

Rezultatele studiului despre temele de acasa. Peste 70% dintre parinti si elevi cred ca sunt prea obositoare. Ce solutii propun

De Laura Galescu
la 14 Dec. 2017
1 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rezultatele studiului despre temele de acasa. Peste 70% dintre parinti si elevi cred ca sunt prea obositoare. Ce solutii propun14Dec.2017

Rezultatele studiului lansat de ministerul Educatiei cu privire la temele pentru acasa au fost centralizate. Pe baza acestora reiese ca peste 70% dintre parinti si elevi considera ca temele pentru acasa sunt obositoare, monotone, dificile si stresante. Ei au propus si solutii care spera sa rezolve aceasta problema.

Desi elevii recunosc faptul ca temele sunt utile pentru fixarea cunostintelor predate la clasa, multi dintre ei considera ca sunt ori prea repetiti si monotone, ori prea dificile.
 
De fapt, elevii si parintii isi doresc teme diferentiate, pe care sa le rezolve creativ si eventual in echipa. 
 
De asemenea, rezultatele raportului arata ca intre 75-80% dintre elevi si parinti considera ca temele consuma mare parte din timpul liber al copiilor. Mai mult, 70% dintre parinti si 67% dintre elevi considera ca temele pentru acasa produc prea mult stres.
 
In privinta adoptarii unui act normativ care sa reglementeze rolul temelor pentru acasa si timpul necesar efectuarii acestora, opiniile cadrelor didactice sunt impartite. O parte dintre profesori considera ca temele trebuie sa beneficieze de o reglementare juridica pentru o raportare la un cadru comun, evitandu-se astfel excesele legate de volumul temelor, gradul de dificultate sau timpul necesar efectuarii acestora. 
 
La polul opus se situeaza dascalii care cred ca aceasta chestiune trebuie sa fie gestionata numai de ei, in functie de particularitatile clasei la care predau. Acestia vad o astfel de reglementare ca pe o constrangere a libertatii de actiune a profesorilor. 
 
Recomandarile respondentilor sustin si acordarea unei atentii speciale nu doar tehnicilor de invatare independenta, ci si tehnicilor de lucru in echipa, care ajuta la dezvoltarea competentelor de comunicare, negociere, management al timpului. 
 
Alte propuneri vizeaza nevoia de stabilire a unor teme pentru acasa cu caracter interdisciplinar sau transdisciplinar, alternarea temelor clasice, traditionale, cu cele cu caracter practic-aplicativ, legate de viata reala (proiecte, machete), diferentierea intre teme zilnice si teme cu termen mai lung de realizare (saptamanal, bilunar, lunar, semestrial) pentru formarea/dezvoltarea abilitatilor si competentelor elevilor legate de managementul timpului, a responsabilitatii etc. 
 
Raportul integral legat de temele pentru acasa il puteti vedea aici
 
La studiu au participat 70.952 de respondenti, dintre care 27.383 parinti (84% mame), 32.786 de elevi si 10.783 de cadre didactice din toate judetele tarii. 
Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii
Agenda Cadrului Didactic 2024 - 2025

Ce este atat de special la aceasta Agenda Cadrului Didactic?

In primul rand, structura ei. Este conceputa exclusiv pentru necesitatile unui cadru didactic, astfel incat sa va ajute eficient in planificarea activitatii si sa nu ratati cumva vreun moment profesional important.

In al doilea rand, agenda este eleganta, atrage imediat atentia.

Si, in al treilea rand, ea aduce o inovatie simpatica: delimitarea celor 5 module de invatare ale anului scolar se face cu cate o caricatura savuroasa.


...Vezi AICI cum arata Agenda <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

teme pentru acasateme elevichestionar teme pentru acasa


x
Lasa un raspuns



Comentarii [1 comentariu]Adauga comentariul tau
14Dec.2017

Ana Maria David 14 Dec. 2017 14:07:55

Ar trebui sa se vizeze dezvoltarea inteligentei EMOTIONALE a copiilor, mult mai importanta pt reusita in viata.
Pt dezvoltarea inteligentei ablicate, a abilitatilor specializate, fiecare parinte va opta pt invatamantul dedicat acestor specializari sau fiecare elev pt facultatea pt care are aptitudini.
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.
Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Iti oferim Gratuit Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Citeste GRATUIT toate
informatiile despre
invatamantul primar,
gimnazial si liceal.
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Adauga mai jos adresa ta de email si
primesti Raportul Gratuit


Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.
Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Iti oferim GRATUIT
Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Primesti GRATUIT noile
TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
x
//