In lunile urmatoare vor fi selectati 60 de experti din toata tara care vor pune la punct metode si programe prin care vor pregati 900 de formatori de profesori.
Acestia din urma se vor intalni fata in fata cu fiecare dascal, timp de 60 ore, iar fiecare profesor va mai avea inca 60 de ore de pregatire online. Zilele acestea, mai multi profesori din tara au primit chestionare din partea Ministerului Educatiei.
Profesorii care vor intra in programul de formare vor primi cate 600 de lei de fiecare.
Angajarea expertilor care vor antrena formatorii de profesori depinde acum de cat de repede reuseste Ministerul Fondurilor Europene sa treaca prin Guvern o Hotarare care va aproba recrutarea lor.
A fost avizata de 3 ministere, iar Finantele, Justitia si Consiliul Legislativ inca nu si-au dat acordul, potrivit
stirileprotv.ro.
Studiile internationale arata ca elevii romani sunt printre cei mai slabi pregatiti din 50 de tari, in timp ce profesorii lor se cred cei mai pregatiti dintre toti participantii.
Comentarii [5 comentarii]Adauga comentariul tau
Lucrator In Educatie 10 Mai. 2018 13:25:34
Cred ca va trebui clar aplicata metoda de strangere a telefoanelor elevilor in orele de curs.Este mai tentant si facil nea Google, in captivarea atentiei lor,comparativ cu profesorul de la catedra .Acolo este cheia,va trebui sa gasim metode concurente,inspiratia necesara de a ne adapta in viitor.
Otilia Felea 02 Mai. 2018 13:45:05
ContinuareNu se pune deloc accent pe gandirea proprie a fiecarui elev, nu se incurajeaza creativitatea si imaginatia copiilor. Pana cand nu vor intelege astfel de lucruri si nu le vor transpune in metode de invatat interactive si ,,prietenoase cu copiii,, nu vom face nimic cu invatamantul romanesc. COpiii din ziua de azi nu mai sunt ca noi, cei de acum 40 de ani. Sunt modalitati nenumarate de a-i captiva. Ar trebui sa le folosim.
Otilia Felea 02 Mai. 2018 13:40:40
Buna ziua,Daca acei specialisti sunt alesi tot din Romania nu am facut nimic!
Pentru ca si ei sunt la fel de pregatiti ca si colegii lor, in sistemul nostru romanesc unde se pune accent pe invatat pe de rost si nu pe intelegerea lucrurilor, nu se pune accent pe aplicabilitatea a ceea ce se invata, copiii nostri nu stiu sa vorbesca pentru ca in scoli nu sunt ore de oratorie, nu stiu sa scrie pentru ca nu mai sunt ore de caligrafie si limba romana
Nicolae Capatana 30 Apr. 2018 13:24:21
Da, d-le Dan Vicol, aveti mare dreptate, dar nimic din ce incriminati dvs. si eu bineinteles nu se va schimba pana cand aici nu vor mai aparea cel putin 10000 de doritori ai schimbarii! Complacerea in aceasta atmosfera de dolce far niente va distruge tot!!!Dan Vicol 30 Apr. 2018 11:11:58
Nimic nu va schimba invatamantul, si in nici un caz noi programe de "formare" - aceleasi porcarii de 15 ani.Cand se va renunta la plata pe cap de elev, la tonele de maculatura si la comasari si desfiintari de scoli, atunci da.
Pana atunci, frectie la picior de lemn.