"EduOnline este o initiativa privata a expertilor din Proiectul ROSE - Romania Secondary Education Project si a fost construita si pusa la dispozitia scolii romanesti, prin voluntariat si generozitate, de specialisti din Agentia Arniec - RoEduNet, SIMAVI - Software Imagination & Vision, Horváth & Partners Management Consultants si UMPFE.
Pentru ca echipa EduOnline crede cu tarie ca scoala online poate fi incitanta, aduce profit cognitiv, daca folosim continuturi multimedia interactive. Lectiile interactive favorizeaza utilizarea simultana a mai multor canale de comunicare, asigurand o mai buna intelegere si receptare a mesajelor esentiale, indiferent de stilul predominant de invatare.
Ce veti gasi in aceasta biblioteca:
- lectii pentru invatamantul primar, gimnazial si liceal;
- lectii pentru copiii cu cerinte educationale speciale;
- laboratoare virtuale (lucrari de laborator dedicate liceenilor, pentru disciplinele chimie, fizica si biologie) ;
- exercitiile si problemele Campion, pentru cei care isi doresc performanta in informatica;
- Enciclopedia digitala „Romania 1918. Oameni, momente si imagini";
- Wand.education, cel mai performant creator de continut digital, dedicat profesorilor
Accesul la toate aceste resurse este gratuit", se arata in comunicatul transmis.
"Lectiile pentru copii cu nevoi educative speciale si portalul pe care erau gazduite au fost premiate in urma cu cativa ani cu World Summit Award, cea mai inalta distinctie la nivel mondial pentru un proiect.
Wand.education este o platforma britanica de creare de continut educational, care este pusa la dispozitia sistemului educational din Romania, gratuit pana la sfarsitul anului. Profesori englezi din peste 300 de scoli din UK o folosesc cu succes pentru crearea de lectii digitale. Este compatibila cu orice sistem de operare si orice echipament.
Lectiile multimedia interactive din biblioteca EduOnline, dezvoltate pentru invatamantul primar, gimnazial şi liceal romanesc, au fost dezvoltate intre anii 2009-2011, in proiecte gestionate de Ministerul Educatiei Nationale. Ele au fost evaluate si validate de catre Ministerul Educatiei Nationale, iar utilizarea lor este permisa liber si nerestrictiv.
Recomandari tehnice
"Pentru ca aceste lectii au fost dezvoltate in urma cu 10 ani, pe tehnologii informatice specifice acelei perioade, va recomandam:
1. Pentru utilizatorii calculatoarelor cu sistem de operare Windows, sa folositi Internet Explorer.
2. Pentru utilizatorii calculatoarelor cu sistem de operare MAC Os, continutul este utilizabil adaugand un plug-in de Flash Player in browserul Safari.
Atributele comune ale acestor continuturi:
- lectiile sunt "click&go"
- sunt in limba romana
- sunt conforme curriculei romanesti
- continutul prezentat este auditat
- contin elemente multimedia interactive
- cuprind foarte multe jocuri educationale", se mai arata in comunicatul transmis.