Admitere liceu olimpici 2024: Inscrierile incep pe 10 iulie. Cerere pentru admiterea la liceu fara Evaluarea Nationala

De Portal Invatamant
la 08 Iul. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Admitere liceu olimpici 2024: Inscrierile incep pe 10 iulie. Cerere pentru admiterea la liceu fara Evaluarea Nationala08Iul.2024

Admiterea la liceu fara examenul de Evaluare Nationala este posibila si in 2024. Metodologia de inscriere in clasa a IX-a, in anul scolar 2024-2025, a elevilor care au obtinut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa nationala a olimpiadelor scolare organizate si finantate de Ministerul Educatiei sau au obtinut premiile I, II sau III la competitii internationale recunoscute de Ministerul Educatiei a fost publicata in Monitorul Oficial

Acesti absolventi vor putea participa la procesul de inscriere in clasa a IX-a, intr-un singur judet, fara sustinerea Evaluarii Nationale si fara sustinerea probelor de aptitudini, respectiv a probelor de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna si respectiv, fara a li se calcula media de admitere.

La fel ca anul trecut, inscrierea se va face pe baza Listei privind corespondenta specificului olimpiadei nationale/competitiei internationale cu filiera/profilul/ specializarea la care se face inscrierea.

Admitere liceu fara Evaluare Nationala 2024

 

Calendar admitere liceu olimpici 2024 in Bucuresti

 
10-18 iulie 2024 - Depunerea dosarelor

19 iulie 2024 - Analizarea dosarelor de catre Comisia municipala de admitere

22 iulie 2024, ora 15.00 - Comunicarea rezultatului repartizarii absolventilor

23-24 iulie 2024 - Preluarea dosarelor absolventilor de la ISMB de catre parinte/reprezentant legal

25-30 iulie 2024 - Depunerea dosarelor la unitatile de invatamant liceal unde au fost repartizati

25 iulie 2024 - Transmiterea de catre unitatile de invatamant liceal a situatiei privind finalizarea inscrierii absolventilor

30 iulie 2024 - Completarea in SIIIR a datelor aferente absolventilor clasei a VIII-a inscrisi in clasa a IX-a pe baza performantelor: premiul I la etapa nationala a olimpiadelor scolare organizate si finantate de Ministerul Educatiei/ premiul I, II sau III, respectiv medalia de aur, argint sau bronz, in numele Romaniei la competitiile internationale recunoscute de Ministerul Educatiei.
 

Acte necesare pentru olimpicii care intra la liceu fara examen

 
1. Cererea de inscriere in clasa a IX-a, anul scolar 2024-2025, pentru absolventii clasei a VIII-a si care au obtinut, pe parcursul gimnaziului, premii la etapa nationala/internationala a competitiilor scolare. (vezi la finalul articolului)

2. Cartea de identitate (daca este cazul) si certificatul de nastere in original si copie

3. Foaia matricola a claselor V-VIII, cu media calculata, in original si in copie

4. Documentele doveditoare ale premiilor obtinute, precizate la art. 1, alin (1), in original si in copie (premiul I la etapa nationala a olimpiadelor scolare organizate si finantate de Ministerul Educatiei/ premiul I, II sau III, respectiv medalia de aur, argint sau bronz, in numele Romaniei la competitiile internationale recunoscute de Ministerul Educatiei).

NOU! Prinde oferta la culegerile pentru Evaluarea Nationala ...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 

PROCEDURA inscriere elevi olimpici in clasa a IX-a, anul scolar 2024—2025 
 

Capitolul I

DISPOZITII GENERALE

Art. 1. — (1) In baza prevederilor art. 113 alin. (2) din Legea invatamantului preuniversitar nr. 198/2023, cu modificarile si completarile ulterioare, prezenta metodologie reglementeaza procesul de inscriere in clasa a IX-a, in anul scolar 2024—2025, a absolventilor de clasa a VIII-a care au obtinut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa nationala a olimpiadelor scolare organizate si finantate de Ministerul Educatiei sau au obtinut premiile I, II sau III, respectiv medalia de aur, argint sau bronz la competitiile internationale recunoscute de Ministerul Educatiei.
 
(2) Prezenta metodologie se adreseaza absolventilor din seria curenta care doresc sa participe la admiterea in invatamantul liceal,  invatamantul profesional si invatamantul dual, pentru anul scolar 2024—2025, pe baza performantelor deosebite la olimpiadele nationale sau la competitiile internationale obtinute pe parcursul gimnaziului, mentionate la alin. (1).
 
(3) Absolventii mentionati la alin. (2) pot participa la procesul de inscriere in clasa a IX-a reglementat prin prezenta metodologie intr-un singur judet, fara sustinerea evaluarii nationale si fara sustinerea probelor de aptitudini, respectiv a probelor de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna, si, respectiv, fara a li se calcula media de admitere prevazuta in anexa nr. 2 la Ordinul ministrului educatiei nr. 6.154/2023 privind organizarea si desfasurarea admiterii in invatamantul liceal pentru anul scolar 2024—2025, respectiv in Ordinul ministrului educatiei nr. 6.070/2023 privind organizarea, desfasurarea si calendarul admiterii in invatamantul profesional si in invatamantul dual pentru anul scolar 2024—2025.
 
(4) Inscrierea in clasa a IX-a a absolventilor mentionati la alin. (2) se realizeaza, peste numarul maxim de elevi in formatiunile/clasele de elevi prevazut in Metodologia privind fundamentarea cifrei de scolarizare pentru invatamantul preuniversitar de stat, evidenta efectivelor de anteprescolari/ prescolari si elevi scolarizati in unitatile de invatamant particular pentru anul scolar 2024—2025, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei nr. 6.801/2023, cu respectarea prevederilor art. 23 alin. (6) din Legea invatamantului preuniversitar nr. 198/2023, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
(5) Inscrierea absolventilor mentionati la alin. (2) se realizeaza pe baza listei privind corespondenta specificului olimpiadei nationale/competitiei internationale cu filiera/profilul/ specializarea/domeniul de pregatire profesionala la care se face inscrierea, cuprinsa in anexa care face parte integranta din prezenta metodologie.
 
(6) In baza prevederilor art. 2 alin. (25) si (28) si ale art. 9 din Ordinul ministrului educatiei nr. 6.154/2023 privind organizarea si desfasurarea admiterii in invatamantul liceal pentru anul scolar 2024—2025, precum si a prevederilor Metodologiei de organizare si desfasurare a admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2011—2012, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului nr. 4.802/2010 privind organizarea si desfasurarea admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2011 2012, valabila si pentru anul scolar 2024—2025, respectiv a prevederilor art. 13 din Ordinul ministrului educatiei nr. 6.070/2023 privind organizarea, desfasurarea si calendarul admiterii in invatamantul profesional si in invatamantul dual pentru anul scolar 2024—2025, in procesul de comunicare a rezultatelor candidatilor care participa la admiterea computerizata se respecta prevederile art. 5 din Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor).
 
(7) Prezenta metodologie se aplica de catre comisiile de admitere judetene/a municipiului Bucuresti, comisiile de inscriere din unitatile de invatamant gimnazial, comisiile de admitere din unitatile de invatamant liceal/profesional.
 

Capitolul II

Coordonarea organizarii si desfasurarii inscrierii in clasa a IX-a a absolventilor de clasa a VIII-a, pentru anul scolar 2024—2025, pe baza performantelor deosebite la olimpiadele nationale sau la competitiile internationale

 
Art. 2. — Comisia de admitere judeteana/a municipiului Bucuresti indeplineste urmatoarele atributii privind inscrierea in clasa a IX-a, in anul scolar 2024—2025, a absolventilor clasei a VIII-a care au obtinut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa nationala a olimpiadelor scolare, respectiv premiile I, II sau III, respectiv medalia de aur, argint sau bronz la etapa internationala a competitiilor scolare recunoscute de Ministerul Educatiei:
 
a) primeste si centralizeaza dosarele absolventilor de clasa a VIII-a care doresc sa participe la admiterea in invatamantul liceal, invatamantul profesional si invatamantul dual, pentru anul scolar 2024—2025, pe baza performantelor deosebite mentionate la art. 1 alin. (1).

Dosarele contin urmatoarele acte: 
— cerere pentru inscrierea in invatamantul liceal/ invatamantul profesional si invatamantul dual, pentru anul scolar 2024—2025, pe baza performantelor deosebite obtinute la olimpiadele nationale sau la competitiile internationale obtinute pe parcursul gimnaziului, cu exprimarea unei optiuni privind filiera/profilul/specializarea/domeniul de pregatire profesionala si unitatea de invatamant liceal, respectiv unitatea de invatamant care are oferta educationala pentru invatamant profesional sau invatamant dual;
— documentele doveditoare ale premiilor obtinute, precizate la art. 1 alin. (1), in original si in copie;
— cartea de identitate (daca este cazul) si certificatul de nastere, in copie certificata „Conform cu originalul” de catre persoana din comisie investita cu astfel de competente;
— foaia matricola pentru clasele a V-a—a VIII-a (cu calculul mediei generale) si fisa medicala, in original si in copie;

b) realizeaza repartizarea absolventilor de clasa a VIII-a cu performante deosebite, pe baza listei prevazute la art. 1 alin. (5), la unitatile de invatamant din judet/municipiul Bucuresti, in conformitate cu prevederile art. 1 alin. (4), si a optiunilor exprimate de acestia;

c) informeaza candidatii ca datele personale (numele, initiala/initialele tatalui si prenumele) vor fi publicate in forma anonimizata (coduri);

d) pe baza unui algoritm propriu stabilit, aloca coduri de anonimizare absolventilor de clasa a VIII-a si le distribuie acestora, la depunerea cererii, pe baza de semnatura;

e) comunica rezultatul repartizarii absolventilor de clasa a VIII-a cu performante deosebite, prin afisare la sediul inspectoratului scolar si postare pe site-ul institutiei;

f) dupa realizarea repartizarii absolventilor de clasa a VIII-a cu performante deosebite, preda acestora dosarele in vederea inscrierii la unitatile de invatamant la care au fost repartizati;

g) informeaza permanent Comisia Nationala de Admitere cu privire la derularea procesului de inscriere, inclusiv in vederea solutionarii unor situatii exceptionale;

h) pastreaza, spre arhivare, dosarele absolventilor continand documentele in copie;

i) transmite la Ministerul Educatiei un raport privind inscrierea in clasa a IX-a, in anul scolar 2024—2025, a absolventilor clasei a VIII-a care au obtinut, pe parcursul gimnaziului, premii la etapa nationala/internationala a competitiilor scolare.
 
Art. 3. — Comisiile de inscriere din unitatile de invatamant gimnazial elibereaza foile matricole pentru clasele a V-a—a VIII-a (cu calculul mediei generale) si fisele medicale pentru absolventii clasei a VIII-a care au obtinut, pe parcursul gimnaziului, premiile mentionate la art. 1 alin. (1), in vederea inscrierii in clasa a IX-a in anul scolar 2024—2025.
 
Art. 4. — Comisia de admitere din unitatea de invatamant liceal, respectiv din unitatea de invatamant care are oferta educationala pentru invatamant profesional sau invatamant dual primeste dosarele absolventilor clasei a VIII-a care au fost repartizati, conform prezentei metodologii, la unitatea de invatamant, in vederea inscrierii acestora in clasa a IX-a in anul scolar 2024—2025. Situatia privind finalizarea inscrierii absolventilor va fi comunicata comisiei de admitere judetene/a municipiului Bucuresti si va fi operata in baza de date SIIIR.
 

Capitolul III

Etapele inscrierii si repartizarii in clasa a IX-a, in anul scolar 2024—2025

 
Art. 5. — (1) Etapele inscrierii si repartizarii in clasa a IX-a, in anul scolar 2024—2025, a absolventilor clasei a VIII-a care au obtinut, pe parcursul gimnaziului, premiile mentionate la art. 1 alin. (1) sunt urmatoarele:
a) depunerea dosarelor la inspectoratul scolar;
b) analizarea dosarelor de catre comisia de admitere judeteana/a municipiului Bucuresti;
c) comunicarea rezultatului repartizarii absolventilor;
d) preluarea dosarelor absolventilor de la inspectoratul scolar si depunerea acestora la unitatile de invatamant la care au fost repartizati;
e) transmiterea de catre unitatile de invatamant liceal, respectiv de catre unitatile de invatamant care au oferta educationala pentru invatamant profesional sau invatamant dual a situatiei privind finalizarea inscrierii absolventilor;
f) completarea in SIIIR a datelor aferente absolventilor clasei a VIII-a inscrisi in clasa a IX-a pe baza performantelor.
 
(2) Inscrierea si repartizarea absolventilor conform prezentei metodologii se realizeaza pana la data de 31 august 2024.
 

Capitolul IV

Dispozitii finale

Art. 6. — Prevederile prezentei metodologii se pot aplica si pentru inscrierea in colegiile nationale militare ale Ministerului Apararii Nationale, pe filiera vocationala, profilul militar, cu conditia ca absolventii mentionati la art. 1 alin. (2) sa sustina toate probele de selectie cu caracter eliminatoriu prevazute pentru profilul militar in anexa nr. 3 la Ordinul ministrului educatiei nr. 6.154/2023 si sa fie declarati „ADMIS”/„APT” la acestea.

Lista olimpiadelor recunoscute pentru fiecare profil și specializare


Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF.
Click aici pentru a descarca fisierul pdf. 

Cerere pentru inscrierea in clasa a IX-a fara Evaluarea NationalaAtentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF.
Click aici pentru a descarca fisierul pdf.


Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii
Ati inceput antrenamentul pentru Evaluarea Nationala la clasa a VIII-a?

Va doriti o pregatire eficienta si SUCCES deplin pentru copilul dvs. la Evaluarea Nationala?

Oferiti-i copilului dvs. suportul unei pregatiri conforme programei scolare in vigoare!

Culegerile ajuta acum elevul:

-> sa recapituleze/asimileze/lamureasca/fixeze notiunile de examen;
-> sa exerseze rezolvari similare celor de la examen;
-> sa capete incredere in fortele proprii;
-> sa atinga performante cu efect benefic pentru evolutia ulterioara.

...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

procedura inscriere clasa a ix-aadmitere liceu 2024admitere liceu olimpiciinscriere liceu olimpici 2024procedura inscriere liceu olimpici


x
Lasa un raspunsTeste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul GratuitTeste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//