"Colegiile cu vechime de 150 de ani sau peste sunt foarte putine, suntem obligati sa le acordam atentia cuvenita, pentru ca sunt scoli care, din punctul meu de vedere, ar putea functiona si fara Minister si fara alte lucruri. Corpul profesoral din aceste scoli creeaza perspectiva unei scoli de succes.
In ce priveste propunerea doamnei Andronescu de a incadra altfel profesorii din scolile de elita, e un punct care trebuie sa existe la nivelul Legii educatiei, dar nu stiu acum cum ar trebui formulat, pentru ca stim care e problema cu finantarea per elev si tot ce inseamna descentralizarea", a spus Liviu Pop, precizand ca initiativa i-ar apartine fostului ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu.
Liviu Pop a declarat in repetate randuri ca solutia pentru imbunatatirea sistemului educational este ca profesorii sa fie bine pregatiti. El a anuntat si ca peste 60 de mii de cadre didactice din invatamantul preuniversitar, in special din invatamantul gimnazial, vor intra in cel mai amplu program de formare, in urmatorii doi ani de zile: "Avem fise de proiect depuse, sunt bani europeni, in asa fel incat toti profesorii din invatamantul preuniversitar sa beneficieze de acest program de formare absolut necesar implementarii noilor programe scolare", a spus ministrul Educatiei.
Programul ar urma sa fie finantat din bani europeni. In plus, ministrul Educatiei a anuntat ca vor exista "precizari suplimentare legate de legea salarizarii".
Nicolae Capatana 14 Sep. 2017 10:11:52
Nivelul de retribuire al muncii ar trebui sa fie direct proportional cu valoarea noastra , iar valoarea este data de modul in care suntem perceputi de cei din jurul nostru. Suntem prea multi care traim din renta unor merite trecute, unele chiar dubioase, iar unii dintre noi sunt foarte vizibili pentru ca s-au catarat pe umerii unor adevarati giganti! Trebuie sa-i respectam, bineinteles, pe cei ce au merite reale,trecute si actuale, dar sa apreciem si valoarea celor, din pacate mult prea putini, care in conditii de mediu social, politic, etc... practic ostile, construiesc viitorul!! Sunt de respectat si de pastrat in constiinta noastra mari oameni care, pe aceste meleaguri, au construit sisteme ce rezista de mai mult de 100 de ani Spiru Haret, Carol Davila,si altii si pe care actualii "destepti" se chinuie de atata timp si nu reusesc sa le distruga! Ceva bun, in tara asta, se va realiza atunci cand minti luminate si suflete dedicate vor utiliza si cele mai valoroase si pretioase resurse si anume inteligenta valorilor reale si experienta benefica a trecutului!! Dar cati sunt dispusi sa renunte la aparentul lor confort, la eterna lor nepasare si sa-si aduca aminte ca au coloana vertebrala ca sa construiasca viitorul... Legandu-ma strict de ideea prezentata in articol este o tampenie sa apreciezi pe cineva numai pentru faptul ca prin conjuncturi intamplatoare "vietuiesc" in locuri cu renume. Evident ca putem ierarhiza sistemele in sisteme de elita si sisteme mediocre, dar atunci sa corelam "renumele" acestor sisteme cu valoarea oamenilor din sistem... Si sa speram ca nu se vor gasi "filozofi carcotasi" care sa vorbeasca de discriminare sau alte bazaconii din astea!!!Ion Iulian 13 Sep. 2017 13:25:43
Doamna Andronescu si domnul Pop ar trebui sa ne lase. Au avut destul timp sa faca ceva pentru educatie. Si-au aratat limitele, lipsa de perspectiva in ceea ce priveste sistemul de educatie. Ba mai rau as putea spune... au contribuit cu brio la decaderea ingrijoratoare, chiar alarmanta a sistemului de educatie.