Ministrul Educatiei: "Daca eliminam profesorii cu note sub 5 la Titularizare, nu mai are cine sa predea in scoli"

De Ion Andreea
la 04 Sep. 2019
12 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Educatiei: "Daca eliminam profesorii cu note sub 5 la Titularizare, nu mai are cine sa predea in scoli"04Sep.2019

Cadrele didactice care nu au reusit sa obtina peste nota 5 la examenul de Titularizare 2019 vor putea sa predea in continuare ca suplinitori. Daca nu i-ar primi pe acestia la catedra, nu va mai avea cine sa le predea elevilor, considera Ministrul Educatiei.

"Cand discutam de aceste note sub 5, riscam ca, la 9 septembrie, cand incep cursurile, sa ne trezim ca nu avem cine sa predea materia respectiva", a afirmat ministrul interimar Daniel Breaz.
 
"Nu neg faptul ca au fost unii care probabil s-au dus nepregatiti la examenul respectiv. Dar ce incurajam aici? incurajam neparticiparea la concursurile de titularizare, si vor fi foarte multi care nu vor participa la un concurs de titularizare si vor merge si vor avea dreptul la suplinire in toamna. si cel care se duce la un concurs de titularizare, bine pregatit, dar in ziua respectiva nu s-a simtit bine - au fost o gramada de cazuri, atât de profesori, cât si de elevi- care au avut o zi mai proasta – se duce si obtine o nota sub 5. 
 
Vom incuraja atunci ca profesorii sa nu mai participe la aceste concursuri de titularizare. De ce? Ca daca risca sa ia o nota sub 5 vor sta acasa, sa nu se mai poata duce sa predea in anul respectiv chiar daca este un pedagog foarte bun. si e normal ca toti sa fie tratati la fel, e dreptul fiecaruia de a profesa, de a preda", a detaliat Daniel Breaz.
 
Ministerul Educatiei a emis o nota care mentioneaza ca cei care se prezinta la aceste concursuri trebuie sa indeplineasca aceleasi conditii ca atunci cand se prezinta la examenul national de titularizare.
 
Nota Ministerului Educatiei vine dupa ce fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat la un post tv, referitor la cei care s-au retras din examenul de Titularizare 2019:
 
"N-au fost pregatiti si probabil au vazut subiectele si s-au retras din examen. Vom proceda si cu domniile lor la fel cu cei care au luat note mai mici de 5. Nu vor intra in invatamant nici ca suplinitori, nici in plata cu ora. Este primul an cand luam aceasta masura si decizia era una fireasca, ma intreb de ce nu s-a luat mai demult", afirma Andronescu in urma cu o luna.
 
Totusi, aceste declaratii nu se vor mai aplica.
 
Candidatii care au luat sub 5 sustin un nou examen, pe 4 septembrie, pentru a ocupa un post de suplinitor. Practic, ei au dreptul sa mai incerce o data sa obtina o nota peste 5, ca sa poata ocupa un post de suplinitor in scoli.

Va pregatiti pentru Titularizare 2020? Va recomandam lucrarea Teste REZOLVATE de Limba si Literatura romana pentru reusita la examenul de titularizare – proba scrisa ...click aici pentru detalii si comenzi >>

Sfaturi pentru Nota 10 - Titularizare si Definitivat

TITULARIZARE - Consiliere psihopedagogica


NOU! Va anuntam aparitia editoriala a celei mai recente lucrari specializate pentru pregatirea examenului de Titularizare la catedra de Consiliere Psihopedagogica.

20 de Teste REZOLVATE pentru pregatirea de nota 10

Realizata:
  •  in perfecta concordanta cu programa de examen elaborata de Ministerul Educatiei;
  •  dupa modelul testelor formulate de minister.
Pregatiti corect examenul de titularizare pentru ca efortul dvs. sa fie incununat de succes!

...Vezi AICI lista completa <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

titularizaresub 5 la titularizaresuplinitorititularizare 2020


x

Lasa un raspuns




Comentarii [12 comentarii]Adauga comentariul tau

06Sep.2019

CRACIUN FLORICA 06 Sep. 2019 10:37:13

Nu toleram sa mai predea dascali sub nota 7 si pensionari bolnavi care nu stiu cum ii cheama cu buletinul in mana! Reduceti numarul materiilor fara rost pe care copiii nu le mai pot inghitii ca pe niste medicamente prost administrate! Inspectoratele Scolare fac controale fara rost unde copii au fost intrebati de anumite situatii din scoala si NU se schimba nimic! Totul este o sporovaiala acoperita de niste inspectori mincinosi care au bagat gunoiul sub pres de aproape 30 ani! Rusine invatamantul NU poate continua asa doar sa avem niste cadre platite sa ne tampeasca copiii, sa ne bata copiii, sa vada cum vin cu nerusinare si le jignesc parintii ca ies in strada la miting! D-le Ministru daca ati plati mai putini profesori si mai competenti ar fi si orele mai captivante, iar Abandonul Scolar nu ar exista, nu credeti! Cu toata stima dar mergeti in teren prin scoli si discutati cu acesti copii care vor sa invete si nu au cu cine!!!
06Sep.2019

Lioi 06 Sep. 2019 01:28:12

Un examen, este un examen!Nu toți al promovează. Dacă la fiecare 5 ani toți prof. ar fi obligați să susțină acest examen, să fie chiar național ca un bacalaureat sau evaluare națională, atunci pot fi judecați cei cu note sub 5.Dar an condițiile actuale, sunteți răi cei care ii denigrați pe cei cu note sub 5.Ei participă la concursul județean, și cu notele acelea sunt ancadrați.
05Sep.2019

M 05 Sep. 2019 19:34:42

Pe elevi ii terorizam cu materie peste limita dar de la profesori nu avem pretentii nici macar ptr un 5. Eu zic ca daca ati simplifica materia si ar fi predata dupa modelul "vestic", elevii ar fi mai buni si profesorii ar preda cu drag.
05Sep.2019

Nick 05 Sep. 2019 19:07:00

Este clar că nu sunt profesorii destui. Este destul de greu acum sa facem o analiză de ce sunt note așa de mici la aceste examene de titularizare. Adevărul că la ce salarii au fost sau poate sunt an anvățămant nu prea vad cine mai vreau sa devină profesor. De aici și problemele de acum.
05Sep.2019

Nicolae Capatana 05 Sep. 2019 08:00:56

M-am plictisit de atata "sporovaiala". S-au publicat o multime de articole pe tema rezultatelor de la titularizare dar nimeni nu are curajul sa faca publica o statistica completa. De ce nu se publica continutul subiectelor si CV-ul autorilor lor??? De ce nu se publica si numele candidatilor optional insotite OBLIGATORIU de scoala absolvita, anul absolvirii si vechimea ca suplinitor si locurile anterioare de munca scolile in care a predat in ultimii 3-5 ani si ce materii a predat, sexul si varsta. Daca nu ne facem "toate analizele" si o diagnosticae corecta nu vom sti niciodata nici de ce boala reala suferim nici ce tratament trebuie aplicat. Putem scrie mii de tomuri "cu cuvinte goale ce din coada dau sa sune" si cu concluzii de forma "Doamne miluieste, miluieste, miluieste". Si cu asta ce-am facut
05Sep.2019

John 05 Sep. 2019 07:33:32

Acesta este rezultatul anilor postdecembriști de subfinantare a educației. Acum culegem "roadele". Mereu s-a dovedit matematic că economia doar atat poate susține, că sunt puțini contribuabili, iar educația și sănătate a sunt un lux. Felicitări și respect pentru profesorii și medicii care au avut curaj să plece pentru un trai mai bun. Iar poporul, are ce merita, doar calculele economice ale politicienilor sunt inatacabile din punct de vedere matematic.
04Sep.2019

Toma Alexandru 04 Sep. 2019 22:08:58

Copiii stau cate 7 ore la scoala să ai anvețe profesori cu note sub 5, ca e bine mult și prost. Iar Dna Andronescu a uitat ca pe vremea dansei erau trimestre și de aceea nu avea vacanta an februarie. Daca doriti, puteti semna petitia de pe Facebook si poate ne aude noul Ministru.
04Sep.2019

Ada Doda 04 Sep. 2019 20:09:19

Dacă profesorii au nota 5 Atunci ce pretentii aveti de la elevi. Ca nu stiu sa predea materia habar nu au si ii lasa pe elevi corigenți.si nu iau bacalaureatul. Da cum sa il ia daca profesorul habar nu au de materie
04Sep.2019

Gabi 04 Sep. 2019 17:21:33

Poate ca ar trebui sa luați an considerare, domnule ministru, vechimea și gradul didactic. Nu este admis, nicăieri an lume, ca un profesor cu vechime și gradul I sa fie anlocuit de un debutant.
04Sep.2019

Mihai 04 Sep. 2019 15:38:37

As vrea, daca vede domnul ministru aceste comentarii, sa ne explice cum se poate ca un profesor care a sustinut examenul de titularizare anul acesta si a luat nota 9,80prima nota era gata sa ramana fara post in jud Dolj, iar alt profesor titular in alt judet, care a sustinut si el examenul de titularizare in jud Dolj si a obtinut nota 4,45 ocupa prin detasare un post la ,,un liceu de prestigiu" din Craiova si anume Liceul Militar Tudor Vladimirescu.
04Sep.2019

Petrica P 04 Sep. 2019 13:56:04

Dl.ministru ar trebui să se implice mai mult si sa meargă an satele din județul Iași,la granița cu județul Vaslui, sa vada cum arata școlile si toaletele, ai ocazia sa-ti cada tavanul in capcum s-a intamplat in sala mea de curs.Acolo antalnești un domn director, el nu face nimic ,dar isi angajeaza de la nevasta,frate,cumnat,cumnata,etc. Dacă ai curajul sa-i spui ceva are grijă să se răzbune asa cum stie el, este ca si cum trăiești pe moșia lui.
04Sep.2019

Butas Ana 04 Sep. 2019 13:18:03

Ar fi corect pentru viitorul elevilor sa fie scoase posturile celor care au obtinut note de titularizare sub 5 pentru titularizare .Sant multi absolventi a facultatilor cu note de peste 7 care nu s au putut titulariza din cauza cadrelor care sant titulare cu note sub 5 si a pensionarilor care in loc sa se bucure de pensie ocupa locurile celor cu merite prin diferite metode ,fie prin sentinte judecatoresti fie sustinuti politic.Asteptam ca noul ministru al invatamantului sa se implice mai mult ca cei precedenti sa faca controale in scoli nu n umai in cele din jurul Bucurestiului ,sa mearga si la sate unde directorii de scoli fac ce vreau si tin posturile rezervate sau le scot numai pentru suplinire pe diferite motive.Ceea ce este strigator la cer este faptul ca catedra la Limba si literatura romana in cele mai multe scoli este suplinitoare,in fiecare an ne intalnim cu cadre noi si ne miram ca elevi sant slab pregatiti.Faceti ceva cu invatamantul care a decazut enorm.Cu toata stima si am incredere ce se vor lua masuri.
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//