Pentru reusita la acest examen va propunem cel mai practic instrument de lucru - lucrarea tiparita:
Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de definitivare in invatamantul prescolar
...detalii aici >>>
Avand in vedere ca nota minima pentru promovarea examenului de definitivat pentru educatori este 8 va recomandam sa alegeti chibzuit! Pentru:
- pregatirea completa, conforma cu cerintele programei in vigoare;
- eficienta;
- economie de timp, efort si bani!
De reamintit! Ministerul Educatiei a modificat Metodologia privind organizarea si desfasurarea examenului national de definitivare in invatamant. Un motiv in plus pentru a te pregati temeinic pentru proba scrisa din 19 iulie 2023.
TRANSPORT GRATUIT pentru orice comanda, prin curier rapid!
- completati adresa de livrare si de restul ne ocupam noi -
Prichindei de gradinita? Cerinte uriase pentru educatori!
Misiunea unui educator este aceea „de a permite fiecarui copil sa-si urmeze drumul sau personal de evolutie, oferindu-i suport pentru integrarea in viata sociala si activitatea scolara”.
Examenul de definitivat, prin structura lui si prin subiectele abordate, verifica modul de insusire a tuturor acestor atributii de catre educatori. Cele 25 de teste propuse de autorii lucrarii ofera acum solutii pentru:
- cunoasterea, recapitularea, aprofundarea, fixarea materiei;
- eliminarea lacunelor existente;
- pregatirea constiincioasa pentru examenul propriu-zis, utilizand modele de teste similare celor recomandate de Ministerul Educatiei si Cercetarii.
TRANSPORT GRATUIT pentru orice comanda, prin curier rapid!
- completati adresa de livrare si de restul ne ocupam noi -
"Multumesc profesorilor autori care s-au straduit sa aduca putina lumina in aceasta chestiune -definitivatul pentru educatori. Foarte utile modelele de teste! Apreciez, in special, subiectele de metodica exemplificate! Felicitari!" - Tatiana U., suplinitoare, Ialomita
Lucrarea Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de definitivare in invatamantul prescolar este elaborata cu sprijinul unei echipe formate din cadrele didactice: Carmen Luca, Camelia Vlad si Alin Birsan.
Cele 25 de teste REZOLVATE sunt realizate dupa subiectele elaborate de Ministerul Educatiei si Cercetarii – Centrul National de Evaluare si Examinare, in conformitate cu programa specifica pentru examen, valabila pentru sesiunea 2022.
Acestea respecta intocmai modele de teste utilizate in cadrul exmenului propriu-zis, pentru familiarizarea candidatilor cu conditiile reale de examinare. Structura exacta a unui test cuprinde:
Subiectul I, cu o parte de literatura si una de gramatica - este notat cu 60 de puncte. Fiecare punct (A, B) consta in:
parcurgerea unui text la prima vedere (lucrari reprezentative ale unor autori semnificativi din literatura romana si literatura universala);
Punctul A (Limba romana) este format din 9 exercitii cu cerinte gramaticale (1. Fonetica si fonologie, 2. Punctuatie, ortografie si ortoepie, 3. Lexicologie, 4. Morfologie - a) Partile de vorbire flexibile si b) Partile de vorbire neflexibile, 5. Sintaxa - A. Sintaxa propozitiei si B. Sintaxa frazei) ce se bazeaza pe textul citat (30 puncte);
Punctul B (Literatura pentru copii) -> redactarea unui eseu de 300-600 de cuvinte (30 puncte); In cadrul acestui subiect, gasiti eseuri realizate pe baza textelor apartinand autorilor din lista urmatoare: Calin Gruia – Povestea florii-soarelui, Mihai Eminescu – Fat-Frumos din lacrima, Revedere, Somnoroase pasarele, Ion Creanga – Povestea lui Harap Alb, Punguta cu doi bani, Ursul pacalit de vulpe, Mos Ion Roata si Unirea, Fata babei si fata mosneagului, Amintiri din copilarie, Octav Pancu Iasi – Iedul cu trei capre, I.L.Caragiale – D-l. Goe…, Vizita…, George Cosbuc – Iarna pe ulita, La oglinda, Tudor Arghezi – Talharul pedepsit, George Toparceanu – Balada unui greier mic, Elena Farago – Gandacelul, Tinerete fara batranete si viata fara de moarte, Praslea cel voinic si merele de aur, Jean de La Fontaine – Greierele si furnica, Grigore Alexandrescu – Oglindele, Fratii Grimm – Alba ca Zapada, Joseph Jacobs – Jack si vrejul de fasole, Emil Garleanu – Gandacelul.
Subiectul al II-lea, notat cu 30 de puncte se refera la metodica activitatilor instructive educative in gradinite; acesta contine doua exercitii:
prezentarea a trei etape ale unei activitati de invatare;
realizarea unui eseu argumentativ de 300-600 cuvinte.
Aici se regasesc subiecte tratate conform continutului tematic din programa:
Curriculum pentru educatie timpurie;
Proiectarea activitatilor de invatare;
Managementul activitatilor de invatare. Organizare si realizare;
Evaluarea in invatamantul prescolar.
TRANSPORT GRATUIT pentru orice comanda, prin curier rapid!
- completati adresa de livrare si de restul ne ocupam noi -