In scolile din Romania predau aproximativ 80.000 - 85.000 de profesori care au facut facultatile "la distanta". Ministrul Educatiei Nationale, Ecaterina Andronescu, crede ca trebuie luate anumite masuri in privinta acestor cadre didactice, pentru a imbunatati calitatea procesului de predare.
"In sistemul de invatamant, circa 80-85.000 de profesori sunt din universitatile in care au avut programe la distanta. Cand inveti la distanta, inveti usor departe de carte. Ca urmare, cu prioritate trebuie sa ii aducem intr-un program de formare. Toate lucrurile acestea sunt extrem de importante", a explicat Andronescu.
Aceasta a amintit ca exista programul CRED pentru formarea a 55.000 de profesori, dar a explicat ca nu este suficient, desi valoarea sa este de 46 de milioane de euro. Demnitarul a dat asigurari ca vor mai fi scrise si alte programe prin care toti profesorii sa fie trecuti prin programe de formare.
Potrivit datelor Institutului National de Statistica, in Romania sunt 256.000 de profesori, ceea ce inseamna ca dascalii care au facut studii la distanta reprezinta cam un sfert din totalul cadrelor didactice.
Comentarii [2 comentarii]Adauga comentariul tau
Eu 29 Mai. 2019 20:22:40
Nu doar in invatamant este aceasta situatie, ci in toate domeniile. Cu contabilii ce faceti? Cu avocatii, notarii, inginerii? Dar e normal sa loviti in invatamant, asa cum ati facut ani de-a randul! Reforme peste reforme, ordonante peste ordonante cu care nu ati facut decat sa bulversati intregul sistem si asa subred. Bravo!Ion Micsa 29 Mai. 2019 14:26:40
256:85=3,01 Inseamna ca nu un sfert , ci o treime au studii la distanta. Lor li se adauga profesorii necalificati, in numar nedivulgat. Si ne mai intrebam, de ce numarul analfabetilor functionali este atat de mare!?