Contestatiile se pot depune tot vineri, intre orele 14.00 - 19.00, iar duminica vor fi anuntate rezultatele finale.
Pentru contestatii candidatii completeaza, semneaza si depun/ transmit electronic si o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, declaratia-tip este semnata si de catre parintii/ reprezentantii legali ai acestora.
TELVERDE pentru sesizari
Ministerul Educatiei si Cercetarii pune, in continuare, la dispozitia celor interesati, linia TELVERDE - 0800801100 - pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfasurarea acestei etape. Numarul este disponibil in perioada 6 - 9 iulie, intre orele 8.00 - 16.00, iar vineri, 10 iulie, intre orele 8.00 - 14.00.
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ:
- sustinerea tuturor probelor scrise si obtinerea notei 5 (cel putin) la fiecare dintre acestea;
- obtinerea mediei 6 (cel putin) la probele scrise.
Anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, elevii nu au mai fost chemati la scoala sa sustina probele de competente din cadrul Bacalaureatului, ci le-au fost echivalate notele.
Tot anul acesta, in premiera, Ministerul Educatiei si Cercetarii va publica rezultatele elevilor obtinute in urma sustinerii Bacalaureatului cu anonimizarea numelui si a prenumelui. Fiecare candidat a primit dupa finalizarea examenului un cod unic, pe care il va folosi ca sa isi afle notele de la Bac.
La etapa speciala a examenului de
Bacalaureat s-au inscris aproximativ 140 de absolventi ai clasei a XII-a.