

Profesorii din mediul rural si cei de la periferia oraselor, stimulati suplimentar: "E mai greu decat in Sf. Sava, sau in alte licee de varf"

De Laura Galescu
la 03 Feb. 2020
2 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Profesorii din mediul rural si cei de la periferia oraselor, stimulati suplimentar: "E mai greu decat in Sf. Sava, sau in alte licee de varf"03Feb.2020

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre necesitatea unei stimulari suplimentare a profesorilor care predau in mediul rural sau la periferia oraselor.

Premierul a atras atentia despre nevoia de "investitii masive in proiecte si programe dedicate cresterii calitatii educatiei”. El considera si ca trebuie stimulati suplimentar profesorii din mediul rural si cei de la periferia oraseselor, carora le este mai greu sa faca performanta cu elevii.
 
"Trebuie sa initiem programe si sa investim in formarea cadrelor didactice si, mai ales, sa ii stimulam pe aceia care obtin rezultate. Pentru ca este mult mai greu sa faci performanta in scoli din mediul rural sau de la periferie, unde nu exista neaparat o inclinatie spre invatare si procesul educational care sa provina din familii, precum in Liceul Sf. Sava sau in alte licee de varf", a declarat Orban.
 
"Grija pentru profesori trebuie sa fie la fel de mare ca cea pentru copiii nostri. Investim in profesori pentru ca ei sunt fundamentul scolii. Iar aici vorbim despre interventii in formarea initiala si in formarea continua si cred ca este esential sa intelegem ca profesorii au nevoie de formare nu doar in disciplinele pe care le predau, ci si de formare pentru formarea de abilitati socio-emotionale, astfel incat sa poata raspunde cu succes diversitatii si nevoilor individuale ale elevilor.
 
Investitia in infrastructura educationala este absolut necesara. Scoala cu spatii deschise si prietenoase este spatiul in care profesorii dedicati sunt mentori si facilitatori pentru elevii lor. Investitia in infrastructura trebuie sa insoteasca masurile care vizeaza cresterea calitatii in educatie.
 
Romania de astazi este aproape jumatate Romanie rurala. Studiile recente arata ca aproape jumatate din copiii Romaniei sunt in risc de saracie. De aceea fie nu vin la scoala, fie abandoneaza scoala timpuriu sau calitatea educatiei din scolile lor este precara. Romania are nevoie de interventii prioritare in aceste comunitati dezavantajate pentru a rupe cercul saraciei, interventii care sa priveasca integrat fiecare caz in parte: pentru ca educatia nu este posibila fara sanatate si sprijin social adecvat nevoilor copiilor", a adaugat Ludovic Orban.
 
 
Guvernul a mai promis in urma cu un an beneficii pentru profesorii care aleg sa predea la tara. In prima faza, o suma de 5 mii de euro pentru construirea sau pentru modernizarea unei locuinte, iar daca se vor titulariza in mediul rural, sa primeasca o prima de instalare in cuantum a trei salarii medii brute pe economie.
 
 
Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii
Ce NOUTATI sunt la Evaluarea Nationala?

Atentie la modificarile de la Evaluarea Nationala pentru clasa a II-a, a IV-a, a VI-a sau in clasa a VIII-a!

Important: Notele, Evaluarea Nationala, Mediile si Testele NU vor disparea

TREBUIE sa ii ajutam. Este obligatia noastra. Culegerile de Teste la Limba Romana si Matematica vin in ajutorul celor mici.

...Vezi AICI noile Teste rezolvate <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

beneficii profesori mediul ruralsalarii profesoriscoli in mediul rural


x
Lasa un raspuns



Comentarii [2 comentarii]Adauga comentariul tau
04Feb.2020

Lia D. 04 Feb. 2020 13:29:49

Materiale didactice de calitate + numar rezonabil de elevi in clase 20-25 !
Va asigur ca rezultate mai bune in sistemul de invatamant nu vor intarzia sa apara !
04Feb.2020

Alina Teodorescu 04 Feb. 2020 09:09:07

Buna ziua ! Va rugam sa va indreptati atentia si asupra numarului foarte mare de elevi din clasa si sa diminuati numarul lor ! Va multumim !
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI actualizata. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//