"Evaluarile de la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a - nu intentionam sa renuntam la ele, pentru ca tocmai aceste lucruri ne conecteaza la sistemele de educatie europene, la sistemele de educatie din tarile OECD cu care ne comparam, ma refer la acele 65 de tari.
Testarile PISA se bazeaza si pe aceste testari intermediare. Ele sunt utile, dar trebuie sa reflecte cat mai corect pregatirea elevilor testati fie ca vorbim de clasa a II-a, a IV-a, a VI-a", a spus ministrul, cu prilejul prezentarii raportului privind starea invatamantului din Bucuresti pentru anul scolar 2014-2015.
Demnitarul a afirmat ca rezultatele la testarile PISA vor fi imbunatatite treptat, pe masura ce noile programe scolare intra in functiune.
"Am avut locul 49 din 65 la testarile PISA din anul 2009, locul 45 din 65 la testarile din 2012, vom avea la sfarsitul anului 2016 rezultatul pentru testarile din anul 2015, avem si trebuie sa avem o imbunatatire treptata pe masura ce noile programe scolare intra in functiune, pe masura ce reusim sa schimbam abordarea cadrului didactic, dar rezultate spectaculoase vor fi obtinute dupa ce acest proces se va incheia", a spus Cimpeanunu
Rezultatele Evaluarii Nationale din 2014 arata ca unul din patru copii nu a obtinut un punctaj satisfacator. Ministerul Educatiei sublinia in vara ca aceste rezultate sunt o urmare a diferentei intre modul in care se face predarea la clasa si modul in care sunt evaluati elevii la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a.
"Am constatat ca, desi predarea se face disciplinar, subiectele la evaluare sunt interdisciplinare. Unul din obiectivele legii educatiei este acela de a asigura o legatura functionala intre cei care realizeaza curricula si cei care realizeaza evaluarea nationala. Acum nu exista (legatura)", a declarat in vara ministrul Educatiei.