Andronescu a precizat, insa, ca noile reglementari din educatie nu vor schimba regulile ''in timpul jocului'', aratand ca o lege nu trebuie ''sa streseze'' sistemul, ci trebuie sa-l ajute sa functioneze mai bine.
"Eu sunt convinsa ca dezbaterea va continua in toata aceasta luna iunie. Sper, daca se poate, si mai incolo, daca lumea nu pleaca in vacanta (...) si din septembrie sa putem s-o aducem in Parlament si sa putem sa o avem pana la vacanta de iarna. (...) Sa nu-i speriem pe cei care au aflat de aceasta initiativa legislativa (...) ca s-ar modifica examenele de anul acesta, ca s-ar modifica regulile in timpul jocului. Nu, niciodata in timpul anului scolar nu se pot modifica regulile. (...) N-au cum sa se modifice nici examene, nici evaluari", a declarat, marti, senatorul social-democrat, la Adevarul Live.
Discutiile despre o noua initiativa legislativa in domeniul educatiei au aparut in contextul solicitarilor din sistem, sustine senatorul.
"Exista solicitari de mai multa vreme de a schimba lucrurile care nu merg in Legea 1. La Comisia de invatamant, la Senat, avem circa 100 de initiative de modificare a Legii 1. Majoritatea acestor initiative ii au drept autori pe cei care au sustinut promovarea Legii 1, dar care, intre timp, au constatat ca exista o multime de disfunctionalitati", a spus Ecaterina Andronescu
Noua Lege a Educatiei reprezinta de fapt o revenire la mai multe legi mai vechi si printre prevederile sale principale se numara descentralizarea scolilor, introducerea examenului de admitere la liceu si revenirea clasei pregatitoare la gradinita.