Acestia au inceput noua facultate direct din anul al treilea, dupa ce au avut echivalate studiile anterioare. Unii dintre ei sunt chiar profesori, doctori in specializarea pe care o parcurg, altii doar angajati in aparatul administrativ. Cu totii insa vor fi inginerii minieri de maine, unii de care are nevoie mineritul sau orice alt sector conex, scriu jurnalistii de la
Gazeta de dimineata.
"10 angajati ai Universitatii Petrosani (UPET), cadre didactice sau angajati din aparatul administrativ, au devenit studenti in grupa de ”mineri„ – M31. E vorba despre grupa care pregateste viitori ingineri minieri. Cei 10 studenti sunt deja cadre didactice, doctori in minerit, sau angajati care au un loc de munca in sectorul administrativ din aceasta institutie. Fiecare spune ca are motivul sau, dar realitatea nu este doar cea prezentata de ei. Si asta este sesizabila cu ochiul liber si cu un simt al ratiunii bunului simt. Daca nu ar fi real, ar fi comedie. Asa este doar un segment de BLASFEMIE ACADEMICA, tradusa perfect chiar de cei cu care am vorbit in timpul documentarii. Studentii din grupa M31 spun ca este vorba despre educatie continua" scriu jurnalistii.
Printre cei 10 angajati inscrisi la facultate se numara si o profesoara care, culmea, a devenit studenta la grupa la care tot ea preda.
Intrebata despre situatia inedita, aceasta a raspuns pentru Gazeta de dimineata: "Eu am ore, dar eu nu imi predau mine. Terminand profilul de Geologie, aceste ore mi se echivaleaza. Deci eu nu imi predau mie, eu nu dau examen cu mine. Intelegeti ce spun? La orele la care eu am cursuri, intelegeti? La grupa aceasta eu am cursuri, dar mi se echivaleaza pentru ca eu am mai facut o data la specializarea de Geologie".
Ministerul Educatiei a anuntat ca a cerut un punct de vedere Universitatii din Petrosani.