ţóÂ

Inspectoratele Scolare au publicat listele cu repartizarea computerizata la liceu a elevilor rromi si cu CES

De Portal Invatamant
la 13 Iul. 2023
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inspectoratele Scolare au publicat listele cu repartizarea computerizata la liceu a elevilor rromi si cu CES13Iul.2023

UPDATE: Inspectoratele scolare au publicat listele cu repartizarea computerizata la liceu a elevilor de etnie rroma si a candidatilor cu cerinte educationale speciale pe locurile distinct alocate in invatamantul liceal de stat din unitatile de invatamant de masa, in anul scolar 2023 ÔÇö 2024.

Pentru admiterea in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2023 — 2024, inspectoratele scolare judetene aloca locuri speciale pentru elevii de etnie rroma si pentru integrarea individuala a elevilor cu cerinte educationale speciale, in limita a 1 — 2 locuri suplimentare pe clasa, cu respectarea prevederilor legale privind constituirea formatiunilor de elevi. 

..vezi AICI repartizarea la liceu a elevilor rromi in Municipiul Bucuresti<<
..vezi AICI repartizarea la liceu a elevilor cu CES in Municipiul Bucuresti<<
 

Procedura pentru repartizarea la liceu a elevilor rromi si cu CES


Procedura stabileste modul de realizare a activitatilor specifice privind organizarea si desfasurarea admiterii candidatilor de etnie rroma si a candidatilor cu cerinte educationale speciale pe locurile distinct alocate in invatamantul liceal de stat din unitatile de invatamant de masa, in anul scolar 2023 — 2024, in conformitate cu prevederile LEN nr. 1/ 2011, cu modificarile si completarile ulterioare, si a OME nr. 5243/31.08.2022 privind organizarea si desfasurarea admiterii in invatamantul liceal pentru anul scolar 2023 — 2024. 
 
Dispozitiile se aplica in cazul candidatilor din seria curenta, precum si celor  din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2023 - 2024, care participa la etapele de repartizare computerizata si admitere in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2023 — 2024 pe locurile speciale alocate elevilor de etnie rroma si pe locurile alocate elevilor cu cerinte educationale speciale. 
 
 
Recomandarile scrise vizand apartenenta la etnia rroma, respectiv copiile certificatelor de orientare scolara si profesionala emise de CJRAE se depun de catre candidatii/ parintii candidatilor care opteaza pentru admiterea pe locurile speciale pentru rromi, respectiv pe locurile distinct alocate pentru candidatii cu CES , la unitatea de invatamant de unde provin candidatii, in termenul precizat in Calendarul admiterii in invatamantul liceal pentru anul scolar 2023 — 2024, aprobat prin OME nr. 5243/31 august 2022 (9 iunie 2023). 
 
Recomandarile se pot elibera doar de catre organizatiile care au incheiat un protocol de colaborare cu inspectoratul scolar judetean, sau care au prevazut in statut posibilitatea de a elibera recomandari privind apartenenta la etnia rroma.
 

Repartizare licee 2023 pentru elevii de etnie rroma si elevii cu CES

 
Conform Caledarului admiterii in invatamantul liceal pentru anul scolar 2023 — 2024, aprobat prin OME nr. 5243/ 31 august 2022, repartizarea elevilor clasei a VIII-a in invatamantul liceal de stat se face in doua etape.
 
La repartizarea computerizata din prima etapa de admitere, participa doar elevii care au sustinut examenul de Evaluare Nationala.
 
Admiterea candidatilor pe locurile speciale pentru rromi, respectiv pe locurile special alocate in unitatile de invatamant pentru candidatii cu CES se face computerizat, intr-o sesiune distinct, desfasurata inaintea etapei de repartizare computerizata, conform caledarului admiterii in invatamantul liceal pentru anul scolar 2023 — 2024, aprobat prin OME nr. 5243/31 august 2022 (13 iulie 2023).
 
Candidatii pot participa la repartizarea computerizata intr-un singur judet. Inscrierea candidatilor care doresc sa participe la admiterea computerizata in alt judet se realizeaza in unitatea de invatamant din care provin candidatii, conform unei proceduri elaborate de Comisia nationala de admitere. 
 

Completarea optiunilor in fisele de inscriere la repartizarea computerizata 2023

 
Candidatii de etnie rroma, respectiv candidatii cu CES proveniti din invatamantul de masa si din invatamantul special pot participa la etapa de repartizare computerizata pe locurile distinct alocate in invatamantul liceal de stat din unitatile de invatamant de masa intr-un singur judet.
 
Candidatii care doresc sa se inscrie in alt judet decat judetul de provenienta, pentru repartizarea computerizata pe locurile distinct alocate pentru candidatii de etnie rroma si pentru candidatii cu CES, in unitatile de invatamant de masa, vor completa in fisa de inscriere codurile valabile doar pentru unitatile de invatamant liceal de stat din judetul in care vor si se inscrie sau din municipiul Bucuresti, unde sunt alocate locuri distincte pentru acestia.
 
Completarea optiunilor in fisele de inscriere se va face de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii/ reprezentantii legali ai acestora, asistati de dirigintii claselor a VIII-a, la unitatea de invatamant de provenienta sau prin formular transmis electronic.
 
Pana pe data de 7 aprilie 2023, conducerile unitatilor de invatamant preuniversitar care scolarizeaza elevi in clasa a VIII-a vor organiza si monitoriza activitatea profesorilor diriginti ai claselor a VIII-a, privind informarea si consilierea elevilor si parintilor/ reprezentantilor legali ai acestora (dupa caz), referitor la inscrierea pe locurile distinct alocate elevilor rromi si elevilor cu CES. Actiunile de informare si consiliere vor fi consemnate in procese verbale ale sedintelor cu parintii.
 
Directorii unitatilor de invatamant, profesorii diriginti, cadrele didactice vor consilia, dar nu vor influenta candidatii in completarea optiunilor in fisele de inscriere. Absolventii clasei a VIII-a si parintii/ reprezentantii legali ai acestora vor completa cu atentie optiunile in fisa de inscriere si intrun numar suficient de mare, pentru o cat mai eficienta si corecta repartizare a candidatilor. Acestia vor fi informati ca orice optiune gresita poate conduce la o repartizare nedorita. 
 
Parintii/ reprezentantii legali ai candidatilor vor verifica corectitudinea datelor din fisa listata de calculator, in vederea corectarii eventualelor greseli in baza de date computerizata si listarea fiselor corecte din calculator, operatiuni ce se vor realiza utilizand aplicatia informatica centralizata.
 
Fisele se completeaza si se depun/ transmit in perioada 10 — 11 iulie 2023, conform Calendarului admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2023 — 2024, aprobat prin OME nr. 5243/ 31.08. 2022. 

Culegeri cu teste de antrenament pentru Evaluarea Nationala de la finalul clasei a VIII-a ...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 

Procedura repartizarea candidatilor pe locurile distinct alocate pentru candidatii de etnie rroma si pentru candidatii cu CES

 
Repartizarea candidatilor pe locurile distinct alocate pentru candidatii de etnie rroma si pentru candidatii cu CES, in unitatile de invatamant de masa, se va realiza computerizat, intr-o sesiune distincta, in data de 13 iulie 2023, conform Calendarului admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2023 — 2024, aprobat prin OME nr. 5243/ 31.08. 2022.
 
Repartizarea computerizata in sesiunea distincta se va realiza in ordinea descrescatoare a mediei de admitere si pe baza optiunilor completate in fisa de inscriere.
 
Dupa finalizarea sesiunii distincte de repartizare a candidatilor, unitatile de invatamant de provenienta a elevilor afiseaza lista candidatilor admisi pe locurile distinct alocate pentru candidatii de etnie roma si pentru candidatii cu CES, in unitatile de invatamant de masa, precum si lista cu locurile neocupate din unitatile de invatamant liceal din judet.
 
Candidatii nerepartizati pe locurile distinct alocate pentru candidatii de etnie rromi, respectiv pentru candidatii cu CES, in unitatile de invatamant de masa, precum si cei care au fost repartizati dar care solicita, in scris, renuntarea la locul pentru care au fost repartizati, pot solicita si primi, la unitatea de invatamant de provenienta, o noua fisa de inscriere pentru a participa la prima etapa de repartizare computerizata si admitere in invatamantul liceal de stat pentru candidatii din seria curenta, precum si pentru cei din seriile anterioare care nu implinesc varsta de 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2023 — 2024. 
 
Candidatii nerepartizati pe locurile distinct alocate pentru candidatii de etnie rroma, respectiv pentru candidatii cu CES, in unitatile de invatamant de masa, precum si cei care au fost repartizati dar care solicita, in scris, renuntarea la locul pe care au fost repartizati, care doresc sa participe la repartizarea computerizata din prima etapa de admitere, din data de 19 iulie 2023, ncompleteaza optiunile in perioada 6 — 7 si 10 — 17 iulie 2023. 
 
Admiterea candidatilor de etnie rroma si a candidatilor cu CES pe locurile distinct alocate in invatamantul liceal de stat, din unitatile de invatamant de masa, in care sunt alocate locuri la specializari din invatamantul liceal-filiera vocationala, se realizeaza in conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare si desfasurare a admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2011 — 2012, aprobata prin OMECTS nr. 4802/2010 si prevederile OME nr. 5243/31.08.2022.
 
In cazul candidatilor care opteaza pentru locurile distinct alocate pentru elevii de etnie rroma si pentru elevii cu CES din invatamantul liceal — filiera vocationala, odata cu transmiterea/depunerea fisei de inscriere se transmite/ depune si o copie de pe recomandarea scrisa de apartenenta la etnia rroma, respectiv de pe certificatul de orientare scolara si profesionala care atesta existenta unei cerinte educationale speciale, din care sa rezulte si numarul de inregistrare al acesteia la unitatea de invatamant de provenienta a candidatului.
 
Admiterea candidatilor de etnie rroma si a candidatilor cu CES pe locurile distinct alocate in invatamantul liceal de stat — filiera vocationala se realizeaza in data de 13 iulie 2023, dupa validarea de catre Comisia Judeteana de Admitere a listei candidatilor admisi la clasele/ liceele la care s-au sustinut probe de aptitudini. 
 
Candidatii care nu au fost admisi la clasele pentru care s-au sustinut probe de aptitudini, precum si candidatii care au fost admisi, dar care au declarat, in scris, ca renunta la locul obtinut, li se poate elibera, de catre unitatea de invatamant gimnazial, fisa de inscriere, pentru completarea optiunilor, in vederea participarii la repartizarea computerizata pe locurile distinct alocate in invatamantul liceal de stat din unitatile de invatamant de masa.
 
Candidatii de etnie rroma si candidatii cu CES, care au fost repartizati computerizat in prima etapa de admitere, dar care nu si-au depus/ transmis dosarele de inscriere in termen si candidatii care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizata in prima etapa de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizati computerizat, se pot inscrie pentru o noua repartizare, intr-o sesiune distincta si pot fi repartizati pe locurile speciale, alocate candidatilor de etnie rroma, respectiv candidatilor cu CES, in unitatile de invatamant de masa, ramase libere, dupa prima etapa de repartizare computerizata, conform Calendarului admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2023 — 2024, aprobat prin OME nr. 5243/ 31.08. 2022.
 
Completarile optiunilor de inscriere in cazul candidatilor care participa la a doua etapa de repartizare, se realizeaza in perioada 7 — 9 august 2023, iar repartizarea acestora se va realiza in perioada 10 — 11 august 2023.
 
Repartizarea candidatilor in a doua etapa de admitere se va face conform unei proceduri intocmite de Comisia Judeteani de Admitere, ce va fi afisatd pe site-ul IST si comunicata unitatilor de invatamant pana la data de 29 iulie 2023. 
Important! Candidatii de etnie rroma si candidatii cu CES isi pastreaza prioritatea in repartizarea pe locurile distinct alocate acestora, ramase libere, dupa fiecare sesiune distincta si dupa fiecare etapa de repartizare computerizata si de admitere.
 
Termenul pentru emiterea si pentru depunerea recomandarii de apartenenta la etnia rroma si termenul pentru eliberarea si depunerea certificatului de orientare scolara si profesionala care atesta existenta unei cerinte educationale speciale este 9 iunie 2023, conform Calendarului admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2023 — 2024, aprobat prin OME nr. 5243/ 31.08. 2022, indiferent de etapa/ sesiunea de repartizare si admitere in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2023 — 2024 la care va participa candidatul.
 
Conducerile unitatilor de invatamant preuniversitar care scolarizeaza elevi in clasa a VIII-a, precum si inspectoratul scolar judetean, intreprind masuri pentru informarea parintilor/ reprezentantilor legali ai tuturor elevilor de etnie rroma si a elevilor cu CES, cu privire la modalitatile prin care pot beneficia de prevederile prezentei proceduri, precum si cu privire la calendarul de desfisurare a admiterii in invatamantul liceal de stat, pe locurile distinct alocate acestora.

Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii

Ce NOUTATI sunt pentru clasele IX-XII?


Ai copilul in clasele IX-XII?

Liceul necesita un efort de adaptare si de invatare constanta. Pentru ca la final urmeaza cel mai important test: examenul de BACALAUREAT!

Vestea buna? Va puteti ajuta copilul!

Solutii moderne pentru pregatirea examenelului de BACALAUREAT!

…Vezi AICI toate REDUCERILE >>


...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

admitere liceu 2023repartizare licee 2023elevi cu cesadmitere liceu 2023-2024


x

Lasa un raspuns
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul GratuitTeste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//