In context, Ministerul Educatiei Nationale va trimite o adresa catre CJ-uri din judetele care pot fi selectate, urmand a se solicita angajamentul ferm pentru sustinerea activitatilor proiectului, pentru asumarea sustenabilitatii post-implementare.
Dotarea va presupune, nelimitativ, tablete pentru uzul elevilor (in fiecare clasa va fi un numar de tablete egal cu numarul bancilor pentru elevi), laptopuri pentru toti profesorii din judetul respectiv, table inteligente (cate una in fiecare clasa), videoproiectoare si ecrane de proiectie (cate unul in fiecare clasa), conectare wireless a scolilor. Suplimentar, pentru invatamantul profesional se vor achizitiona imprimante 3D ready.
Costurile estimative totale pentru implementarea proiectului ar fi de 25 milioane de euro.
Un alt proiect prevede achizitionarea unui numar de 308.611 ghiozdane pentru elevii din clasele II — VIII, precum si rechizite scolare pentru un numar estimat de 51.539 de prescolari, grupul tinta eligibil fiind reprezentat de copiii cei mai dezavantajati din invatamantul de stat prescolar, primar si gimnazial, cursuri de zi, care sunt in intretinerea familiilor al caror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat in luna iulie a fiecarui an, este de maximum 50% din salariul de baza minim brut pe tara.
Potrivit ministrului Educatiei, un alt proiect prevede dotarea a 60 de licee cu profil matematica-informatica cu cate un laborator performant de pregatire. Proiectul este finantat din fondul de contrapartida prin grant nerambursabil subventionat de Guvernul Japoniei, iar MEN este beneficiar.
Comentarii [2 comentarii]Adauga comentariul tau
Robert Alexandru 23 Aug. 2017 21:45:16
Problemã:Dacã UN județ poate beneficia de toate aceste dotãri cu 25 milioane euro...
... și sunt 41 de județe plus Municipiul București
... iar sistemul de 54 de lansatoare de rachete recent oferit României ar costa 1,25 miliarde dolari ...
... care este concluzia înțeleaptã ce se poate deduce?
Dumitru Vladimir 23 Aug. 2017 12:11:51
TELEORMAN!