Asadar, scolile vor fi evaluate in functie de criterii precum respectarea drepturilor copilului, egalitatea de gen, educatia interculturala, rezultatele obtinute de elevi la examene.
De asemenea, Ministerul Educatiei a anuntat ca toate scolile vor beneficia de anul viitor de cadre medicale, de profesori pregatiti sa recunoasca elevii abuzati si de sali de clasa prietenoase cu copiii de alte nationalitati sau cu tulburari de invatare.
Modificarile se regasesc in doua proiecte de hotarare care urmeaza sa schimbe modul de evaluare a unitatilor de invatamant.
Oficialii din invatamant dau asigurari ca scolile care nu vor respecta cerintele de calitate vor disparea.
Ministerul Educatiei a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare pentru modificarea metodologiei de evaluare a unitatilor de invatamant in vederea autorizarii, acreditarii si evaluarii periodice, dar si un proiect de modificare a standardelor de autorizare. Daca la nivelul metodologiei, modificarile nu sunt majore, noile standarde de calitate si de autorizare a unitatilor de invatamant ar putea crea o mica revolutie.
Proiectele de dezvoltare strategica a scolilor trebuie sa fie elaborate dupa consultarea si implicarea beneficiarilor, inclusiv a celor care apartin minoritatilor nationale, etnice, religioase, lingvistice sau culturale, conform oficialilor din Invatamant.
Comentarii [1 comentariu]Adauga comentariul tau
Elena Vasilescu 01 Dec. 2016 09:15:22
Buna dimineata!Salut cu bucurie acest proiect si ami doresc sã al vãd aplicat, literalmete, an beneficiul.
Sunt o bunica ce asi angrijesste nepotica an varstã de sapte ani, copil care a trecut prin probleme majore de sãnãtate si viata, antr-o perioada an care ar fi trebuit sã cunoascã numai dragoste pãrinteascã, angrijire si educatie.
Astãzi este pe drumul drept, ascendent, dar este acut de necesarã modificarea profunda, de substanta, a politicilor din scolile noastre și nu numai, an scopul schimbãrii mentalitãtii cadrelor didactice si a pãrintilor, precum si a calitãtii vietii, la nivel general si pentru viitor.
Viata actualã, an contextul social-economiic, o cere imperativ.
Va multumesc si vã doresc succes!
Va asigur, an acest context, de antreg suportul meu in calitate de pãrinte, om si profesionist.
Cu deosebita consideratie,
Elena Vasilescu
Bucuresti