Cum devii politist de frontiera in 2018. Calendarul examenelor de admitere

de Banu Alexandra la 25 Apr. 2018
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum devii politist de frontiera in 2018. Calendarul examenelor de admitere25Apr.2018

Absolventii de liceu cu diploma de bacalaureat, care vor sa devina politisti de frontiera, ca se pot inscrie la concursurile de admitere organizate la nivelul institutiilor de invatamant ale Ministerului Afacerilor Interne si Ministerului Apararii Nationale.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru viitorii politisti de frontiera sunt puse la dispozitie un numar de 646 locuri pentru specializarea Politie de Frontiera si Drept.
 
La Academia de Politie "A.I. Cuza" Bucuresti - Facultatea de Politie de Frontiera:
 
- curs de zi 60 locuri: din care 2 locuri pentru etnicii rromi, 2 locuri pentru maghiari si 2 locuri pentru alte minoritati;
- curs frecventa redusa-6 locuri.
 
La Academia de Politie "A.I. Cuza" Bucuresti - Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative, specializarea: Drept - 20 locuri.
 
La scoala de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera "Avram Iancu" Oradea, curs de zi:
 
-sesiunea de admitere august - septembrie 2018 - 280 locuri;
-sesiunea de admitere ianuarie 2019 - 280 locuri
Inspectoratul General al Politiei de Frontiera recruteaza, de asemenea, candidati pentru admitere la institutiile de invatamant ale Ministerului Apararii Nationale pe locurile Ministerului Afacerilor Interne, pentru urmatoarele institutii:
- la Universitatea Nationala de Aparare "Carol I", invatamant de zi, 2 locuri;
- la Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", invatamant de zi, 21 locuri;
- la Academia Tehnica Militara, invatamant de zi, 33 locuri;
- la Academia Fortelor Aeriene "Henri Coanda", invatamant de zi, 13 locuri
- la Academia Navala "Mircea cel Batran" Constanta, invatamant de zi, 6 locuri;
- la scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale "Amiral Ion Murgescu" Constanta, invatamant postliceal, cu durata de 2 ani, invatamant de zi, 66 locuri;
- la scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre "Basarab I", invatamant postliceal, invatamant de zi, 8 locuri;
- la scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Aeriene "Traian Vuia", invatamant postliceal, 5.
 
Recrutarea in vederea participarii la concursul de admitere se realizeaza, in raport de domiciliul inscris in cartea de identitate a candidatului, de catre structurile teritoriale de resurse umane ale Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, respectiv la sediul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, situat in Bucuresti, bd. Geniului, nr. 42C, sector 6, pentru municipiul Bucuresti.
 
Recrutarea candidatilor din judetele in care nu exista unitati ale Politiei de Frontiera Romane, se realizeaza de catre structurile teritoriale de resurse umane ale Inspectoratului General al Politiei Romane.
 
Pentru Academia de Politie "A. I. Cuza" si pentru institutiile de invatamant ale M.A.P.N. care scolarizeaza personal pentru Politia de Frontiera:
 
- data limita de inscriere este 25.05.2018 (la sediul structurilor Politiei de Frontiera, respectiv Politiei, in cazul in care in judetul de domiciliu al candidatului nu exista structuri ale politiei de frontiera);
- data limita de depunere a dosarului de candidat este 20.06.2018 (la sediul structurilor care au efectuat recrutarea);
- perioada de inscriere/desfasurare a concursului este 31.07-24.08.2018.
Pentru scoala de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera ,,Avram Iancu” - Oradea, sesiunea de admitere august - septembrie 2018:
- data limita de inscriere este 15.06.2018 (la sediul structurilor Politiei de Frontiera, respectiv Politiei, in cazul in care in judetul de domiciliu al candidatului nu exista structuri ale politiei de frontiera);
- data limita de depunere a dosarului de candidat este 13.07.2018 (la sediul structurilor care au efectuat recrutarea);
- perioada de inscriere/ desfasurare a concursului: 24.08-04.09.2018, (la scoala de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera ,,Avram Iancu” Oradea).
Pentru scoala de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera ,,Avram Iancu” - Oradea, sesiunea de admitere ianuarie 2019:
- data limita de inscriere este 23.11.2018 (la sediul structurilor Politiei de Frontiera, respectiv Politiei, in cazul in care in judetul de domiciliu al candidatului nu exista structuri ale politiei de frontiera);
- data limita de depunere a dosarului de candidat este 18.12.2018 (la sediul structurilor care au efectuat recrutarea);
- perioada de inscriere/ desfasurare a concursului: 10.01-21.01.2019, (la scoala de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera ,,Avram Iancu” Oradea).
 
Contravizita medicala si verificarea aptitudinilor fizice a candidatilor recrutati pentru toate institutiile de invatamant ale Ministerului Apararii Nationale pe locurile alocate M.A.I. – Politia de Frontiera - se realizeaza, in mod centralizat, in perioada 07-11.07. a.c., ora 07.00, potrivit planificarii care va fi adusa la cunostinta candidatilor in timp util, prin postarea acesteia pe site-ul MAI (mai.gov.ro) la sectiunea Cariera/Institutii de invatamant.
 
Candidatii vor sustine probele eliminatorii si cele de cunostinte stabilite prin regulamentul / metodologia de admitere a institutiei de invatamant.
 
Pentru informare cu privire la organizarea si desfasurarea concursului de admitere, candidatii vor consulta site-ul oficial al institutiei de invatamant.
 
Pentru a se putea inscrie la concursurile de admitere organizate la institutiile militare de invatamant, tinerii trebuie sa indeplineasca, cumulativ, urmatoarele conditii:
 
Sa aiba cetatenie romana si domiciliul in Romania;
Sa cunoasca limba romana scris si vorbit;
Sa aiba capacitate deplina de exercitiu;
Sa fie declarati apt din punct de vedere medical, fizic si psihic;
Sa aiba varsta de minimum 18 ani;
Sa fie absolventi de liceu, cu diploma de bacalaureat;
Sa aiba un comportament corespunzator cerintelor de conduita admise si practicate in societate;
Sa nu aiba antecedente penale sau sa nu fie in curs de urmarire penala ori de judecata pentru savarsirea de infractiuni, cu exceptia situatiei in care a intervenit reabilitarea;
Sa nu aiba semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentatie, in tinuta de vara;
Sa nu fi fost destituit dintr-o functie publica in ultimii 7 ani;
Sa nu fi desfasurat activitati de politie politica, asa cum sunt acestea definite de lege;
Sa nu aiba calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizatii cu caracter politic;
Sa nu fi fost exmatriculati, pentru abateri disciplinare, dintr-o institutie de invatamant;
Sa fi obtinut la purtare, in perioada studiilor liceale, media generala de minimum 9.00, cu exceptia candidatilor care au absolvit institutii de invatamant de nivel liceal in state membre ale Uniunii Europene in care nu se evalueaza prin nota/punctaj/calificativ purtarea elevului.

Concursurile de admitere se vor desfasura astfel:
 
Academia de Politie ,,A.I.Cuza" Bucuresti - Facultatea de Politie de Frontiera - concursul se va desfasura in 2 etape:
 
Etapa I - probe eliminatorii:
 
- contravizita medicala;
- verificarea aptitudinilor fizice.
 
Probele se sustin in ordinea prezentata si fiecare dintre ele este eliminatorie. Participarea candidatilor la urmatoarea proba este conditionata de promovarea celei anterioare si, indiferent de cauzele si motivele invocate, nu se admit contestatii, repetari sau reexaminari la probele de aptitudini.
 
La prezentarea pentru sustinerea probelor eliminatorii, candidatii vor avea asupra lor cartea de identitate, legitimatia de concurs si echipament sportiv adecvat sustinerii probelor de evaluare a aptitudinilor fizice.
 
Etapa II - proba de evaluare a cunostintelor
 
Participa numai candidatii care au promovat probele eliminatorii.
Disciplinele de concurs sunt:
Istorie (test grila);
Limba romana (test grila) ;
Limba straina: engleza / franceza / germana / rusa/ spaniola - la alegere (test grila);
Probele la Istorie, Limba Romana si Limba straina se sustin concomitent si se noteaza separat.
Tematica si bibliografia pentru concursul de admitere la Academia de Politie ,,A.I. Cuza” se gasesc pe pagina de internet www.academiadepolitie.ro
 
Pentru Scoala de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera ,,Avram Iancu” - Oradea - concursul de admitere se va desfasura in 2 etape, astfel:
 
Etapa I - consta in:
 
- contravizita medicala;
- verificarea aptitudinilor fizice; potrivit probelor si baremelor prevazute in metodologia de admitere
 
Fiecare proba are caracter eliminatoriu, participarea la urmatoarea fiind conditionata de promovarea celei anterioare. Indiferent de cauzele si motivele invocate nu se admit contestatii, repetari sau reexaminari.
 
Etapa II - proba scrisa de verificare a cunostintelor.
 
Participa candidatii care au promovat etapa probelor de aptitudini si consta in sustinerea unui test grila la urmatoarele discipline de concurs:
 
Limba romana ( test grila)
Limba straina: franceza / engleza - la alegere; (test grila)
 
Tematica si bibliografia pentru concursul de admitere la scoala de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera "Avram Iancu" Oradea se gasesc pe pagina de internet www.avramiancu.ro.

Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii

Ce MODIFICARI apar in programa scolara pentru clasele V-VIII?


Clasele V-VIII din viata copilului necesita un efort de adaptare si de invatare constanta.

Programa scolara este destul de greoaie. Nu pierdeti din vedere:
  • Rezumatele textelor studiate
  • Teste rezolvate de matematica
  • Gramatica - Fise de lucru rezolvate

...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

scoala politisti de frontieraadmitere politisti de frontiera


x

Lasa un raspuns
Titularizare 2022 - Legislatia la zi - 15 Modele de Teste rezolvate
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Titularizare 2022 - Legislatia la zi - 15 Modele de Teste rezolvate
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Titularizare 2022 - Legislatia la zi - 15 Modele de Teste rezolvate
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Titularizare 2022 - Legislatia la zi - 15 Modele de Teste rezolvate
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul GratuitNoile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Titularizare 2022 - Legislatia la zi - 15 Modele de Teste rezolvate
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Titularizare 2022 - Legislatia la zi - 15 Modele de Teste rezolvate

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//