Se infiinteaza Politia Siguranta Scolara, pentru combaterea bullyingului in scoli

De Laura Galescu
la 02 Sep. 2020
2 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se infiinteaza Politia Siguranta Scolara, pentru combaterea bullyingului in scoli02Sep.2020

O noua structura - Politia Siguranta Scolara - va fi infiintata odata cu deschiderea anului scolar 2020-2021. Mai exact, 266 de politisti se vor ocupa de prevenirea si combaterea delincventei si a bullyingului in unitatile de invatamant, a declarat secretarul de stat in Ministerul de Interne, Bogdan Despescu.

El a anuntat "un nou plan national de actiune pentru cresterea gradului de siguranta a elevilor si a personalului didactic si pentru prevenirea delincventei juvenile in incinta unitatilor de invatamant".
 
"Ministrul Afacerilor Interne a luat decizia infiintarii unei structuri distincte in cadrul Politiei Romane. Aceasta structura va imbunatati parteneriatul MAI-scoala-autoritati locale in vederea dezvoltarii unui proces educational antiinfractional si antivictimal", a declarat Despescu, conform Agerpres. 
 
Politia Siguranta Scolara va gestiona combaterea consumului de droguri, violenta juvenila si traficul de persoane, iar pentru aceasta schema Politiei Romane va fi suplimentata cu 266 de posturi.
 
Oficialul MAI a promis "o prezenta mult mai mare a politistilor in mediul scolar si in procesul educational", sustinand ca politistii vor avea legaturi permanente cu reprezentantii scolilor, ai ONG-urilor si ai autoritatilor locale.
 
Legea care interzice bullying-ul in scoli a intrat in vigoare in noiembrie 2019 si interzice orice comportament care consta in violenta psihologica.
 
"In unitatile de invatamant si in toate spatiile destinate educatiei si formarii profesionale sunt interzise comportamentele care constau in violenta psihologica - bullying”, se arata in textul legii.
 
Potrivit legii, bullying-ul (violenta psihologica) poate fi definit ca: "actiunea sau seria de actiuni fizice, verbale, relationale si/sau cibernetice, intr-un context social dificil de evitat, savarsite cu intentie, care implica un dezechilibru de putere, au drept consecinta atingerea demnitatii ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, indreptate impotriva unei persoane sau grup de persoane si vizeaza aspecte de discriminare si excludere sociala, care pot fi legate de apartenenta la o anumita rasa, nationalitate, etnie, religie, categorie sociala sau la o categorie defavorizata ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuala, caracteristicile personale, actiune sau serie de actiuni, comportamente ce se desfasoara in unitatile de invatamânt si in toate spatiile destinate educatiei si formarii profesionale”.
 
 
Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii
Agenda Cadrului Didactic 2024 - 2025

Ce este atat de special la aceasta Agenda Cadrului Didactic?

In primul rand, structura ei. Este conceputa exclusiv pentru necesitatile unui cadru didactic, astfel incat sa va ajute eficient in planificarea activitatii si sa nu ratati cumva vreun moment profesional important.

In al doilea rand, agenda este eleganta, atrage imediat atentia.

Si, in al treilea rand, ea aduce o inovatie simpatica: delimitarea celor 5 module de invatare ale anului scolar se face cu cate o caricatura savuroasa.


...Vezi AICI cum arata Agenda <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

politia siguranta scolarapolitia pentru elevipolitisti scolibullyingbullying in scoli


x
Lasa un raspuns



Comentarii [2 comentarii]Adauga comentariul tau
04Sep.2020

Parinte 04 Sep. 2020 20:21:37

Chiar era nevoie de o asemenea masura? in scoala copiilor Bucuresti, Militari, chiar la clasa pregatitoare, copilasilor de 6 ani li s-a adus in clasa, chiar de catre directorul adjunct, politistul arondat zonei scolii, ca sa ii ameninte ca "daca nu sunt cuminti, le ia parintii si ii duce la inchisoare"!!! este tragic, asa-i? doar atata educatie se pricepe sa faca cu copilasi de 6 ani, un cadru didactic cu cateva zeci de ani de experienta in invatamant, care se si lauda cu diploma pe tema "Stima de sine a copiilor" ....vaaaai, copiilor nostri! Asa stau lucrurile in realitatea scolii romanesti - scoala este mai mult decat oricand, o adevarata cazarma militara pentru minori. Bullying-ul se rezolva prin educatie intru cooperare si acceptare, prin cresterea stimei de sine a copiilor, atat in familie, cat si in scoala. Bullying-ul nu are succes la copii cu stima de sine ridicata! iar aceasta creste daca incetam sa comparam elevii intre ei, sa ii etichetam, daca le dam sansa sa ia decizii pentru ei in limite de siguranta, sa se exprime liber, sa greseasca si sa invete din greseli... UMILINTA, RUSINEA, VINA, FRICA, SARCASMUL IRONIA NU SUNT INSTRUMENTE DE EDUCARE, ele ucid stima de sine a copiilor si cu toate acestea, sunt practicate zilnic, atat in scoli, cat si in familii!! Faceti educatie adevarata cu copiii si nu va mai fi nevoie de politie in scoli! va fi respect si cooperare, nu obedienta si competitie!
02Sep.2020

MS 02 Sep. 2020 10:22:39

Si care sunt masurile concrete ce se iau sau care vor putea fi luate de poli?i?ti? prezenta unui om in uniforma nu inseamna prevenirea bullying! Programe speciale de educa?ie de la varsta mic?, prezenta la actiuni cat mai diversificate, activitati extrascolare care sa antreneze cat mai multi copiii cu aptitudinni diferite , activit??i i care s? creasc? rezisten?a la frustrare a elevilor etc ... acestea duc la scaderea bullying nu politia!
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.
Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Iti oferim Gratuit Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Citeste GRATUIT toate
informatiile despre
invatamantul primar,
gimnazial si liceal.
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Adauga mai jos adresa ta de email si
primesti Raportul Gratuit


Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.
Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Iti oferim GRATUIT
Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Primesti GRATUIT noile
TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
x
//