele propuse, de a dezbate probleme actuale din educatie si mai ales de a propune solutii si modalitati de abordare constructiva a actului educational.
"Este necesar ca specialistii implicati in procesul de elaborare a politicilor legate de educatie sa aiba continuu in atentie faptul ca educatia nonformala reprezinta o parte esentiala a procesului de invatare si sa considere educatia nonformala ca element integrant al procesului de invatare pe tot parcursul vietii", a declarat profesorul. Daniel Mara de la ULB Sibiu.
Principalele probleme din educatie dezbatute intens in spatiul public sunt necesitatea adoptarii unei noi legi a educatiei, programele scolare invechite, subfinantarea educatiei, abandonul scolar.
Lia D. 07 Oct. 2019 10:01:56
Nu sta in puterea mea sa opresc furtul si risipa.Am aratat unde e, dupa umila mea parere punctul nevralgic, banii, fara a avea cunostinte legate de cifrele care arata sumele care se aloca sau nu.....
Avem aceasta problema de ani de zile si ce facem: o comisie, o conferinta, un work shop, niste studii.....rahaturi! Nimic concret! Asta apropo de risipa! Si nu se risipesc doar bani pe aceste rahaturi , ci si timp in care se mai formeaza o generatie ..... si inca o generatie....
Nicolae Capatana 07 Oct. 2019 08:07:16
D-na Lia D.a sustine ca nu sunt bani alocati pentru educatie este o aberatie caci cei ce sunt mare parte sunt risipiti iar restul sunt furati! In Invatamant nu ajunge practic nimic. Cei care cer bani fara a rezolva in prealabil cele doua probleme FURATUL si RISIPA nu au auzit de vorba veche romaneasca: "A CARA APA CU CIURUL"!!! Dar marea durere este ca Academia Romana nu se implica in a formula DOCTRINA EDUCATIEI si apoi vedem noi cati bani ne trebuie ca s-o implementam!!!Lia D. 06 Oct. 2019 14:02:50
Îmbunătățirea educației se poate face simplu : cu BANI !Maxim 20 elevi an clasă, maxim 5 ore / zl și elevi antr-un singur schimb ca după ora 13 să poată servi pranzul și să se apuce de teme andrumați de profesori, materiale didactice atractive pentru toate materiile de studiu, dotare cu calculator + imprimantă + proiector fiecare sală de clasă !
Deci bani pentru educație !