O parte dintre cei aproximativ 4.200 de profesori de religie titulari ar putea declansa procese in cazul in care ar ramane fara norme didactice, subliniaza ministrul Educatiei.
"Din cei 6.000 de profesori de religie, 4.200 sunt titulari, care au contracte de munca pe perioada nedeterminata. Acest lucru ar putea declansa un mare numar de procese pe dreptul muncii", a explicat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, prezent la Colegiul Tehnic Grivita.
In plus, acesta a avertizat ca Ministerul Educatiei va declansa o serie de verificari minutioase privind numarul cererilor pentru participarea copiilor lor la ora de religie.
"Tot ce a putut face Ministerul Educatiei a fost sa interogheze sistemul, solicitandu-le colegilor sa anunte parintii ca pot depune cereri pentru participarea copiilor lor la orele de religie pana pe 6 martie", a spus Cimpeanu.
Decizia Curtii Constitutionale privind desfasurarea orelor de religie este obligatorie iar ministerul trebuie sa gaseasca solutii in acest sens, a adaugat Cimpeanu.
"S-a avansat ideea sa pozitionam in orar orele de religie la inceputul si la sfarsitul programului. Aceasta solutie nu rezolva integral problema, deoarece norma unui cadru didactic este suficient de mare si nu-si poata permite sa faca decat prima sau ultima ora", mai spune ministrul.
Elevii si parintii lor ar putea depune cererile de inscriere la ora de religie la inceputul fiecarui ciclu de invatamant, cu posibilitatea ca parintele sa poata reveni asupra optiunii.
Decizia CCR privind participarea optionala a elevilor la orele de religie devine obligatorie din data 9 martie.