Ministrul Educatiei: Directorii de scoli vor ocupa posturile prin concurs din 2015

De Ana-Maria Tudor
la 27 Ian. 2015
13 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Educatiei: Directorii de scoli vor ocupa posturile prin concurs din 201527Ian.2015

Ministrul Educatiei, Mihai Sorin Cimpeanu, a anuntat cand vor incepe concursurile pentru ocuparea posturilor de directori de scoli.

Ministerul Educatiei se afla deja in a doua etapa de elaborare a metodologiei de examen pentru ocuparea posturilor de directori de scoli, care urmeaza sa fie lansata in curand in dezbatere publica.

De asemenea, ministrul Educatiei a anuntat ca examenele pentru directorii de scoli vor incepe in luna martie.

Scopul acestui concurs pentru directorii de scoli este acela de a selecta persoanele cele mai competente pentru a manageria cu succes institutiile de invatamant preuniversitar, explica ministrul Cimpeanu.

"Personal, cred in necesitatea organizarii de concursuri deoarece obiectivele complexe asumate la nivelul fiecarei unitati de invatamant preuniversitar necesita o prioritizare si o esalonare in timp. Pentru a putea aborda acest lucru intr-o maniera profesionista este nevoie de timp.

Pentru a a putea avea manageri competenti ai institutiilor de invatamantt preuniversitar, este nevoie de concursuri. Am solicitat colegilor mei din minister sa finalizeze propuerea metodologiei de concurs, sa o lanseze cat se poate de repede in dezbatere publica si sa fie promovata prin ordin de ministru. De asemenea, am solicitat ca, in paralel, sa avem o propunere de calendar cu privire la desfasurarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de director, care sa inceapa in luna martie acestui an", a declarat ministrul Educatiei, Mihai Sorin Cimpeanu.

Ministrul Educatiei a spus ca nu se poate pronunta cu privire la durata derularii concursurilor la nivelul intregii tari.

In prezent, directorii de scoli sunt numiti cu delegatie de catre inspectoratele scolare teritoriale.

Mihai Sorin Campeanu a fost prezent, luni, in judetul Vaslui, unde a vizitat doua unitati de invatamant, Scoala Bacesti si Liceul "Emil Racovita", si a avut o intalnire cu conducerea Inspectoratului Scolar si directorii scolilor de structura.


Urmariti pe site Stirile si modificarile din invatamant sau pe pagina noastra de Facebook

Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii

Ce NOUTATI sunt la Examenul de Bacalaureat - proba scrisa


Programa pentru Bacalaureat s-a modificat! Mare atentie la noile Teste Rezolvate la Limba Romana, care contin explicatiile detaliate. Testele Rezolvate sunt alcatuite dupa modelul celor date la examen si contin toate cele 3 tipuri de subiecte aflate pe foaia de examen:
  • un text cu cerinte la prima vedere;
  • un text de tip argumentativ;
  • un eseu din materia studiata.

...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

directori directori scoli concurs directori examen directori


x

Lasa un raspuns




Comentarii [13 comentarii]Adauga comentariul tau

21Aug.2015

Una 21 Aug. 2015 23:35:03

Nu vom scapa de incompetenti ,dovada numirea decatre inspectorul tudosoiu de la arges a unuia care niu stie sa foloseasca calculatorul decat pentru jocuri. Sunt de acord cu acele comisii,cu camere, si chiar cu politia la usa
19Aug.2015

Unul 19 Aug. 2015 12:41:35

Din lipsa de profesori care isi doresc aceasta functie scolile vor fi conduse de diversicred ca intelegeti de cine.
05Iul.2015

Ion 05 Iul. 2015 17:34:21

Toti directori sunt pusi politic, dar PSD -ul au umplut toate scolile de incompetenti.Dorinta cea mai mare este sa de-a si ei examene cu camere de filmat ca si la bac ,titularizare sa se corecteze in alt judet, vedem ce stiu ei sa faca, sunt incompetenti unui nu stiu nici sa scrie .Vai de noi cine ne conduce la scoli.
29Mai.2015

Mariana 29 Mai. 2015 16:42:19

Am fost numita director de 6 ani fara sa fiu consultata. Nu am facut si nu fac politica. Am colaborat foarte bine cu Primaria si Consiliul Local.
Totul este relativ. Depinde cine face evaluarea si la ce se raporteaza. Va doresc spor la treaba !
08Apr.2015

Laurentiu 08 Apr. 2015 10:11:28

Este cineva atat de naiv incat sa creada ca directorii care vor promova concursul nu vor fi tot dintre cei numiti in functii de PSD in ultimii ani? Eu unul sunt convins ca toti directorii care au "muncit" pentru partid in alegerile din 2014 vor fi premiati si vor promova concursul de directori cu note maxime ca sa muceasca si in campania electorala din 2016.
04Apr.2015

Voxopulis 04 Apr. 2015 12:19:16

si eu cunosc cazuri de directori mediocrii tinuti in functie de ani buni doar pt ca au un spate un meneger de fabrica care cotizeaza acolo unde e nevoie pt. a-si tine sotia in functie si care face abuzuri grosolane influentind consiliul de administratie care e care e complet supus ei .Probabil v-a castiga si concursul din acest an tot pe pile mai ales ca nimeni nu o s-o concureze .
09Mar.2015

Diana Pandea 09 Mar. 2015 16:05:12

Oare vom scapa vreodata de acei directori incompetenti din toate punctele de vedere, care sunt directori doar cu numele pentru a lua "emul" de director...iar toata treaba lor, situatiile scolare si tot ce e nevoie pica in carca tineretului..si pe langa toate aceste mai au sansa sa ramana directori si dupa varsta de pensionare...Si toti acestia se comporta ca pe vremea comunistilor...fac inscrieri dupa cantitatea plicului, se poarta ca niste dicatatori si asa mai departe...Poate intr-un final se trezesc si cei de sus si iau atitudine...
30Ian.2015

Adrian 30 Ian. 2015 21:04:41

Majoritatea directorilor de unitãțile de anvãțãmant din București au fost promovați politic ca și an perioada 2001-2004, pe vremea Doamnei Andronescu, care a fãcut "curãțenie an sistem", odatã cu venirea la putere an acea perioadã.
Sunt promovați profesori pentru anvãțãmantul primar, cu acordul lor, pe funcție de director de gimnaziu, fãrã ca aceștia sã aibã dreptul sã ocupe postul de director. Au gãsit "falsul", detașarea acestora pe post este menționatã an statele de funcții doar cu prima parte a statutului lor profesional, adicã, NU este menționatã antreaga denumire a funcției, aceștia fiind astfel degrevați de norma de predare. LEN nr. 1/2011, cu modificãrile și completãrile ulterioare, Nu permite profesorului pentru anvãțãmantul primar sã ocupe postul de director, director adjunct sau inspector de specialitate pentru cã NU permite legea degrevarea acestora de o parte din norma didacticã de predare. Totuși, an București, existã suficiente cazuri la care am fãcut referire, dar nimeni de la ministerul educației nu a dorit sã verifice acest lucru sau mai grav cunosc acest lucru și l-au acceptat tacit pentru cã probabil așa a fost directiva de la partid.
29Ian.2015

Evelyn 29 Ian. 2015 17:11:09

Pot sã vã spun cã sunt director de 4 ani ºi nu fac parte de din nici un partid politic, ceea ce a fost o mare surprizã pentru mulþi dintre cunoºtinþele mele. Nu ºtiu nici an prezent cine s-a gandit la mine ºi din ce motiv chiar la persoana mea de a mã numi director ºi nimeni nu m-a antrebat dacã vreau an viitor sã intru an partidul .... sau nu, ca sã fiu susþinut an continuare. Sã ºtiþi cã mai sunt ºi excepþii. Iar cei care sunt numiþi politic, cum spuneþi, doresc sã vã spun cã mulþi dintre ei fac treabã bunã. Repet mulþi, nu toþi.
29Ian.2015

MONICA 29 Ian. 2015 15:50:52

Sunt detașați politic! Mãcar sã aibã bunul simț sã recunoascã cã sunt ținuți an funcții de partide politice!
29Ian.2015

Hiilary 29 Ian. 2015 09:00:30

La noi nu s-a schimbat de 11 ani! Comisia de evaluare sa fie neutra, nicidecum consiliul de administratie al scolii.
28Ian.2015

Moromete 28 Ian. 2015 22:36:30

Si fac niste abuzuri in functii de parca s-ar fi nascut pe acele scaune de care nu mai pot fi dezlipiti de nimeni.
28Ian.2015

John 28 Ian. 2015 15:29:03

TOTI SUNT PUSI POLITIC NU IN FUNCTIE DE COMPETENTA acesta este si motivul pt care sistemul de invatamant merge prost
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//