Concurs profesori metodisti 2022-2023 - criterii, acte necesare pentru inscriere

De Portal Invatamant
la 23 Sep. 2022
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Concurs profesori metodisti 2022-2023 - criterii, acte necesare pentru inscriere23Sep.2022

Inspectoratele scolare judetene pot organiza concursuri pentru selectia profesorilor metodisti, pe discipline de invatamant, pentru anul scolar 2022-2023, conform legislatiei in vigoare.

Potrivit unui anunt al Inspectoratului Scolar Judetean Cluj, persoanele selectate in corpul de profesori metodisti ai Inspectoratului, cadre didactice, trebuie sa respecte, cumulativ, urmatoarele criterii generale: 
 
a) studii-superioare, corespunzatoare functiei didactice ocupate;
b) statut profesional — titular in invatamantul preuniversitar de stat;
c) evolutie in cariera — minimum gradul didactic II;
d) calitatea activitatii didactice — calificativul anual “foarte bine” obtinut in fiecare dintre ultimii 5 ani scolari; 
e) experienta in activitati didactice desfasurate in sistem blended learning sau online, in anii scolari 2019-2020 si 2020-2021, si 2021-2022, a unor activitati de tip metodic, certificata de conducerea unitatii de invatamant.

GHIDURI pentru profesori - Definitivat, Titularizare, Ghiduri pentru invatatori
...click AICI pentru detalii si comenzi >>  
 
Dezvoltare profesionala — certificarea acumularii a 90 de credite profesionale transferabile in ultimii 5 ani, constituie un criteriu de departajare a candidatilor cu punctaje egale.  
 

Criterii profesori metodisti 2022-2023

 
La selectia pentru ocuparea functiei de profesor metodist pot candida cadre didactice, care trebuie sa respecte, cumulativ, urmatoarele criterii:
 
A) studii: superioare, corespunzatoare functiei didactice ocupate:
 
1. pentru functia de educatoare/institutor/profesor pentru invatamantul prescolar — absolvirea cu examen de diploma a liceului pedagogic, absolvirea unei scoli postliceale pedagogice, absolvirea cu examen de diploma a colegiului universitar pedagogic, absolvirea liceului pedagogic sau a unei scoli echivalente, urmata de absolvirea unei institutii de invatamant superior de lunga sau de scurté durata, urmat& de un curs in domeniul psihopedagogic si metodic specific, absolvirea studiilor universitare de licenta (ciclul I- Bologna) in domeniul pedagogic: Pedagogia invatamantului primar si prescolar;
 
2. pentru functia de invatator/institutor/ profesor pentru invatamantul primar — absolvirea cu examen de diploma a liceului pedagogic, absolvirea unei scoli postliceale pedagogice, absolvirea cu examen de diploma a colegiului universitar pedagogic, absolvirea liceului pedagogic sau a unei scoli echivalente, urmata de absolvirea unei institutii de invatamant superior de lunga sau de scurta durata, urmata de un curs in domeniul psihopedagogic si metodic specific, absolvirea studiilor universitare de licenta (ciclul I- Bologna) in domeniul pedagogic: Pedagogia invatamantului primar si prescolar,
 
3. pentru functia de profesor in invatamantul gimnazial / liceal — absolvirea cu diploma de licenta a unei institutii de invatamant superior de lunga durata sau echivalenta acesteia, in profilul postului — studii aprofundate, studii academice postuniversitare, studii postuniversitare de specialitate in profilul postului; studii universitare de licenta, urmate de studii universitare de masterat.
 
4. pentru functia de educator-puericultor, selectia metodistilor se va face dintre cadrele didactice care indeplinesc criteriile ART 1.2. literele b), c), d), e) si sunt absolvente cu diploma a liceului pedagogic cu specializarile ,,educatoare”, _,,inva{ator”, educatoare/invatator” sau absolvente cu diploma de licenta a specializarii ,,Pedagogia invatamantului primar si prescolar” si au absolvit cursurile de formare continua din cadrul unuia dintre urmatoarele proiecte ale Ministerului Educatiei: Programul de Reforma a Educafiei Timpurii (PRET), Programul pentru Educatie Timpurie Incluziva (PETI) sau proiectul Educatie Timpurie Incluziva si de Calitate (ETIC). In cazul in care la nivelul judetului nu se identifica astfel de cadre didactice, inspectiile pentru educatori-puericultori vor fi efectuate de inspectorul de specialitate.
 
5. pentru disciplina consiliere si orientare / consiliere si dezvoltare profesionala, selectia se face din randul cadrelor didactice care indeplinesc criteriile ART 1.2. literele a) —c) si care au calitatea de diriginte.
 
B) statut profesional: titular in invatamantul preuniversitar de stat;
 
C) evolutie in cariera: minimum gradul didactic II;
 
D) calitatea activitatii didactice: calificativul anual “foarte bine” obtinut in fiecare dintre ultimii 5 ani scolari si nu a fost sanctionat disciplinar in anul scolar precedent;
 
E) experienta in activitati didactice desfasurate in sistem blended learning sau online, in ani scolari 2019-2020 si 2020-2021, certificata de conducerea unitatii de invatamant.
 
Dezvoltarea profesionala — certificarea acumularii a 90 de credite profesionale transferabile in ultimii 5 ani, constituie un avantaj la departajarea candidafilor cu punctaje egale, dar nu este un criteriu eliminatoriu.
 
Pot participa la procesul de selectie a metodistilor inspectoratului gcolar persoanele care ocupa functii de conducere, indrumare si control. Acestea pot exercita, prin exceptie, atributii de metodisti, pentru disciplinele la care resursa umana la nivelul inspectoratului scolar este deficitara. 
 

Acte necesare inscriere profesori metodisti

 
Dosarul de inscriere cuprinde urmatoarele documente:
 
1) cerere de inscriere (anexa nr. 1), avizaté de inspectorul scolar pentru fiecare disciplina;

2) recomandare din partea Consiliului de Administratie al unitatii de invatamant preuniversitar;

3) scrisoare de intentie;

4) curriculum vitae (redactat dupa modelul de CV european - anexa nr, 2), sustinut cu documente doveditoare anexate care autentifica indeplinirea conditiilor descrise in art. 2.;

5) copii certificate “conform cu originalul” de catre conducerea unitatii de invatamant de la care provine candidatul, ale:
- diplomei de studii, foii matricole, certificatului/adeverintei de absolvire a modului pedagogic
- actului de titularizare in unitatea de invatamant;
- adeverintelor/certificatelor/diplomelor de acordare a gradelor didactice/a titlului stiintific de doctor;

6) adeverinta de vechime la catedra, in specialitate;

7) adeverinta cu calificativele din ultimii cinci ani scolari, in original;

8) adeverinta de certificare din partea conducerii unitatii de invatamant a faptului ca a acumulat experienta in desfasurarea de activitati in sistem blended learning sau online, in anii scolari 2019-2020, 2020-2021 si 2021-2022;
 
 
Selectia pentru ocuparea functiei de profesor metodist cuprinde urmatoarele probe:
 
a) Evaluarea curriculum-ului vitae;
b) Evaluarea dosarului sub aspectul indeplinirii conditiilor enuntate.
 

Atributii specifice profesorilor metodisti

 
Profesorii metodisti:
 
- vor efectua inspectii scolare de specialitate/curente/speciale, conform graficului elaborat la nivelul judetului de catre inspectorii scolari;
- vor consilia cadrele didactice, in vederea inspectiei la clasa;
- vor monitoriza cadrele didactice debutante, pe parcursul intregului an scolar;
- vor participa la organizarea si desfasurarea concursurilor scolare la nivelul judetului;
- se vor implica in activitatile desfasurate la nivelul judetului, la solicitarea inspectorului scolar (comisii de evaluare; comisii de concurs pentru ocuparea posturilor didactice etc.);
- vor respecta Codul de conduita a inspectorului, conform OM 5547/06.10.2011, privind aprobarea Regulamentului de inspectie a unitatilor de invatamant preuniversitar.
 

Portofoliul profesorului metodist

 
- Decizia/documentul de numire ca profesor metodist al ISJ;
- Programul de activitati pentru anul scolar in curs;
- Procesele-verbale intocmite cu prilejul desfagurarii activitatilor metodice (cu semnaturile participantilor);
- Materialele documentare utilizate ca suport pentru desfasurarea activitatilor metodice.
- Materiale ilustrative din timpul desfasurarii activitatilor metodice (fotografii, filme, interviuri etc.);
- Copii dupa delegatiile pentru efectuarea inspectiilor de acordare a gradelor didactice sau ale altor inspectii;
- Copii dupa procesele verbale intocmite in timpul inspectiilor;
- Lista de materiale bibliografice si documentare in domeniul didacticii si metodicii,
- Analiza S.W.O.T. a activitatii cu puncte tari, puncte slabe, amenintari si oportunitati (material ce va fi inclus in raportul anual al inspectorului scolar pentru disciplina respectiva);
- Alte materiale necesare in desfasurarea activitatii.

Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

profesori metodistiportofoliu profesori metodistiselectie profesoriinspectie


x

Lasa un raspuns
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul GratuitTeste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
//