Actul normativ are ca obiect de reglementare completarea art. 18¹ din Legea nr.69/2000, cu un nou alineat, alin. (5), astfel incat din sumele alocate din bugetul local pentru finantarea activitatii sportive, potrivit alin. (1), (2) sau (4), minim 30% din cuantumul aprobat sa fie directionat pentru sustinerea activitatii sportive si promovarea unui stil de viata sanatos la nivel de copii si juniori, pe baza de proiecte anuale, scrie
news.ro.
Astfel, conform legii promulgate de catre seful statului, autoritatile locale vor avea posibilitatea sa finanteze orice ramura sportiva si orice tip de structura sportiva, de drept public sau privat, cu o singura conditie: sa se afle pe raza unitatii teritorial-administrative respective.
Vor putea fi finantate si structurile sportive scolare care apartin de unitatile de invatamant din respectiva unitate administrativ-teritoriala, masura care vizeaza in special localitatile cu un numar mai mic de copii si tineri.
Proiectul de lege initiat de USR a fost adoptat, decizional, de catre Camera Deputatilor, pe 4 octombrie.
Potrivit unui comunicat de presa al USR, in Romania, rata celor care nu practica nicio forma de sport sau miscare in segmentul de varsta 5-14 ani este de 47%. Cifra creste aproape de 79% in segmentul 15-24 ani.
Recent, ministrul Sportului a declarat ca sportul romanesc a inregistrat un regres semnificativ in ultimii ani si ca a fost nevoie de elaborarea unei
Strategii Nationale pentru Sport ca sa se ofere stabilitate acestui domeniu. Prin urmare, prin Strategia Nationala pentru Sport, elaborata de Ministerul Sportului, in colaborare cu specialisti ai Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca, se urmareste introducerea mai multor ore de educatie fizica la scoala, plus a unor activitati fizice extrascolare, in urmatorii 10 ani.