Transferul dascalilor de la o scoala la alta. Conditii si modalitati de realizare

De Laura Galescu
la 15 Apr. 2019
4 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Transferul dascalilor de la o scoala la alta. Conditii si modalitati de realizare15Apr.2019

Multe cadre didactice din invatamantul preuniversitar aleg, dupa o perioada, sa predea la alta scoala decat cea la care au fost repartizati. Pentru a se transfera, ei au mai multe posibilitati.

Conform legislatiei actuale, intrarea in invatamantul preuniversitar din Romania se realizeaza in baza unui concurs national de ocupare a posturilor/catedrelor vacante/rezervate din invatamantul preuniversitar, la care poate participa orice absolvent care indeplineste conditiile de studii.
 
Repartizarea pe posturi in urma concursului national de ocupare a posturilor/catedrelor vacante/rezervate din invatamantul preuniversitar se face in conformitate cu rezultatele obtinute de acestia. Astfel, candidatii care au obtinut note de minimum sapte pot fi repartizati pe posturi vacante publicate pe perioada nedeterminata (titularizabile). Candidatii care au obtinut note de minimum cinci vor fi repartizati pe posturi/catedre complete/incomplete, vacante/rezervate.

Dupa repartizarea pe un post/catedra publicat pentru angajare pe perioada nedeterminata, candidatul trebuie sa se inscrie si sa promoveze examenul de definitivare in invatamant – cu minim nota opt – in vederea obtinerii statutului de profesor titular in invatamantul preuniversitar.
 
Odata cu obtinerea statutului de titular, profesorii pot participa la urmatoarele etape de mobilitate a personalului didactic din invatamantul preuniversitar:
 
1. Detasare in interesul invatamantului

Detasarea in interesul invatamantului a personalului didactic titular se realizeaza in baza cererii scrise formulate de unitatea de invatamant primitoare, pe postul didactic/catedra solicitat(a) de unitatea de invatamant primitoare si cu acordul scris al persoanelor solicitate.
 
2. Detasare la cerere prin concurs/concurs specific

Posturile didactice/catedrele vacante/rezervate publicate pentru detasare la cerere se ocupa cu prioritate aplicand principiul continuitatii pentru cadrele didactice titulare repartizate prin detasare la cerere/continuitate pentru detasare la cerere pe posturi didactice/catedre incepand cu 1 septembrie 2014, in sedinta publica, potrivit calendarului, in baza rezultatelor obtinute la concursurile de titularizare in invatamantul preuniversitar, sesiunile 2013 si/sau 2012, care au obtinut minimum media 5 (cinci) in specialitatea postului, au acordul consiliului de administratie/consiliilor de administratie al/ale unitatii/unitatilor de invatamant si au calificativul/calificativele "Foarte bine". 
 
Cadrele didactice care solicita continuitate pentru detasare la cerere se adreseaza consiliului/consiliilor de administratie al/ale unitatii/unitatilor de invatamant pana la data prevazuta in calendar. Detasarea prin concurs specific consta in evaluarea activitatii profesionale, didactice si stiintifice a cadrului didactic, in baza documentelor justificative anexate la cererea de inscriere, de catre comisia judeteana de mobilitate a personalului didactic din invatamantul preuniversitar si acordarea punctajului rezultat prin aplicarea criteriilor si punctajelor prevazute de metodologie.
 
3. Pretransfer consimtit intre unitatile de invatamant

In vederea solutionarii cererii de pretransfer consimtit intre unitatile de invatamant, personalul didactic titular depune, la inspectoratul scolar in a carui raza teritoriala isi are sediul unitatea de invatamant la care se solicita pretransferul, o cerere-tip, insotita de documentele mentionate in aceasta, precum si acordul/acordurile conducerii/conducerilor unitatii/unitatilor de invatamant privind pretransferul consimtit intre unitati, dupa caz.
 
4. Pretransfer prin schimb de posturi

In vederea realizarii schimbului de posturi/catedre prin consimtamant scris, fiecare din cadrele didactice solicitante depun la inspectoratele scolare cereri-tip, conform anexei nr. 18 la metodologie, insotite de documentele mentionate in cerere.

In etapa de solutionare a pretransferului consimtit intre unitatile de invatamant preuniversitar, cererile pretransfer prin schimb de posturi/catedre prin consimtamant scris se solutioneaza in sedinta publica organizata de catre comisia judeteana de mobilitate a personalului didactic din invatamantul preuniversitar, in perioada prevazuta de calendar.

5. Completarea de norma

In cazul in care cadrelor didactice nu li se poate asigura un post/catedra completa, acestea beneficiaza de completare de norma la nivelul unitatii de invatamant sau la nivel de judet.

6. Intregirea normei didactice

Cadrele didactice titulare in doua sau mai multe unitati scolare, pe una sau doua discipline pot beneficia de intregire de norma.
 
7. Restrangerea de activitate

Transferarea pentru restrangere de activitate sau ca urmare a restructurarii retelei scolare a personalului didactic titular se realizeaza pe posturi didactice/catedre vacante in unitati de invatamant, in aceeasi functie didactica sau intr-o alta functie didactica, cu respectarea prevederilor metodologiei, potrivit specializarilor dobandite prin studii.
 
La finalul carierei de profesor in invatamantul preuniversitar, conform legislatiei in vigoare, cadrele didactice cu rezultate deosebite in pregatirea elevilor pot beneficia de mentinerea in activitate, timp de 3 ani dupa implinirea varstei de pensionare.

Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii

Pregatire pentru EVALUAREA NATIONALA - simplu si rapid


NOU: Academia.ro – platforma digitala interactiva pentru pregatirea personalizata in vederea succesului copilului la examenul de Evaluare Nationala.

 Site-ul contine 3 sectiuni cu Teste de Antrenament pentru:

 ->  Limba si Literatura romana (25 de teste, 450 de subiecte rezolvate si explicate)

 ->  Matematica (25 de teste, 300 de exercitii rezolvate si explicate)
 ->  Limba Engleza (30 de teste, 600 de subiecte rezolvate si explicate)

...Vezi AICI toate Testele <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

transfer dascalimobilitate profesoridetasare profesori


x

Lasa un raspuns
Comentarii [4 comentarii]Adauga comentariul tau

08Aug.2021

Dinu Manuela 08 Aug. 2021 09:20:13

Buna ziua!Ca titular in cadrul aceleiasi unitati cu personalitate juridica cum procedez pentru a ma muta de la o structura la alta?
09Feb.2021

Lupuleasa Simona 09 Feb. 2021 08:58:38

Buna ziua! Va rog sa m? informa?i care este diferen?a dintre transfer ?i pretransfer???
13Mai.2019

Adriana Vacaru 13 Mai. 2019 14:20:28

Bună ziua, aș dori să știu dacă mă mai pot detașa an interesul anvătămantului in alt judet pentru reintregirea familiei, dacă am fost detașată 5 ani consecutivi an județul unde sunt titulara? Precizez ca sotul lucrează an județul unde doresc să mă detasez și avem și domiciliul acolo.
12Feb.2019

Dragomir Marioara 12 Feb. 2019 15:13:56

Bună ziua! Doresc mai multe informații despre etapa de pretransfer din acest an.
Vă mulțumesc
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul GratuitTeste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//