Concursul pentru directori: o noua Procedura. Va exista "vot secret in Consiliul Profesoral" in caz de note egale

de Laura Galescu la 10 Dec. 2021
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Concursul pentru directori: o noua Procedura. Va exista "vot secret in Consiliul Profesoral" in caz de note egale10Dec.2021

Ministerul Educatiei a anuntat procedura operationala pentru departajarea candidatilor de la concursurile de directori, in cazul in care acestia au note egale. Noua procedura implica votul secret in Consiliul Profesoral.

La votul secret trebuie sa participe exprimata cel putin 2/3 din totalul membrilor. Este declarat "reusit" candidatul care a primit cel mai mare numar de voturi.


Consultati, mai jos Procedura pentru concursul de directori de scoala:

 
 
 
PROCEDURA OPERATIONALA
 
privind declararea candidatului "reusit" dintre candidatii care au optat pentru ocuparea aceleiasi functii de conducere din aceeasi unitate de invatamant si nu pot fi ierarhizati dupa aplicarea prevederilor art. 21 alin. (3) din Metodologia privind organizarea si desfasurarea concursului pentru ocuparea functiilor de director si director adjunct din unitatile de invatamant preuniversitar de stat, aprobata prin OME nr. 4597/2021, cu modificarile si completarile ulterioare
 
I. Scopul procedurii
 
Prezenta procedura este emisa in baza prevederilor art. 33 alin. (2) din Merodologia privind organizarea si desfasurarea concursului pentru ocuparea functiilor de director si director adjunct din unitatile de invatamant preuniversitar de stat, anexa la ordinul ministrului educatiei nr. 4597/2021, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare Metodologie.
 
Procedura reglementeaza responsabilitatile si activitatile privind declararea candidatului ”reusit” dintre candidatii care au optat pentru ocuparea aceleiasi functii de conducere din aceeasi unitate de invatamant, au obtinut note finale egale la concursul pentru ocuparea functiilor vacante de director si director adjunct din unitatile de invatamant preuniversitar de stat si, indeplinind aceleasi conditii de departajare, nu pot fi ierarhizati dupa aplicarea prevederilor de art. 21 alin. (3) din Metodologie.
 
II. Organizarea si desfasurarea activitatilor
 
Art. 1 In data de 13 decembrie 2021, candidatii declarati promovati pentru mai multe functii: de conducere depun / transmit electronic la registratura inspectoratului scolar, in intervalul orar/la adresa de mail stabiht/stabilita de Comisia de organizare a concursului prevazuta la art. 5, pct. II, lit. a) din Metodologie, denumita in continuare Comisia de organizare, optiunea pentru o singura functie.
 
Art. 2 In perioada 14-17 decembrie 2021, Comisia de organizare realizeaza, pentru fiecare functie de conducere din fiecare unitate de invatamant pentru care s-a organizat concurs, ierarhia candidatilor si declararea candidatului “reusit”.
 
Art. 3 (1) Pentru realizarea ierarhiei candidatilor care opteaza pentru aceeasi functie la aceeasi unitate de invatamant, comisia de organizare a concursului, in conformitate cu borderourile de notare si situatia centralizatoare cuprinzand toti candidatii si toate punctajele obtinute de acestia, calculeaza nota finala conform formulei de la art. 12 alin. (3) din Metodologie, si declara "reusit" candidatul care a obtinut nota cea mai mare.
 
(2) In cazul obtinerii de note finale egale de catre candidatii pentru aceeasi functie din aceeasi unitate de invatamant, se aplica, in ordine, urmatoarele criterii de departajare, prevazute la art. 21 alin.
 
(3) din Metodologie:
 
a) Punctajul la proba de interviu. Este declarat "reusit" candidatul care are punctajul cel mai mare la proba interviu.
 
b) Unitatea de invatamant la care este titular. Este declarat "reusit" candidatul care este titularul unitatii de invatamant pentru care candideaza.
 
c) Gradul didactic. Este declarat "reusit" candidatul care are gradul didactic cel mai inalt.
 
Art. 4 (1) Comisia de organizare identifica fiecare functie de conducere din fiecare unitate de invatamant pentru care nu se poate realiza, dupa aplicarea prevederilor de art. 21 alin. (3) din Metodologie, departajarea candidatilor, unitatea de invatamant respectiva fiind denumita in cuprinsul prezentei proceduri "unitate de invatamant cu situatie specifica”.
 
(2) In situatia prevazuta la aliniatul (1), ierarhizarea candidatilor si declararea candidatului "reusit" se stabileste de catre Consiliul profesoral al unitatii de invatamani cu situatie specifica, prin vot secret.
 
Art. 5 (1) Presedintele Comisiei de organizare stabileste pentru perioada 14-16 decembrie 2021, data si ora sedintei extraordinare a Consiliului profesoral al fiecarei unitati de invatamant cu situatie specifica si o comunica directorului acelei unitati de invatamant pentru realizarea convocarii membrilor Consiliului profesoral ia sedinta.
 
(2) Presedintele Comisiei de organizare desemneaza pentru fiecare unitate de invatamant cu situatie specifica cate 2 reprezentanti, membri ai comisiei, care vor participa la sedinta consiliului profesoral, avand atributii de conducere a sedintei si a procesului de votare, precizate in ordinul de serviciu aprobat de inspectorul scolar general.
 
Art. 6 (1) Directorul unitatii de invatamant cu situatie specifica convoaca toti membrii Consiliului profesoral, in ziua si la ora precizata in adresa inspectoratului scolar, in sedinta extraordinara, avand pe ordinea de zi stabilirea candidatului reusit” dintre candidatii care au optat pentru aceeasi functie de conducere din unitatea de invatamant si nu pot fi ierarhizati dupa aplicarea prevederilor art. 21 alin. (3) din Metodologie.
 
(2) La sedinta Consiliului profesoral, directorul invita sa participe, cu statut de observatori, reprezentantul elevilor si al parintilor in consiliul de administratie al unitatii de invatamant si reprezentantii sindicatelor si structurilor asociative ale parintilor din unitatea de invatamant respectiva
desemnati ca observatori/invitati la consiliul de administratie, daca acestia nu sunt si cadre didactice, membre ale Consiliului profesoral. Neprezentarea observatorilor nu afecteaza legalitatea desfasurarii sedintei Consiliului profesoral.
 
(3) La sedinta consiliului profesoral pot participa, la invitatia directorului, fara drept de vot, personalul didactic auxiliar si personalul nedidactic din unitatea de invatamant.
 
Art. 7 (1) Candidatul declarat "reusit" pentru functia de conducere pentru care au optat candidatii aflati in conditii de egalitate se stabileste prin hotararea Consiliului profesoral, exprimata in urma votului secret a cel putin 2/3 din totalul membrilor. Este declarat ”reusit” candidatul care a obtinut cel mai mare numar de voturi.
 
(2) Candidatii, membri ai consiliului profesoral si cadrele didactice care au fost evaluatori in Comisia de evaluare a probei de interviu nu participa la vot, aspect ce va fi consemnat in procesul verbal al sedintei Consiliului profesoral.
 
(3) In situatia in care toti candidatii nu sunt titulari ai unitatii de invatamant cu situatie specifica, reprezentantii Comisiei de organizare prezinta Consiliului profesoral, anterior votului, CV-ul integral al fiecarui candidat, descarcat din dosarul acestora de inscriere la concurs,
 
(4) In cazul in care in urma votului se pastreaza egalitatea, votul se reia pana la stabilirea unei ierarhii.
 
Art. 8 Procesul verbal al consiliului profesoral in care este consemnat rezultatul votului si, implicit candidatul declarat "reusit”, se preia in copie conform cu originalul de catre reprezentantii Comisiei de organizare care il predau presedintelui acestei comisii.
 
Art. 9 In data de 17 decembrie 2021 consiliul de administratie al inspectoratului scolar valideaza rezultatele finale ale concursului. Hotararea acestuia trebuie sa contina statutul dupa concurs al tuturor functiilor de conducere din unitatile de invatamant preuniversitar de stat (ocupata prin concurs si se nominalizeaza candidatul declarat “reusit”/vacanta) si se publica pe site-ul institutiei.
 
III. Dispozitii finale
 
Art. 10 In desfasurarea tuturor activitatilor de organizare si desfasurare a sedintei extraordinare a Consiliului profesoral se vor respecta normele legale si se vor asigura conditiile de prevenire si combatere a imbolnavirii cu virusul SARS-COV2.
 
Art. 11. Procesul verbal al consiliului profesoral se arhiveaza, alaturi de celelalte documente de concurs conform prevederilor Metodologiei.
 
Art. 12. (1) Inspectoratele scolare judetene/al municipiului Bucuresti pot elabora si alte reglementari cu respectarea stricta a prevederilor Metodologiei si cadrului prezentei proceduri.
 
(2) Prezenta procedura are caracter public.
 
 
Amintim ca proba de interviu s-a desfasurat in perioada 15 noiembrie-8 decembrie 2021.
 
Pentru a putea ocupa un post de director de scoala, candidatii trebuie sa obtina cel putin nota 7 la fiecare proba (proba scrisa si proba de interviu).
 
Rezultatele finale ale concursului vor fi validate in data de 17 decembrie, urmand ca numirile in functie sa aiba loc incepand cu 10 ianuarie 2022, cand incepe semestrul al doilea al anului scolar 2021 - 2022.
 

Sfaturi pentru Nota 10 - Titularizare si Definitivat

Teste Rezolvate + Metodologie pentru Titularizare si Definitivat


TITULARIZARE si DEFINITIVAT - atentie la noile modele de TesteMetodologia si Subiectele au fost actualizate 2022:
  • teste rezolvate + explicatiile detaliate
  • metodica pentru punctaj maxim
  • exemple utile si ghiduri practice

...Vezi AICI lista completa <<


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

concediu profesori 2021concurs directoriprocedura concurs directorivot secretconsiliu profesoralpromovare concurs directori


x

Lasa un raspuns
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul GratuitNoile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
//