METODOLOGIE MASTER 2011 - UNIVERSITATEA POLITEHNICA

De Portal Invatamant
la 16 Sep. 2011
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La admiterea in ciclul de studii universitare de masterat pot candida absolventii cu diploma de licenta ai ciclului de studii universitare de licenta (conform Legii nr. 288/2004), absolventii cu diploma de licenta sau echivalenta a studiilor universitare de lunga durata (conform Legii nr. 84/1995, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare), precum si absolventii studiilor efectuate in strainatate si recunoscute de catre directia de specialitate din MEdCTS, indiferent de domeniul, institutia de invăatamant superior si anul in care a obtinut diploma.

Orice persoana care are dreptul sa participe la concursul de admitere la studii universitare de masterat poate urma, o singura data, un singur program de masterat pe locuri finantate de la bugetul de stat.

Pentru anul universitar 2011 – 2012, Senatul UPB a hotarat ca formatiile de studiu la masterat sa fie de minim 15 masteranzi si respectand o medie de 20 masteranzi pe domeniu.

Concursul de admitere in invăatamantul universitar de masterat se organizeaza intr-o singura sesiune, in perioada 19-20 septembrie 2011.

In cazul studiilor universitare de masterat organizate intr-o limba de circulatie internationala, concursul de admitere trebuie sa contina si verificarea competentelor lingvistice pentru limba de studiu.

De locurile in regim cu taxa pot beneficia, la cerere, candidatii care se regasesc peste numarul de locuri finantate de la bugetul de stat, in ordinea descrescatoare a mediilor generale de admitere.

La inscriere, candidatii vor declara, pe proprie raspundere, daca au mai urmat alte forme de studii universitare sau postuniversitare pe locuri finantate de la bugetul de stat. In cazul in care studentii declarati admisi la studiile universitare de masterat, pe locurile finantate de la buget, au mai beneficiat de o astfel de facilitate, vor urma programul respectiv in regim „cu taxa de studii”.

Candidatii care au fost exmatriculati de la studii universitare sau postuniversitare de masterat au dreptul sa se inscrie la un nou concurs de admitere numai pe locuri cu taxa.

La inscrierea pentru concursul de admitere in invatamantul universitar de masterat cu predare in limba romana cetatenii straini au obligatia sa prezinte un certificat de competenta lingvistica pentru limba romana eliberat de catre institutii abilitate ale MEdCTS.

Pentru studiile universitare de masterat se pot inscrie la concursul de admitere absolventii cu diploma de licenta/inginer sau echivalenta acesteia, indiferent de profilul (domeniul)/specializarea si anul in care candidatul a obtinut diploma de licenta/inginer. Cunostintele specifice domeniului de studii se verifica pe baza unei bibliografii cuprinzand lucrari de specialitate, anuntata din timp de catre facultati.

Copiii personalului didactic sunt scutiti de plata taxelor de inscriere la concursurile de admitere in invatamantul superior, o singura data pentru fiecare ciclu de studii universitare (licenta, masterat, doctorat).

Concursul de admitere la studii universitare de masterat consta in doua probe:

a) Proba 1 – examinarea dosarelor de concurs si considerarea mediei generale de absolvire MA, a studiilor universitare de licenta sau a studiilor universitare de lunga durata

b) Proba 2 - la alegerea fiecarei facultati, consta in:
- o proba bazata pe examen scris cu subiecte din bibliografia anuntata;
- sau, o proba orala cu subiecte din bibliografia anuntata;
- sau, o proba orala constand dintr-un interviu;
- sau, orice combinaţie dintre cele trei modalităţi anterioare.

In eventualitatea existentei mai multor candidati cu medii generale de admitere egale, pentru ocuparea ultimului loc finantat de la bugetul de stat, criteriile de departajare sunt: media anilor de studii de licenta/lunga durata, media examenului de finalizarea studiilor, media probei scrise de concurs.

Repartizarea candidatilor pe locurile fara taxa, admisi „fara loc”, se poate face in doua etape:

a) in cadrul facultatii, daca exista programe de studii de masterat care nu si-au completat formatia cu numarul minim de 15 de candidati admisi;

b) pentru programele de studii de masterat din alte facultati, care nu si-au completat formatiile de studii in etapa precedenta, numai daca grupurile tinta din care provin candidatii admisi sunt similare.

In vederea inmatricularii, candidatii admisi pe locuri finantate de la buget au obligatia sa depuna pana la data de 22.09.2011 diploma de licenta/inginer in original, la secretariatul facultatii. Neprezentarea diplomei in original, in termenul stabilit, atrage neinmatricularea la facultatea respectiva a candidatului admis.

In termen de cel mult trei zile de la data afisarii rezultatului concursului, Comisia de admitere a facultatii va depune la Rectoratul UPB, dosarul concursului de admitere care va contine:
- situatia centralizatoare a rezultatului final;
- listele nominale ale candidatilor declarati admisi si respectiv respinsi, pentru fiecare program de studiu;
- subiectele si baremurile de corectura, la proba scrisa de concurs.

Eventualele contestatii se depun la secretariatele facultatilor in termen de 48 de ore de la afisarea rezultatelor concursului de admitere, iar rezultatul acestora se anunta in cel mult 5 zile de la incheierea termenului de depunere a contestatiilor.

FISA DE INSCRIERE NR. _____

PENTRU ABSOLVENTII CU DIPLOMA DE LICENTA/INGINER CARE DORESC SA URMEZE INVATAMANTUL UNIVERSITAR DE MASTERAT ANUL UNIVERSITAR 2011 - 2012

1. Numele, initiala prenumelui tatălui şi prenumele candidatului:
______________________________________________
2. Sexul:____________
3. Cetăţenia:_____________________, Naţionalitatea ___________________
4. Data naşterii: ziua ________, luna ___________________, anul _________
5.Locul naşterii: localitatea _________________________, judeţul/sectorul _____________
6.Buletinul/cartea de identitate: seria _______, nr. _________________________________,
eliberat de _______ ____________________________, la data de ___________________
7. Domiciliul stabil: localitatea _________________________________________________,
judeţul/sectorul _____________________, cod poştal ______,
str. __________________________________, nr. ____, bl. ___, sc. ___ , et. ___, ap. ___,
telefon:__________________
8. Liceul absolvit: ________________________________, din localitatea ______________________, specializarea absolvită ___________________,
anul absolvirii ______
9. Am absolvit:
a) Facultatea __________________________, Institutul de învăţământ superior _____________________________, din localitatea ______________________________________, în anul ___________,
în profilul/domeniul __________________, specializarea ____________
b) şi Facultatea _______________________________________________,
Institutul de învăţământ superior _________________________________________,
din localitatea ______________________________________, în anul ___________,
în profilul/domeniul __________________, specializarea ____________
10. Media generală a anilor de studii: ____________________________________________
(în cifre şi litere)
11. Media examenului de licenţă/diplomă: ________________________________________
(în cifre şi litere)
12. Seria şi numărul diplomei de licenţă/inginer: ________________________
Metodologie admitere masterat
9
13. Specializarea pe care am absolvit-o: studii de masterat/studii academice (dacă este cazul):
_____________________________________________________ în regim fără taxă/cu taxă,
Facultatea _____________________________________________,
Institutul de învăţământ superior _______________________________________________,
din localitatea _________________, în anul ______,cu media generală ________________,
(în cifre şi litere)
nota ____________________ la examenul de disertaţie
(în cifre şi litere)
14. a) Facultatea la care se înscrie______________________________________________
b) Programul de studii pe care doreşte să îl urmeze:
1. ___________________________________; 6. _______________________________;
2. ___________________________________; 7. _______________________________;
3. ___________________________________; 8. _______________________________;
4. ___________________________________; 9. _______________________________;
5. __________________________________; 10. _______________________________.
15. Locul de muncă: __________________________________________________________
din localitatea _______________________________ judeţul/sectorul ___________________
telefon: ________________
16. Numărul chitanţei pentru plata taxei de înscriere la concursul de admitere ____________
17. Subsemnatul declar cele de mai sus pe propria răspundere. Am luat la cunoştinţă că declararea unor informaţii false conduce automat la pierderea locului ocupat prin concursul de admitere. De asemenea am luat la cunoştinţă că Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti prelucrează datele mele cu caracter personal în scopul admiterii şi finalizării studiilor şi de faptul că sunt obligat să furnizez datele cunoscând că refuzul determină neînscrierea la concursul de admitere. Datele vor fi dezvăluite Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, şi Băncilor. Conform Legii nr. 677/2001, cu modificările ulterioare, cunosc faptul că beneficiez de dreptul la informare, dreptul de acces, de intervenţie şi opoziţie asupra datelor furnizate precum şi dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, prin înaintarea unei cereri scrise, datată şi semnată, Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti. De asemenea, am luat la cunoştinţă că beneficiez de dreptul de a mă adresa cu plângere Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării datelor cu caracter personal şi justiţiei.
Candidat: Semnătura _________________________, Data ____________
18. Verificat: Numele şi prenumele ___________________________________
Semnătura __________________________, Data ______________
Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii
Agenda Cadrului Didactic 2024 - 2025

Ce este atat de special la aceasta Agenda Cadrului Didactic?

In primul rand, structura ei. Este conceputa exclusiv pentru necesitatile unui cadru didactic, astfel incat sa va ajute eficient in planificarea activitatii si sa nu ratati cumva vreun moment profesional important.

In al doilea rand, agenda este eleganta, atrage imediat atentia.

Si, in al treilea rand, ea aduce o inovatie simpatica: delimitarea celor 5 module de invatare ale anului scolar se face cu cate o caricatura savuroasa.


...Vezi AICI cum arata Agenda <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

metodologie master universitatea politehnica


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.
Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Iti oferim Gratuit Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Citeste GRATUIT toate
informatiile despre
invatamantul primar,
gimnazial si liceal.
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Adauga mai jos adresa ta de email si
primesti Raportul Gratuit


Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.
Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Iti oferim GRATUIT
Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Primesti GRATUIT noile
TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
x
//