Concret, salariul inspectorului scolar general porneste de la 10.583 de lei, la care se adauga o indemnizatie pentru gradatia de merit de 2.646 de lei, un spor de suprasolicitare neuropsihica de 1.129 de lei si indemnizatia de hrana de 347 de lei. In total: 14.705 lei. Atentie, este vorba de venitul brut, supus impozitarii conform legii.
Inspectorul scolar general adjunct are un salariu ceva mai mic decat superiorul sau ierarhic, de 13.881 lei brut. Suma pleaca de la salariul functiei, de 9.978 de lei, la care se adauga 2.495 pentru gradatia de merit, sporul de suprasolicitare neuropsihica de 1.061 de lei si indemnizatia de hrana de 347 de lei.
Un salariu apropiat de seful ISMB are si contabilul sef, care incaseaza lunar un venit brut de 14.405 lei. Salariul functiei, in cazul sau, pleaca de la 9.372 de lei, la care se adauga 1.406 lei, spor pentru complexitatea muncii, 2.343 de lei pentru gradatie de merit, spor CFP (control financiar preventiv) de 937 de lei, plus indemnizatia de hrana de 347 de lei.
Cele mai mici salarii din ISMB:
- sofer - venit brut lunar de 5.543 de lei
- muncitor calificat - venit brut lunar de 5.543 de lei
- sef depozit - venit brut lunar de 5.419 lei.
Potrivit documentului publicat de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, cele mai mari sporuri la salariu sunt incasate de sefii institutiei, fie ca vorbim de sporuri de gradatie de merit, ori de suprasolicitare neuropsihica.
Conform Articolului 33, alin (1) din Legea nr.153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, toate autoritatile si institutiile publice sunt obligate sa publice la sediul propriu si pe pagina proprie de Internet, in datele de 31 martie si 30 septembrie ale fiecarui an, si vor mentine publicata o lista a tuturor functiilor din autoritatile sau institutiile publice respective ce intra in categoria personalului platit din fonduri publice, cuprinzand urmatoarele:
a) salariul de baza, solda functiei de baza/salariul functiei de baza, indemnizatia de incadrare sau indemnizatia lunara, dupa caz;
b) tipul, baza de calcul, cota procentuala, valoarea bruta a sporurilor, compensatiilor, adaosurilor, primelor si premiilor eligibile pentru fiecare functie, precum si baza legala a acordarii acestora;
c) valoarea anuala a voucherelor de vacanta care urmeaza sa fie acordate pentru o perioada lucrata de un an, precum si baza legala a acordarii acestora;
d) valoarea anuala a indemnizatiei de hrana care urmeaza sa fie acordata pentru o perioada lucrata de un an, precum si baza legala a acordarii acesteia;
e) orice alte drepturi in bani si/sau in natura, daca este cazul, precum si baza legala a acordarii acestora;
f) orice informatii cu privire la posibile limitari ale venitului salarial, precum si baza legala a acestora.
La alin (2) se arata ca nerespectarea acestei prevederi atrage raspunderea contraventionala a conducatorului autoritatii sau institutiei publice in cauza si se sanctioneaza cu amenda intre 5.000 si 10.000 lei.
Salarii Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti