"Un proiect de manual scolar este considerat admis din punctul de vedere al criteriilor de evaluare a calitatii stiintifice atunci cand intruneste minimum 85 de puncte din 100 de puncte posibile. Ofertantii nemultumiti de rezultatul evaluarii au dreptul de a depune contestatie in termen de 48 de ore de la primirea comunicarii. CNEE organizeaza, in termen de 15
zile lucratoare, sesiune de reevaluare a proiectelor de manuale scolare pentru care ofertantii au depus contestatie.
Procesul de reevaluare a proiectelor de manuale scolare se organizeaza utilizand aceeasi procedura ca in procesul de evaluare, cu mentiunea ca sunt cooptati alti trei experti pentru evaluarea calitatii stiintifice. in cazul in care se constata, pentru acelasi proiect de manual, diferente mai mari de 10 puncte intre punctajul final din sesiunea de evaluare si cel final din sesiunea de reevaluare, cele doua comisii se convoaca la sediul CNEE pentru mediere cu privire la punctajul acordat pe baza criteriilor de evaluare a calitatii stiintifice", prevede proiectul.
Totodata, rezultatul sesiunii de reevaluare se comunica ofertantilor si este definitiv.
Puteti vedea proiectul de metodologie
aici.
Ministerul precizeaza ca sugestiile, propunerile si punctele de vedere argumentate pot fi trimise pe adresa de e-mail office@rocnee.eu.
Acelasi proiect prevede ca toate proiectele de manuale scolare declarate admise in urma incheierii sesiunilor de evaluare si de reevaluare sunt supuse unui proces de avizare stiintifica desfasurat de cate o comisie pe fiecare domeniu formata dintr-un reprezentant al Academiei Romane, un reprezentant al Institutului pentru stiinte ale Educatie si un reprezentant al MEN/CNEE.
"Toate proiectele de manuale scolare care primesc aviz favorabil din partea comisiei de avizare stiintifica se aproba prin ordin de ministru pentru utilizarea la clasa si se posteaza, fara datele de indentificare ale ofertantilor, pe platforma
www.manuale.edu.ro in vederea realizarii selectiei si comenzilor. Manualul scolar care inregistreaza cele mai multe comenzi este declarat manual scolar de baza si va fi inaintat EDP in vederea editarii, tiparirii si distribuirii gratuite in toate unitatile scolare din invatamantul preuniversitar, in conformitate cu prevederile Legii educatiei nationale, cu modificarile si completarile ulterioare", se precizeaza in proiect.
Aceeasi proiect prevede ca autorii sau grupurile de autori ale caror proiecte de manuale scolare au fost aprobate prin ordin de ministru au dreptul sa se adreseze oricarei edituri, inclusiv EDP, pentru editarea si tiparirea in vederea utilizarii extinse la clasa.
MEN precizeaza ca aceste manuale alternative la manualul scolar de baza pot fi achizitionate de pe piata libera.