Salariile profesorilor au crescut in 2015 cu peste 26%, insa nu este suficient. Ce promite ministrul Educatiei

De Banu Alexandra
la 20 Oct. 2015 Exclusiv
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Salariile profesorilor au crescut in 2015 cu peste 26%, insa nu este suficient. Ce promite ministrul Educatiei20Oct.2015

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, arata ca anul 2015 a adus cadrelor didactice o crestere salariala totala de 26,78%. Totusi, salariile profesorilor nu au ajuns la un nivel satisfacator, iar pentru a spori calitatea educatiei este nevoie de un curriculum revizuit, de manuale scolare, de infrastructura scolara, dar mai ales de cadre didactice bine pregatite, considera ministrul.

"Anul 2015 a insemnat pentru cadrele didactice din Romania o crestere salariala ce totalizeaza 26,78%. Cu siguranta nu este suficient - si suntem constienti de faptul ca profesorii romani se confrunta cu multe provocari care pot avea un impact negativ asupra dezvoltarii lor profesionale. Cand spun profesorii romani, ma refer la toti cei 345.000 de colegi care activeaza in domeniul educatiei in Romania", a declarat luni Sorin Cimpeanu.

Salariile din invatamant au crescut cu 15%

Ministrul Educatiei considera ca este nevoie de investitii mai mari in materiale didactice adecvate, care sa permita "strategii moderne de predare".

"In acest sens, introducerea manualelor digitale inseamna un pas important inainte, dar trebuie sa ne concentram si pe formarea continua care are implicatii majore in calitatea actului didactic. Credem astfel ca, un mijloc cheie prin care se poate sustine reforma curriculara in plina desfasurare in invatamantul din Romania si calitatea educatiei in ansamblul ei este imbunatatirea competentelor cadrelor didactice.

Elevii au inceput primele lectii de pe manualele digitale. Cum pot fi acestea folosite


Avem nevoie de curiculum revizuit, de manuale scolare, de infrastructura scolara. Dar, chiar daca avem toate aceste lucruri, fara cadre didactice bine pregatite rezultatele asteptate in domeniul educatiei vor intarzia sa apara", a mai spus Cimpeanu.

In ceea ce priveste manualele pentru clasa a III-a si o parte din "restantele" pentru clasa II-a, a fost lansata o licitatie pentru 126 de manuale.

"Din 126 de manuale, s-au prezentat pentru a oferta edituri pentru 23 de manuale. Pentru 103 manuale nu s-a prezentat niciun ofertant. Din cele 23 de manuale ofertate, pentru patru s-au inregistrat oferte neconforme. Astfel, au ramas 19. Din 19, noua au inregistrat contestatii. Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) s-a pronuntat intr-o prima faza, fara sa dea castig de cauza contestatarilor. In momentul de fata, lucrurile se analizeaza la Curtea de Apel", a subliniat ministrul Educatiei.

Pana nu vor fi schimbate reglementarile in ceea ce priveste manualule scolare, "intotdeauna se vor intampla astfel de lucruri, pentru simplu motiv ca nu poti obliga editurile sa oferteze pentru acele loturi care nu prezinta suficient interes economic", mai spune ministrul Educatiei.

Citeste si MEN promite cataloage electronice si internet in toate scolile, tablete si manuale digitale pentru toti elevii


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

salarii profesori salarii cadre didactice manuale digitale cataloage electronice


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.
Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Iti oferim Gratuit Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Citeste GRATUIT toate
informatiile despre
invatamantul primar,
gimnazial si liceal.
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Adauga mai jos adresa ta de email si
primesti Raportul Gratuit


Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.
Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Iti oferim GRATUIT
Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Primesti GRATUIT noile
TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
x
//