Alimentele in sine si de multe ori ingredientele pe care le contin pot sta in calea succesului scolar al copiilor nostri. Multe dintre acestea ii supun oboselii si diferitelor boli, nu ii lasa se se concentreze si sa retina informatii si chiar ingreuneaza procesul de invatare.
Stim ca fiecare parinte isi doreste un copil sanatos si inteligent, iar de multe ori acest aspect depinde chiar de ei.
Iata lista alimentelor interzise pentru copii:
Zahar - de multe ori suntem tentati sa ne rasplatim micutii dupa o fapta buna cu ceva de dulce: o prajitura, o ciocolata sau sucuri carbogazoase. Estea cea mai mare greseala a parintilor. Cei mici nu au nevoie de dulce pentru a fi energici! Zaharul provoaca dependenta si creeaza celor mici nevoia de a consuma dulciuri, care pot avea efecte negative pe termen foarte lung.
Sare - medicii recomanda parintilor sa evite sa ofere copiilor alimente care contin sare, deoarece sistemul lor digestiv si rinichii nu pot procesa surplusurile de sare si risca sa contribuie la aparitia unor tulburari si dezechilibre grave in organism.
Mezeluri - sunt complet interzise de catre medicii pediatrii, cel putin pana la varsta de 10 ani. Dupa aceasta varsta cei mici pot consuma cel mult 10 grame de mezeluri pe zi, dar nu mai mult de doua ori pe saptamana, deoarece carnea tocata, amestecurile si alte ingrediente din mezeluri sunt extrem de nocive pentru copii.
Conserve - sunt nocive pentru sanatatea copiilor deoarece prezinta un risc ridicat de contaminare cu toxina botulinica, din cauza ingredientelor pe care le contin, dar si din cauza procesului de preparare. Evitati de asemenea si produsele afumate, crud-uscate sau semi-preparate.
Margarina - trebuie exclusa obligatoriu din alimentatia copiilor! Puteti inlocui margarina cu unt, pasta de branza de vaci, unt de cocos tartinabil si alte produse cu grasimi cat mai naturale.