"In contract, la atributiile prestatorului, se explica ce au de facut agentii: sa cunoasca locurile si punctele vulnerabile din perimetrul postului, prevenind producerea oricaror evenimente de natura sa aduca prejudicii obiectivului; sa pazeasca obiectivul, bunurile si valorile primite in paza si sa asigure integritatea acestora; sa permita accesul in obiectiv numai in conformitate cu prevederile legale.
Problema pe care vreau sa o subliniez este ca niciodata aceste firme nu au atributii de paza a persoanelor pentru ca este ilegal, ca daca era legal, ar fi aparut in contract. Aceste lucruri nu sunt valabile doar pentru Sectorul 4, ci la nivel national si, mai devreme sau mai tarziu, autoritatile vor evidentia aceste lucruri”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, in cadrul sedintei de consiliu, conform
mediafax.ro.
Edilul a adaugat ca, in sectorul pe care il conduce, exista cu 50% mai multi agenti de paza decat politisti locali si sustine ca a luat masuri suplimentare de protectie a elevilor.
"In acest sector sunt 300 de politisti locali si 450 de agenti de paza. Am stabilit cu politia nationala un plan, la toate punctele nevralgice, sunt asigurate toate conditiile de securitate pentru accesul in scoli al elevilor cu ajutorul Politiei Locale. Alte masuri suplimentare au fost de montare a camerelor de supraveghere, avem 10 masini de interventie, care in cinci minute pot sa ajunga in orice locatie din Sectorul 4. Avem patrule de Politie atat auto, cat si pedestre si acolo unde Ministerul Educatiei nu s-a implicat, Politia Locala compenseaza. Oamenii sunt mai mult sau mai putin dusi in eroare in ceea ce ar trebui sa indeplineasca cu agent de paza", a adaugat Baluta.
Scolile din Sectorul 4 nu mai sunt pazite, dupa ce Primaria a renuntat la contractele prin care se asigura protectia copiilor, fapt ce a nemultumit parintii, in timp ce primarul spune ca platea prea mult pentru paza, iar Inspectoratul sustine ca a cerut MEN suplimentarea personalului nedidactic.