Acesta sustine ca schimbarile din invatamant, anuntate de pe-o zi pe alta, bulverseaza profesorii, atragand atentia asupra birocratiei, dar si a altor situatii neplacute cu care are de-a face zilnic.
"Stimata doamna ministru Ecaterina Andronescu,
Am citit cu interes proiectul "Educatia ne uneste''.
Si am inteles ca... ori directorii de departamente s-au senilizat, ori va sapa inadins.
Cale de mijloc nu exista!
Pana ajungem la discutia despre aceasta "vizuina'' a educatiei in care suntem bagati pana dincolo de cap,as vrea sa discutam putin despre erorile grave de organizare a invatamantului preuniversitar pe care absolut nimeni nu le corecteaza,cu toate le cunoaste intreaga comunitate a acestui nivel de invatamant.
Suntem ametiti de pe un an scolar la altul, de la o luna la alta, de pe un semestru pe altul.
De la o zi la alta!!!
Vine un istet si spune ca educatia fizica se elimina de la clasele pregatitoare-clasa a doua,apoi veniti dumneavoastra si spuneti ca nu ati semnat asa ceva.
Apare ordin de ministru pe 13.05,se anuleaza pe 14.05....
Cineva nu isi face treaba. Cineva ne omoara cu zile in haosul asta !!!!
ARACIP-ul anunta lista scolilor ce urmeaza sa fie vizitate pana la 13.06....pe data de 14.05. Verificati informatia pe site-ul lor,va rog.
Vizitele ARACIP sus mentionate se vor desfasura intre 20.05 si 7.06.2019.
In saptamana 20.05-24.05 sunt evaluari nationale +organizarea sectiilor de votare pentru Europarlamentare2019.
De pe 27.05.2019 se intra in febra incheierii anului scolar,
evaluare nationala, cataloage, serbari de sfasit de an.ARACIP POATE EVALUA IN 2 SAPTAMANI DE SCOALA toate cele 264 de scoli propuse? Teancuri de hartie, tone de maculatura. Un stres inutil pe sfarsit de an scolar.Un an obositor si chinuitor.
Suntem oameni, nu roboti, stimata doamna.
Anul acesta se sustin lectiile la clasa pentru
titularizare 2019 si in ultimele 3 (trei) zile de scoala !!
Avem directori si inspectori scolari care ne suna la ora 21.00, sambata, duminica pe la 17.00.
Avem inspectori scolari ce ne iau cu arcanul la mitinguri.
Suntem umiliti de parinti,suntem umiliti de elevi, suntem umiliti de superiorii ierarhici. Murim cu zile in scoala de stres si de nepasare.Ne taraim picioarele obosite de la un etaj la altul,dintr-un sat in altul pana la 65 de ani. Daca ii mai prindem.
Viziunea discutata mi-a adus un nod in gat. Si lacrimi in ochi. De umilinta si umilire. Ni se spune verde in fata ca vom face after school obligatoriu si in mod gratuit. Vom sta conform celor scrise negru pe alb intr-o hartie nesemnata de nimeni cate 8 ore pe zi in scoala.Apoi vom face activitati extracuriculare cu familia elevului(probabil dupa ora 17, la scoala sau la domiciliul acestora) Vom corecta in miez de noapte lucrari,vom pregati lectii pe a doua zi. Scolile in mediul rural invata in doua schimburi. Primar dimineata, gimnaziu dupa amiaza. Unde le dam de mancare? In sala lor de clasa? Unde ii bagam pe toti sa invete 8 ore pe zi,cate 9 clase pe scoala, daca acea scoala are 5 sali mari si late? Asa e in majoritatea scolilor din mediul rural...4 sali de clasa+1 sala de laborator (desfiintata de AEL-ul lui Funeriu, AEL desfiintat de clasa pregatitoare.)
Renuntam la lectia traditionala in clasele VII-IX (conform viziunii) si lucram in ateliere, pe o parte practica si creativa. Pai, noi nu am mai primit in scoli o eprubeta sau o harta geografica din 2012....
Consilierul de cariera devine un mic Dumnezeu? "Tu esti bun de liceu,tu nu esti bun''.
Se elimina notarea si calificativele in primii 3 ani de studiu. Si ne vom trezi in al patrulea an cu elevi ce nu stiu sa scrie, nu stiu sa citeasca.Si e prea tarziu pentru ei sa faca "A'' de tipar si "b'' de mana....Prostul daca este prost, trebuie lasat repetent de mic. Sa invete scris-citit-calcule primare BINE, si abia apoi sa treaca in clasa urmatoare.
Am obosit. Toti invatatorii, toti profesorii, toate secretarele si toti contabilii au obosit......
Din 1990 incoace, profesorii au capatat numai obligatii si hartii de facut, iar elevii numai drepturi.Parintii fac ce vor din noi, la ce ora vor. Fondurile alocate sunt insuficiente. Inghetam iarna si murim de cald vara in clase prost aerisite, prost iluminate.
S-au marit salariile,evident ca recunoastem acest lucru. Insa nu se merita in acest moment sa ne nenorocim pana la 65 de ani cu un catalog sub brat si fara manuale pe banci.
V-as suna personal la 0745179XXX.
Prefer sa las randuri scrise,pentru a putea fi recitite si analizate.Daca am sau nu dreptate.Si completate de alti colegii cu mai multa experienta decat mine.Eu am doar 20 de ani batuti pe muchie in invatamantul romanesc.Cine a facut ,,vizuina'' asta,cati ani are in scoala romaneasca ?
Stim ca exista solutii. Avem solutii. ,,Viziunea'' in forma asta, insa, este o utopie. Fara o baza materiala moderna, ramane un vis frumos.
Lectiile nu pot fi atractive pentru elevii de azi, daca nu se desfasoara practic sau/si cu aparatura multimedia cel putin 30 de minute din timpul alocat.
After-school gratuit nu exista. Va fi un program ,,lapte-corn'' reloaded ,cu specificarea ca elevii problema tot vor lipsi. Parintii vor folosi scoala doar ca un ,,baby-sitting'' gratuit.
Norma de 40 de ore/saptamana este un efort psihic urias pentru cineva care ar lucra cu 25-30 de elevi cate 8 ore pe zi.
Un consum nervos urias.
Nu ne duceti acolo.
Clacam toti.”
Comentarii [22 comentarii]Adauga comentariul tau
Florin Negoiță 24 Mai. 2019 08:55:36
O scrisoare deschisa i-am adresat si eu privind disciplina istoriei, marginalizată și batjocorită, ca si noul manual de ed. juridica pt a preveni fenomenul infractional si delincventa juvenilă in randul minorilor si tineretuui scolar. Incompetența si dezinteresul subalternilor adusi de fiecare ministru in cei 30 de ani a fu facut de minister, o institutie mamut, refractara la comunicare, dialog si performanță. Pană nu se curata ministerul și Aracisul de adusii politici din Tg. Jiu. Iasi, Cluj, Onesti, Targoviste, Bacau, politehnică, constructii, etc.Ca fost director general juridic și Inspector superior, de fiecare data plecat la demisie din cauza politizarii si incompetentei cu care este intesat ministerul și Aracisul.O restructurare de la zero si promovarea olimpicilor, elitelor, valorilor se impune daca se vrea reformă eficientă și performanță!Cat timp inspectorii scolari si directorii de scoli si licee sunt numiti politic, iar universitatile private sunt fabrici de licente, masterate, doctorate, invatamantul este un atentat la securitatea si siguranta statului si a educatiei. Cu octogenari si nonagenari, cu gasti de rubedenii, politruci de 2 bani , conducatori de institutii și amantlac nu se face invatamant legal, de calitate, ci averi fara just temei.Luati listele cu cadrele didacice din invatamantul particular si vedeti coruptia, incompetenta, sfidarea legii calitatii, constitutiei si pregatirii profesionale pt. prezent si viitor-=catastrofe!!Silviu 20 Mai. 2019 17:49:34
Și apropo, și eu sunt părinte. Deci anțeleg și punctul de vedere al unui părinte, dar nu putem fi anvinuiți noi pentru că acest sistem a ajuns așa cum este. E adevărat că există profesori și mai puțin dedicați, ansă an loc să ascultăm copiii și să avem timpul necesar să ne aplecăm asupra lor, nu avem cum, pentru că an loc să ne ocupam de copiii dumneavoastră, facem hartii peste hartii. Noi nu mergem de exemplu la doctori sa le spunem că nu fac bine ceea ce fac și știm noi mai bine ce tratament trebuie să ne dea. Același lucru e valabil și pentru profesori. Sunt profesori care ași fac profesia cu vocație. Cum există și medici care pot greși tratamentul, acest lucru e valabil pentru toate categoriile sociale. Nu e nimeni perfect, dar nici nu puteți pune in carca noastră tot ceea ce se antamplă cu copilul dumneavoastră. Dumneavoastră, ca părinți trebuie sa va ocupați de educația lor. Noi la școală, doar consolidam și ne ocupam sa le predam diverse materii. Nu putem anlocui părinții. Și da, nu mi se pare normal sa fim paznicii scolilor. Puteți ancerca să predați dumneavoastră copilului, daca nu vreti sa al aduceți la scoala. Cu ocazia asta, vedeți și cat r de ușor. Numai bine!Silviu 20 Mai. 2019 17:36:37
Stimate domn sau doamna,Noi nu putem fi responsabili in pauze pentru copiii dumneavoastră. Putem interveni, desigur, daca vedem un conflict, dar nu putem fi omniprezenți pe 3 etaje de școală, plus curtea scolii. Și da, suntem angajați să le predam copiilor, nu sa facem alte lucruri. Și să ancercăm să consolidam educația oferita acasă de părinți. Bullyingul nu noi l-am creat. Încercăm să aplanăm, sa explicam efectele negative. Dar nu ne puteți pune toate astea in carca. Cat despre programa, și noi o dorim de mult anjumătățită și suntem conștienți că e prea mult și pentru copii și pentru noi. Dar programa nu o concepem noi, ci anumit experți din Ministerul Educației, nici de părerile noastre nu se tine cont să știți. Se face doar cum se dorește de la nivel analt și ce idei le vin unora. Cat despre lapte și corn, va asigur că sunt scoli an care profesorii se ocupa. Nu generalizați an legătură cu profesorii. Eu unul nu fac meditații pentru că nu am timp fizic, poate doar să mă clonez. Iar meditații fac copiii care doresc performanta la o anumită materie. Este normal ca la clasa sa se mearga pe programa, avem totuși 30 de copii și fizic nu avem cum sa facem performanta cu 30 an același timp. Daca se dorește performanta in orice domeniu, chiar și sport, trebuie sa lucrezi suplimentar. Și dumneavoastră ați fost elev/eleva, deci bănuiesc că ați trecut prin toate acestea. Să știți că e mult mai ușor să vorbești din afara. Daca dumneavoastră ajungeți acasă și nu va mai gandiți la serviciu, noi nu avem cum și pur și simplu nu ne ajunge timpul pentru a ne ocupa strict de elevi, și păcate avem multe altele de făcut pe langa. Și noi trebuie să ne pregătim pentru școală și ni se cer foarte multe hartii. Chiar va sugerez sa faceți un schimb de experiență cu un profesor, sa vă dați seama că ceea ce pare din afara sistemului, nu se potrivește deloc cu ceea ce este de fapt. Poate ar trebui sa fim mai anțelegători unii cu alții. Daca ar fi așa ușor an anvățămant, nu ar pleca anual atatea cadre didactice din sistem. Și nu pleacă degeaba, ci pe bune dreptate. Nu putem fi anvinuiți pentru tot ce nu merge in acest sistem. Nu toate depind de noi.
Silviu 18 Mai. 2019 14:26:06
Nu e vina profesorilor că stați dumneavoastră să calculați salarii pană la 21. Ce vreți? Sa le calculăm noi in locul dumneavoastră? Sa facem și pe contabilii și pe secretarii? Pai nu suntem angajați pe postul asta. Dumneavoastră la cate ore de ale noastre intrați? Supliniți profesorii? Cand o să ai supliniți dumneavoastră atunci să aveți pretenția de a face și noi munca dumneavoastră. Nu sunteți mulțumiți? Cereți ministerului sa angajeze ancă un secretar, ancă un contabil, dar nu dați vina pe profesori că stați să calculați salarii. Și pentru dumneavoastră al calculați!! Dumneavoastră ați vrea sa stăm an școală să facem munca dumneavoastră, de fapt, a secretarei și a contabilului. Cand o veți face și dumneavoastră pe a noastră și veți merge să dați ampreună cu noi examene. Pană atunci, vedeti-va de treabă și nu mai aruncați cu noroi aiurea.Silviu 18 Mai. 2019 13:33:28
Stimate personal auxiliar și nedidactic,Tot ce spuneți mai jos e total neadevărat. Singurul adevăr e că aveți mult de munca,antr-adevăr. Dar atat!!!! Treceți dumneavoastră la catedra și predați! Cine va oprește să stați 5 ore in scoli?? Mergeți, terminați studiile corespunzătoare, dați inspecții,examene anual, participați la pregătirea elevilor. Dumneavoastră stați 8 ore, da sau 10 sa zicem. Dar veniți acasă și va vedeți de treburile de familie. Noi nuuuuuu! Noi venim acasă și ne apucam sa corectam teze, lucrări, să pregătim copiii an week end pentru olimpiade și concursuri și să ne pregătim și noi pentru inspecții și examene de titularizare, grade, etc. Ia sa stați și dumneavoastră 5 ore cu niste copii, sa vedeți este asa ușor??? Psihic nu e deloc. Iar an privința pauzelor....că profesorul trebuie sa facă de serviciu, noi nu avem voie sa mergem la toaleta, sa mancam, sa bem apa???? De ce trebuie sa fim paznicii copiilor și să răspundem pentru tot ce fac ei rău an pauza? Noi suntem angajați să ai invatam carte. Atat!!! Ministerul sa angajeze paznici care sa supravegheze copiii. In ce alta tara mai există asta??? Daca copiii nu vor să strangă gunoiul, ce vreți??? Sa al strangem noi??? Pentru asta sunt plătite femei de serviciu. Laptele și cornul al dau tot profesorii!!! Deci personalul auxiliar și nedidactic sa va fie rușine, nene!! Vreți statut de profesor...la facultate și la examene. Și după aia comentați! Rusiiiiine, mare rusiiiiine! Ar trebui sa nu mai vina profesori sa predea, să treceți voi in locul lor. Bine v-ar face! Sistem de anvățămant ampuțit și corupt! Doar pretenții de la profesori și atat!
Critasse 18 Mai. 2019 08:24:24
Stimate domn Alin Giulea!Țin sa va felicit ptr curaj dar va trebui sa conștientizați daca nu ați făcut-o pană acum,că scrisoarea dvs.- plina de adevăr dealtfel - va rămane pe un site de socializare sau in arhiva ministerului,ptr că an ziua de azi după cum bine știți nimic nu se finalizează "Daca nu se dorește"!In site-urile de socializare apar comentarii,care mai de care mai impertinente,cu vorbe aruncate de indivizi care an clipa an care "pun pe sticla" astfel de comentarii,nici macar nu schițează vreun gest de "a se pune in locul dvs",al tuturor cadrelor didactice.Vin cu păreri nefondate,cu opinii cu indicații chiar de a reforma invatamantul - așa cum ne-am obișnuit - copiind "din afara" și tot așa.
Deunăzi,am văzut o expunere - cine a gandit-o și a postat-o are tot respectul meu;Iată un om care vede adevărata față a stării nației.
V-o redau mai jospoate va va amuza sau nu dar citind-o cu atenție,veți da dreptate:
"Iată cum sta treaba in Romania:Avem patru personaje - FIECARE,CINEVA ,ORICINE și NIMENI.
Trebuie efectuată o muncă importantă și FIECARE a fost rugat sa ia parte
FIECARE era convins că CINEVA se va ocupa.
ORICE ar fi putut să o facă dar NIMENI nu a făcut-o.
Afland acest lucru,CINEVA se supără,pentru că FIECARE era responsabil.
FIECARE credea că ORICINE ar putea să o facă dar NIMENI nu-și dădea seama că FIECARE se sustrăgea.
La sfarșit FIECARE critică pe CINEVA,an timp ce NIMENI nu a făcut ceea ce ORICINE ar fi putut să o facă".
Titu Herdelea 18 Mai. 2019 02:06:32
In loc sa se ambunateasca sistemul de educatie, se cauta mereu solutii de import, problema veche - mereu forme fara fond - sistemul de anvatamant nu poate fi mai bun daca societatea nu asi doreste acest lucru cu adevarat! Ar trebui ca sistemul sa ofere sanse tuturor celor care vor, iar oricine nu frecventeaza sau nu se conformeaza regulilor, sa nu aiba parte de nici un beneficiu din partea societatii! Nici sanatate, nici ajutoare sociale! Din pacate, ideologii marxisti pregatesc lumea pentru a o domina; si pentru asta se doreste sa fie cat mai multi tampiti, fara gandire, fara valori! Asta este! Facem ce putem!Vasile V. Rășcanu 17 Mai. 2019 21:08:08
Stimate domn, aș dori să fiu bine anțeles, chiar foarte bine ! Din nefericire, afirmațiile mele posterioare aparțin unei alte mentalități, recte unei atitudini comportamentale profesional oarecum incompatibilecu gestul dumneavoastră scriptic implorator - expozitiv ! Deja v-am irit
at, corect ? Vă cer prea mult dacă vă rog să dați minimă atenție celor de mai jos apropo de inutila dvs. scrisoare deschisă calm, inutilă pentru că colegele/colegii vă apreciază pt ?curaj?....plangandu-și de milă , nu a avut si nu va avea niciun efect, verificați, am citit și analizat totul !. Nu știți de ce , nu ? Cu respect, am explicat de ce nu o dată, argumente științifice , nu păreri și descrieri fara solutii , doar lacrimogenie ! PS- Bineanteles ca sunt cadru didactic, II- XII , inclusiv profesor universitar, si ? Doriti, sincer, un exemplu de fisurare corecta a unui sistem deja absurb ? Vă rog ! Servus !
Dumitru 17 Mai. 2019 14:38:47
Suditule, nu te dor neghiobia și nemernicia de care dai dovadă?Îți urez să te doară, mizerabilule! Marș unde ți-e locul, nesimțitule!
Stroe Dudu 17 Mai. 2019 13:37:19
Domnule Suditu, dacă e așa de bine an anvățămant, de ce nu veniți să vă angajati si dumneavoastră ? De ce sunt atați profesori necalificați? De ce raman an fiecare toamnă posturi neocupate ? De ce an sate nu mai merge aproape nimeni să predea ? Pentru că e foarte bine ? Noi an cele 4 ore predate trebuie să facem orele atractive , să obtinem rezultate cu ei, nu stăm doar să ai păzim.Drinc Florina Raluca 17 Mai. 2019 00:59:44
Totul merge din ce an ce mai prost...Lucrez an anvățămant ca suplinitor cu o notă de 8.80 la examenul de titularizare, pt că nu mai sunt posturi titularizabile. Pensionarii cu salarii de merit nu renunță la bani pt a face loc tinerilor care sunt intretinatori de familii și d-voastră le permiteți asta. Cei care ne pregatim pt gradul doi, respectiv I, trebuie să susținem lecțiile pt titularizare, lăsand copiii de la clasă an grija altor colegi... Vi se pare normal? In fiecare zi ne pregătim 4 ore, dar nu este suficient, avem calificative de la școală, dar nu e suficient! Nu.... Noi mai trebuie să susținem o lecție care trebuie să certifice că suntem capabili să participăm la concursul de titularizare. La profesorii metodisti și la elevii lor nu se gandește nimeni.... Nu!!!!
Ar fi bine să vă gandiți, d-na ministru, ce se va antampla cand noi, toți cei implicați an acest calvar, ne vom da seama că putem fi un exemplu pentru generațiile pe care le educam și altfel decat facandu-ne treaba antr-o sală de clasă?
Mario 16 Mai. 2019 22:16:37
Ii anțeleg perfect pe profesori, dar nu vreau sa fiu ipocrit, ansă sunt foarte putini care depun eforturi mari pentru un anvățămant de calitate. Cei mai mulți lasă toată obligația lor de mentori de cele mai multe ori an grija altora administrator, contabil, secretar sa - și mănance sufletul cu elevi care au devenit doar infractori an anvățămant, distrugători de bunuri materiale și umilire fizica a profesorilor. Cunosc un caz an care s-a reclamat un profesor, de buna credință și cu mult bun simt, ca nu plăcea grupului de năzdravani din clasa, invocand tot felul de aberații la adresa acestuia, cerandu-i acestuia retragerea investiturii. Chiar asa de degradat este mediul școlar? Cat privește salarizarea, de ce are toată lumea impresia ca ai salarii mari? Sunt mai prost plătiți ca an vremuri comuniste. După 20 de ani de activitate primești puțin peste 2000 lei cu 9 ore pe zi de munca, program prelungit, sunat sambăta și duminica datorita alarmelor. Dar suntem auxiliari cu studii peste un profesor iar plata este mai proasta ca la o educatoare. Suntem bătaia de joc a sistemului "integrat". Revizuiți legislația!Un Dascăl 16 Mai. 2019 22:08:40
De ce mereu vedeți doar cele 8 ore? Oare timpul petrecut pentru pregătirea celor 8 ore nu se pune? Sau cele 8 clase de cele mai multe ori cu efective de peste 30 de elevi, elevi cărora, de mult prea multe ori, le lipsesc cei 7 ani de acasă: acea educație pe care ați uitat să le-o oferiți și pe care ne-o reproșati tot nouă! o dată pe lună, sau mai des, susțin lucrări scrise, pe care le adăugăm lucrului acasă! Să nu uităm de stufoasa birocrație, care, de cele mai multe ori, nu are legătură cu actul didactic! Rotunjid, prin diminuare, 15-16 ore zilnic, ore an care focusarea este constant peste 100%! De ce aveți obrăznicia de a comenta lucruri pe care nu le cunoașteți? Poate pentru că suspectați, an toți ceilalți ceea ce zace an propria ființă: micimea, frustrarea, poate? Noi nu avem timp să vă răspundem răutăților, an timp ce voi aveți timp să le faceți! Este trist că va aruncați veninul tocmai asupra celora care pun bucățică de suflet, fiecare după putință, lucrand cu ceea ce ar trebui să aveți voi mai de preț: copiii!!! Este foarte, foarte trist!!!Nicolaie Popa 16 Mai. 2019 20:10:52
O mare nedreptate mi se pare plafonarea, infaptuita de Olguta,a salariilor profesorilor care au vechime mai mare de 25 de ani,adica cei care au vechime de 30-35-40-45 de ani,au acelasi salariu,definitiv,cu cei care au vechime 25 de ani,de parca,odata cu experienta,vine si plafonarea!De exemplu,in Italia,la fiecare 3 ani profesorii primesc un punct,punct care se transforma in bani si asta pana ies la pensie!In afara de asta,profesorii sunt singurii care lucreaza cu 20-25-30 de persoane in acelasi timp!Ceilalti toti,de la vanzator la medic,au treaba doar ca o persoana odata!De ce militarii si juristii pot sa iasa la pensie la 45-48 de ani si noi trebuie sa ne taram in fata copiilor pana la 65-68 de ani?Ce vina au ei ca le vine la clasa un bosorog in locul unuia de 30-40 de ani?Eu 16 Mai. 2019 19:59:45
Toate acestea le stim, căci le trăim zilnic. Nu am văzut, ansă, nicio propunere concretă de ieșire din impas. Stăm și plangem pe marginea șanțului...Nicu 16 Mai. 2019 17:50:09
Asta e pt.Suditu Valeriu incultu.du-te la lopată tatăNicu 16 Mai. 2019 17:37:40
Pai daca erai asa destept de ce mai stai in frig.fă-te profesor desteptule.eu ca profesor oricand pot lucra fizic dar tu incompetent care ai chiulit de la ore,ai ajuns unde esti.lui Iohanis de ce nu-i zici sa mearga sa lucreze in constructii si deputatilor.rusine sa va fie incultilor.sa dea cu sapa orice om poateSilviu 16 Mai. 2019 17:35:00
Și apropo, salariul unui debutant nu este cu mult mai mare decat al unei femei de serviciu.Silviu 16 Mai. 2019 17:32:51
Pai veniți dumneavoastră să lucrați cu copiii, eu unul voi alege sa merg sa lucrez in frig și an canicula decat să annebunesc 8 ore cu copiii. Să știți că este mult mai grea munca psihica, mult mai solicitanta. Vă lăsăm dumneavoastră locul. Nu degeaba au fost stabilite 4-5 ore de lucru ci copiii și asta de sute de ani...pentru că mai mult nu reziști psihic. Încercați dumneavoastră 8 ore pe zi, eu nu vreau. Succes!Maria 16 Mai. 2019 17:29:40
În clasele mici copiii mereu antreabă cand e 12 nu mergem acasă?, nu au răbdare să stea la aftar ,sar gardul si fug de la școală .Părinți obraznici ,elevii obraznici vin sa se certe cu tine pentru că sunt violenți și agresivi.
Suditu Valeriu 16 Mai. 2019 16:35:57
Altii lucreaza 10-12 ore pe zi in strada, in frig, in canicula si nu au salariile voastre! Obositi 8h cu copiii, nu v-ar fi rusine!Doroftei Andreea 16 Mai. 2019 14:55:05
Foarte bine punctat! Bravo!