Raportul privind starea invatamantului preuniversitar in judetul Caras-Severin, in anul scolar 2012-2013, a fost dezbatut joi, la Resita, in cadrul unei intalniri de lucru la care au fost prezenti reprezentanti ai Ministerului Educatiei Nationale, inspectori scolari, directorii unitatilor de invatamant din judet si cadre didactice.
La intalnire au participat si Vasilica Stefania Duminica, secretar de stat pentru invatamantul preuniversitar, dar si Sorin Frunzaverde, presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, in calitate de gazda.
"Este o analiza importanta, intr-un domeniu sensibil, care este, in continuare subfinantat, dar faptul ca aici este prezent si secretarul de stat care conduce acest departament, pentru mine reprezinta o garantie in legatura cu preluarea problemelor pe care scoala din Caras-Severin le are. Primele trei licee, ca si valoare, din judet este impardonabil ca se afla pe locuri atat de proaste in clasamentul national al liceelor, respectiv, pe o pozitie formata din trei cifre", a declarat Sorin Frunzaverde.
Pe de alta parte, Sorin Frunzaverde sustine ca judetele nu trebuie judecate, toate, dupa aceleasi criterii.
"Judetul Caras-Severin este unul cu specificitatile lui, cu o densitate mica a populatiei, de circa 300 mii locuitori dupa noul recensamant, pe 8.506 km patrati, cu jumatate de populatie in mediul urban si jumatate in mediul rural, cu peste 45% din suprafata judetului teren muntos, cu o grupare a configuratiei etnice foarte bogata si care presupune o abordare ca atare a invatamantului din Caras-Severin", a subliniat Frunzaverde.
In Caras-Severin sunt 220 de scoli si licee, in care invata aproximativ 39.000 de elevi.