Proiectul se va desfasura pe parcursul anului 2014 si este finantat de Fundatia Vodafone Romania, prin programul „Fondul pentru Fapte bune”. Proiectul este implementat in parteneriat cu Institutul Oncologic "Prof. Dr. Al. Trestioreanu" si Institutul Clinic Fundeni.
Scopul proiectului "Sa invatam impreuna!” este prevenirea abandonului scolar pentru copiii si tinerii bolnavi cronic, in vederea reintegrarii in sistemul public de educatie.
Proiectul are la baza conceptul de educatie continua, iar metoda folosita de Asociatia P.A.V.E.L., numita "scoala de spital”, presupune facilitarea accesului, in cazul copiilor si tinerilor spitalizati, la activitati specifice mediului scolar: de la ore de limba romana, matematica, educatie civica, filosofie, limbi straine pana la ore de educatie antreprenoriala.
De acest proiect vor beneficia 250 de copii si tineri cu varste cuprinse intre 4 si 26 de ani din peste 16 judete ale tarii, care sunt spitalizati de mai multe ori sau pe o perioada indelungata in timpul unui an scolar.
"Pe termen lung, ne propunem sa devina un exemplu de bune practici in domeniul educatiei pentru elevii spitalizati frecvent si/sau timp indelungat. Mai mult, credem ca acest proiect va putea fi extins la nivelul intregii tari prin infiintarea de in fiecare spital de pediatrie si prin formarea personalului pentru aceasta activitate.
Speram de asemenea ca rezultatele proiectului sa atraga atentia autoritatilor asupra necesitatii infiintarii si desfasurarii unor astfel de activitati educationale in spitale” a declarat Mihai Benchea, Coordonator Proiect Asociatia P.A.V.E.L.
"Am ales proiectul Asociatiei P.A.V.E.L. printre cele 10 proiecte castigatoare ale programului datorita curajului de a aborda un teritoriu aflat inca in faza de pioneriat la noi in tara: accesul la educatie in cazul copiilor si tinerilor cu boli cronice, care sunt spitalizati de multe ori sau pe o perioada lunga de timp, in cursul unui an scolar obisnuit.
Am apreciat acest proiect si datorita demersului de a ii sprijini pe cei din familiile acestor copii si tineri, in incercarea lor de a le oferi si alt tip de experiente copiilor, diferite de experienta pe care o au zi cu zi cu medicii si cu mediul din spital.” a declarat Angela Galeta, Director Fundatia Vodafone Romania.