

Transferul de la o scoala la alta. Conditii si acte necesare

De Portal Invatamant
la 28 Aug. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Transferul de la o scoala la alta. Conditii si acte necesare28Aug.2024

Transferul elevilor de la o scoala la alta se face cu respectarea legislatiei si a regulamentului intern al scolii care primeste elevul, iar prevederile acestuia pot diferi de la o scoala la alta.

Ca regula generala, elevii se pot transfera de la o scoala la alta pe durata vacantelor scolare. Prin exceptie, transferurile de la nivelurile anteprescolar si prescolar se pot face oricand in timpul anului scolar, tinand cont de interesul superior al copilului.
 
Transferurile in timpul cursurilor scolare se poate efectua, in mod exceptional, cu respectarea prevederilor prezentului regulament, in urmatoarele situatii:
a) la schimbarea domiciliului parintilor/reprezentantilor legali intr-o alta localitate, respectiv intrun alt sector al municipiului Bucuresti;
b) in cazul unei recomandari medicale, eliberata pe baza expertizei medicale efectuate de comisia medicala judeteana/a municipiului Bucuresti;
c) de la clasele de invatamant liceal la clasele de invatamant profesional cu durata de 3 ani reglementat de Legea nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, pana la reorganizarea claselor in cadrul liceelor tehnologice;
d) la/de la invatamantul de arta, sportiv si militar;
e) de la clasele cu program de predare intensiva a unei limbi straine sau cu program de predare bilingv la celelalte clase;
f) in alte situatii exceptionale, pe baza documentelor justificative, cu aprobarea consiliului de administratie al inspectoratului scolar.
 

Acte necesare transfer scolar
 

- cererea de transfer;
- copii dupa actele de identitate ale elevului si parintilor (certificat de nastere, carte de identitate)
- documente specifice din care rezulta situatia scolara – foaie matricola sau adeverinta de studii;
- alte documente care pot proba situatia medicala sau scolara a elevului/elevei si care pot justifica necesitatea transferului
 
Transferul copiilor si elevilor se face cu aprobarea consiliului de administratie al unitatii de invatamant la care se solicita transferul si cu avizul consultativ al consiliului de administratie al unitatii de invatamant de la care se transfera. Consiliul de administratie al unitatii de invatamant la care se solicita transferul motiveaza, in scris, refuzul de aprobare a cererii.
 
Dupa aprobarea transferului, unitatea de invatamant primitoare este obligata sa solicite situatia scolara a elevului in termen de 5 zile lucratoare. Unitatea de invatamant de la care se transfera elevul este obligata sa trimita la unitatea de invatamant primitoare situatia scolara a celui transferat, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea solicitarii. Pana la primirea situatiei scolare de catre unitatea de invatamant la care s-a transferat, elevul transferat participa la cursuri in calitate de audient.
 
In cazul elevilor transferati in timpul anului scolar, acestia preiau disciplinele optionale ale clasei in care se transfera.

Potrivit Legii invatamantului preuniversitar 198/2023, transferul intre filierele, profilurile si specializarile din invatamantul liceal se face incepand cu anul scolar urmator, in baza unor evaluari, in functie de numarul de locuri existente, inainte de atingerea capacitatii maxime de scolarizare, in conformitate cu prevederile metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educatiei. Prin exceptie, unitatile de invatamant liceal militar pot efectua transferuri la clasa a IX-a, in primele 30 de zile de la inceperea anului scolar, in conditiile prevazute prin reglementari emise de Ministerul Apararii Nationale.
 

Transfer scolar 2024-2025


Extras din ROFUIP 2024, Capitolul IV: Transferul beneficiarilor primari

 
ART. 137
Beneficiarii primari ai educatiei au dreptul sa se transfere de la o unitate de invatamant la alta, de la o formatiune de studiu la alta, de la un profil la altul si de la o filiera la alta, in conditiile stabilite de prevederile legii si ale prezentului regulament si ale regulamentului de organizare si functionare a unitatii de invatamant la care se face transferul.
 
ART. 138
(1) Transferul beneficiarilor primari ai educatiei anteprescolare face cu acordul consiliului de administratie al unitatii de invatamant primitoare si cu avizul consultativ al consiliului de administratie al unitatii de invatamant de la care se transfera. Consiliul de administratie al unitatii de invatamant la care se solicita transferul motiveaza, in scris, refuzul de aprobare a cererii.
 
(2) In cazul copiilor victime sau martori ai violentei domestice, inspectoratele scolare aproba transferul urgent, cu caracter temporar, la unitatile scolare recomandate de catre institutiile care ofera servicii sociale pentru prevenirea si combaterea violentei domestice, conform procedurii stabilite de catre Ministerul Educatiei.
 
ART. 139
(1) In invatamantul anteprescolar/prescolar, primar, gimnazial, invatamantul liceal, postliceal, precum si in invatamantul preuniversitar tehnologic in sistem dual, elevii se pot transfera de la o grupa/formatiune de studiu la alta, in aceeasi unitate de invatamant, sau de la o unitate de invatamant la alta, cu incadrarea in numarul maxim de beneficiari primari ai educatiei pe formatiune de studiu si in limita cifrei de scolarizare aprobate/repartizate de ISJ/ISMB.
 
(2) In invatamantul preuniversitar tehnologic in sistem dual, transferul beneficiarilor primari de la o grupa/formatiune de studiu la alta, in aceeasi unitate de invatamant, sau de la o unitate de invatamant la alta, se face si prin consultarea operatorului economic, partener al unitatii de invatamant la care se solicita transferul.
 
(3) In situatii exceptionale, bine motivate, in care transferul nu se poate face cu incadrarea in numarul maxim de beneficiari primari ai educatiei la grupa/formatiunea de studiu, ISJ/ISMB poate aproba depasirea efectivului maxim cu cel mult 2 beneficiari peste efectivul maxim, pe baza justificarii din partea consiliului de administratie al unitatii de invatamant. Pentru situatiile exceptionale in care se solicita depasirea cu peste 2 beneficiari primari a numarului maxim de anteprescolari/prescolari/elevi la grupa/formatiunea de studiu, aprobarea va fi data de Ministerul Educatiei, conform metodologiei in vigoare.
 
ART.140
(1) In invatamantul liceal sau postliceal, inclusiv in invatamantul preuniversitar tehnologic in sistem dual, aprobarea transferurilor la care se schimba filiera, profilul, domeniul de pregatire, specializarea/calificarea profesionala este conditionata de sustinerea si promovarea evaluarii prin examene de diferenta.
 
(2) Disciplinele/Modulele la care se sustin examene de diferenta se stabilesc prin compararea celor doua planuri-cadru. Modalitatile de sustinere a acestor diferente se stabilesc de catre consiliul de administratie al unitatii de invatamant, la propunerea membrilor comisiei pentru curriculum.
 
ART. 141
(1) Elevii din invatamantul liceal si din invatamantul postliceal, inclusiv in invatamantul preuniversitar tehnologic in sistem dual, se pot transfera, pastrand forma de invatamant, cu respectarea urmatoarelor conditii:

a) in cadrul invatamantului liceal, elevii din clasa a IX-a se pot transfera, cu pastrarea filierei, profilului si specializarii, in timpul anului scolar, in vacantele scolare, daca media lor de admitere, fara a lua in consideratie elevii admisi pe locurile speciale pentru elevii romi si pentru cei cu cerinte educationale speciale (CES), este cel putin egala cu media ultimului admis prin procesul de repartizare computerizata la specializarea la care se solicita transferul, doar in situatii medicale deosebite, pe baza avizului comisiei medicale judetene/a municipiului Bucuresti, acolo unde exista, sau a documentelor medicale justificative, si in situatiile exceptionale prevazute la art. 144 alin. (5), cu incadrarea in numarul maxim de elevi pe formatiune de studiu, stabilit de lege;
 
b) in cadrul invatamantului liceal, elevii din clasele a X-a - a XII/XIII-a se pot transfera, de regula, daca media lor din ultimul an este cel putin egala cu media ultimului promovat din clasa la care se solicita transferul. Exceptiile de la aceasta prevedere se aproba de catre consiliul de administratie al unitatii de invatamant la care se solicita transferul;
 
c) in cadrul invatamantului profesional si tehnic cu durata de 3 ani, reglementat de Legea nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, elevii din clasa a IX-a se pot transfera in timpul anului scolar numai daca media lor de admitere este cel putin egala cu media ultimului admis la calificarea profesionala la care se solicita transferul, doar in situatii medicale deosebite, pe baza avizului comisiei medicale judetene/a municipiului Bucuresti, acolo unde exista, sau a documentelor medicale justificative, si in situatiile exceptionale prevazute la art. 144 alin. (5), in limita efectivelor maxime la clasa, stabilite de lege;
 
d) in cadrul invatamantului profesional si tehnic cu durata de 3 ani, reglementat de Legea nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, elevii din clasele a X-a si a XI-a se pot transfera, de regula, daca media lor din ultimul an este cel putin egala cu media ultimului promovat din clasa la care se solicita transferul. Exceptiile de la aceasta prevedere se aproba de catre consiliul de administratie al unitatii de invatamant la care se solicita transferul;
 
e) elevii din clasele a IX-a, a X-a si a XI-a din invatamantul liceal se pot transfera in aceeasi clasa in invatamantul profesional si tehnic cu durata de 3 ani, reglementat de Legea nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, pana la reorganizarea acestor clase in cadrul liceelor tehnologice, dupa sustinerea examenelor de diferenta, in limita efectivelor maxime la clasa, stabilite de lege si in baza criteriilor prevazute de regulamentul de organizare si functionare a unitatii de invatamant la care se solicita transferul;
 
f) elevii care au finalizat clasa a IX-a a invatamantului profesional si tehnic cu durata de 3 ani, reglementat de Legea nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, se pot transfera doar in clasa a IX-a a invatamantului liceal, cu respectarea mediei de admitere la profilul si specializarea la care solicita transferul. Elevii care au finalizat clasa a X-a din invatamantul profesional si tehnic cu durata de 3 ani, reglementat de Legea nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, se pot transfera in clasa a Xa din invatamantul liceal, cu respectarea conditiei de medie a clasei la care solicita transferul si dupa promovarea examenelor de diferenta;
 
(2) Prevederile alin. (1) lit.c) - f) se aplica si in cazul invatamantului profesional si tehnic dual cu durata de 3 ani reglementat de Legea nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, pana la reorganizarea claselor in cadrul liceelor tehnologice.
 
ART. 142
Elevii din invatamantul liceal si din invatamantul postliceal se pot transfera de la o forma de invatamant la alta astfel:

a) elevii de la invatamantul cu frecventa redusa se pot transfera la forma de invatamant cu frecventa zi/seral, dupa caz, dupa sustinerea si promovarea examenelor de diferenta, daca au media anuala cel putin 7 la fiecare disciplina/modul de studiu, in limita efectivelor maxime de elevi la clasa/ si potrivit criteriilor prevazute in regulamentul de organizare si functionare a unitatii de invatamant; transferul se face, de regula, in aceeasi clasa, cu exceptia beneficiarilor primari din clasa terminala de la invatamantul cu frecventa redusa, pentru care durata studiilor este mai mare cu un an, care se pot transfera, cu pastrarea filierei, profilului si specializarii, in clasa terminala din invatamantul cu frecventa zi/seral;
 
b) elevii de la invatamantul cu frecventa zi/seral se pot transfera la forma de invatamant cu frecventa redusa, in limita efectivelor maxime de elevi la clasa;
 
c) elevii din clasele terminale ale invatamantului liceal se pot transfera, cu pastrarea filierei, profilului si specializarii, de la invatamantul cu frecventa zi/seral la invatamantul cu frecventa redusa, in anul terminal.
 
d) Elevii din invatamantul preuniversitar tehnologic in sistem dual se pot transfera in invatamantul care nu are caracteristicile acestei forme de organizare, dupa sustinerea, daca este cazul, a examenelor de diferenta, in limita efectivelor maxime de elevi la clasa si potrivit criteriilor prevazute in regulamentul de organizare si functionare a unitatii de invatamant; elevii din invatamantul liceal si postliceal se pot transfera in invatamantul preuniversitar tehnologic in sistem dual, dupa sustinerea, daca este cazul, a examenelor de diferenta, cu respectarea prevederilor legale privind efectivele de elevi la clasa.
 
e) prevederile lit.d) se aplica si in cazul transferului de la/la invatamantul profesional si tehnic dual cu durata de 3 ani reglementat de Legea nr. 1/2011, cu modificarile si  completarile ulterioare, pana la reorganizarea claselor in cadrul liceelor tehnologice.
 
f) elevii din clasele terminale ale invatamantului liceal se pot transfera, cu pastrarea filierei, profilului si specializarii, de la invatamantul cu frecventa cursuri de zi la invatamantul cu frecventa cursuri serale, in anul terminal, pe parcursul vacantelor scolare.
 
ART. 143
(1) Transferul beneficiarilor primari de la o formatiune de studiu cu predarea unei limbi de circulatie internationala in regim normal la o formatiune de studiu cu predare intensiva, respectiv bilingva a unei limbi de circulatie internationala se realizeaza astfel:

a) la nivel gimnazial, incepand cu clasa a V-a, elevii care se transfera de la o unitate de invatamant la alta, de la o formatiune de studiu cu predarea unei limbi de circulatie internationala in regim normal la o formatiune de studiu cu predarea intensiva a unei limbi de circulatie internationala vor sustine un test de aptitudini si cunostinte la limba moderna;
 
b) testul de aptitudini si cunostinte va fi elaborat la nivelul unitatii de invatamant la care elevul se transfera, de catre o comisie desemnata in acest sens de directorul unitatii de invatamant;
 
c) la nivel liceal, incepand cu clasa a IX-a, elevii care se transfera la clasele cu predare intensiva, respectiv bilingva a unei limbi de circulatie internationala vor sustine examene de diferenta (dupa caz) si un test de verificare a competentelor lingvistice in unitatea de invatamant la care se transfera.
 
(2) Subiectele aferente testelor/probelor vor fi elaborate la nivelul unitatii de invatamant de catre o comisie desemnata in acest sens de directorul unitatii de invatamant.
 
(3) Elevii din sectiile bilingve francofone care solicita schimbarea disciplinei nonlingvistice vor sustine examen de diferenta in vacantele scolare.
 
ART. 144
(1) Transferurile in care se pastreaza forma de invatamant, filiera, profilul si specializarea se efectueaza, de regula, in perioada vacantelor scolare. Prin exceptie, transferurile de la nivelurile anteprescolar si prescolar se pot face oricand in timpul anului scolar, in limita numarului de locuri si tinand cont de interesul superior al copilului.
 
(2) Transferurile in care se schimba forma de invatamant se efectueaza in urmatoarele perioade:

a) de la invatamantul cu frecventa zi/seral la cel cu frecventa redusa, de regula in vacantele scolare; in aceleasi perioade se efectueaza si transferul la/de la invatamantul preuniversitar liceal si postliceal tehnologic si de la/la invatamantul preuniversitar tehnologic in sistem dual la invatamantul liceal si postliceal tehnologic. Transferurile in cursul anului scolar se pot aproba in mod exceptional in cazurile precizate la alin. (5);
 
b) de la invatamantul cu frecventa redusa la cel cu frecventa zi/seral, numai in perioada vacantei de vara.
 
(3) Transferurile in invatamantul liceal, inclusiv in sistem dual, cu schimbarea filierei/profilului/specializarii/calificarii, se efectueaza, de regula, in perioada vacantei de vara, pentru anul scolar urmator.
 
(4) Prin exceptie de la prevederile alin. (3), unitatile de invatamant liceal militar pot efectua transferuri la clasa a IX-a, in primele 30 de zile de la inceperea anului scolar, in conditiile prevazute prin reglementari emise de Ministerul Apararii Nationale.
 
(5) Transferul beneficiarilor primari in timpul cursurilor scolare se poate efectua, in mod exceptional, cu respectarea prevederilor prezentului regulament, in urmatoarele situatii:
a) la schimbarea domiciliului parintilor/reprezentantilor legali intr-o alta localitate, respectiv intrun alt sector al municipiului Bucuresti;
b) in cazul unei recomandari medicale, eliberata pe baza expertizei medicale efectuate de comisia medicala judeteana/a municipiului Bucuresti;
c) de la clasele de invatamant liceal la clasele de invatamant profesional cu durata de 3 ani reglementat de Legea nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, pana la reorganizarea claselor in cadrul liceelor tehnologice;
d) la/de la invatamantul de arta, sportiv si militar;
e) de la clasele cu program de predare intensiva a unei limbi straine sau cu program de predare bilingv la celelalte clase;
f) in alte situatii exceptionale, pe baza documentelor justificative, cu aprobarea consiliului de administratie al inspectoratului scolar.
 
ART. 145
Gemenii, tripletii etc. se pot transfera in clasa celui cu media mai mare sau invers, la cererea parintelui/reprezentantului legal sau la cererea beneficiarilor primari, daca acestia sunt majori, cu aprobarea consiliului de administratie al unitatii de invatamant
 
ART. 146
(1) Elevii din unitatile de invatamant liceal din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala declarati „Inapt”/„Necorespunzator” pentru cariera militara, cei care comit abateri grave sau cei care nu doresc sa mai urmeze cursurile respectivelor unitati de invatamant se pot transfera in alte unitati de invatamant, in timpul anului scolar. Transferul se efectueaza cu respectarea prevederilor prezentului regulament, precum si a reglementarilor specifice ministerelor de care apartin unitatile de invatamant unde este inmatriculat elevul.
 
(2) In mod exceptional, elevii din unitatile de invatamant postliceal din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala declarati „Inapt”/”Necorespunzator” pentru cariera militara, cei care comit abateri grave sau cei care nu doresc sa mai urmeze cursurile respectivelor unitati de invatamant se pot transfera in alte unitati de invatamant in unitati de invatamant din reteaua Ministerului Educatiei, in timpul anului scolar. Transferul se efectueaza cu respectarea prevederilor prezentului regulament, precum si a reglementarilor specifice ministerelor de care apartin unitatile de invatamant unde este inmatriculat elevul.
 
(3) Copiii personalului, prevazut la art. 16 alin. (1) lit. a si art. 18 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 168/2020 pentru recunoasterea meritelor personalului participant la actiuni militare, misiuni si operatii pe teritoriul sau in afara teritoriului statului roman si acordarea unor drepturi acestuia, familiei acestuia si urmasilor celui decedat, cu modificarile si completarile ulterioare si la art. 25 alin. (2) din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare, se pot transfera, la cerere, din unitatile de invatamant liceal, cu respectarea prevederilor art. 144, alin. (4), sau postliceal din reteaua Ministerului Educatiei si in unitatile de invatamant liceal si postliceal din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala, daca indeplinesc criteriile de recrutare si au fost declarati „Admis” la probele de selectie, in baza dosarului de candidat, conform reglementarilor specifice ministerului respectiv.
 
ART. 147
(1) Elevii din invatamantul preuniversitar particular sau confesional se pot transfera la unitati de invatamant de stat, in conditiile prezentului regulament.
 
(2) Elevii din invatamantul preuniversitar de stat se pot transfera in invatamantul particular, cu acordul unitatii primitoare si in conditiile stabilite de propriul regulament de organizare si functionare.
 
(3) Elevii din invatamantul liceal preuniversitar cu profil pedagogic se pot transfera in conditiile stabilite de prezentul regulament, precum si de regulamentul specific de organizare si functionare.
 
ART. 148
(1) Pentru copiii/tinerii cu cerinte educationale speciale, in functie de evolutia acestora, se pot face propuneri de reorientare dinspre invatamantul special/special integrat spre invatamantul de masa si invers.
 
(2) Propunerea de reorientare se face de catre cadrul didactic care a lucrat cu copilul in cauza sau de catre parintii sau reprezentantii legali ai copilului si de catre consilierul scolar. Decizia de reorientare se ia de catre comisia de orientare scolara si profesionala din cadrul centrului judetean de resurse si asistenta educationala/Centrului Municipiului Bucuresti de Resurse si Asistenta Educationala, cu acordul parintilor sau al reprezentantilor legali.
 
ART. 149
Elevele gravide si elevii parinti beneficiaza cu prioritate de urmatoarele facilitati:
a) transferul in cadrul unor formatiuni de studiu in care sunt scolarizati si elevi beneficiari ai unui program flexibil, pentru prevenirea si combaterea abandonului scolar.
b) prioritate la transfer in cadrul unei unitati de invatamant care are in structura nivelul anteprescolar pentru inscrierea copilului, in cazul transferului intre filiere, profiluri, specializari in invatamantul liceal, conform prevderilor legale.
 
ART. 150
Dupa aprobarea transferului, unitatea de invatamant primitoare este obligata sa solicite situatia scolara a elevului in termen de 5 zile lucratoare. Unitatea de invatamant de la care se transfera elevul este obligata sa trimita la unitatea de invatamant primitoare situatia scolara a celui transferat, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea solicitarii. Pana la primirea situatiei scolare de catre unitatea de invatamant la care s-a transferat, elevul transferat participa la cursuri in calitate de audient.
 

Proiecte Didactice - Modele de Nota 10
Modele de Proiecte Didactice: pentru Titularizare, Definitivat si Inspectiile la clasa

Economisiti timp valoros si energie la elaborarea Proiectelor dvs. Didactice!

NOU: Modele de Proiecte Didactice pentru Nota 10 la Titularizare sau Definitivat Educatori

Lucrarea elimina acum

- dificultatile pe care le intampinati si dvs. in alcatuirea proiectelor didactice:
- lipsa materialelor didactice pentru pregatirea acestor examene;
- inexistenta modelelor de pregatire a proiectelor didactice necesare in cadrul inspectiilor la clasa.




...Vezi AICI detalii complete <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

transfer de la o scoala la altavreau sa imi transfer copilul la o alta scoalatransferul elevilortransfer scolartransfer elevi


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI actualizata. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//