Prin urmare,
din scenariul galben dispare complet varianta de invatamant hibrid, unde clasa era impartita in doua grupe de elevi care faceau, pe rand, scoala fizica si online, conform declaratiilor ministrului pentru
digi24.ro.
"Toti elevii din clasele a VIII-a, a XII-a si a XIII-a sunt in clasa in scenariul galben, s-a renuntat la scenariul hibrid in decizia de astazi. in galben nu merg cei din clasele V, VI si VI, respectiv IX, X, XI, acesti elevi fac ore online. Sistemul hibrid dispare complet", a explicat Cimpeanu.
Acesta sustine ca varianta hibrida nu a dat rezultate, fiind eliminata complet.
"Unul dintre motivele pentru renuntarea la varianta hibrid este acela ca profesorilor le e imposibil sa aiba grija de jumatate de elevi in clasa si de cealalta jumatate in online, in acelasi timp", a mai declarat Ministrul Educatiei.
Cum arata cele 3 scenarii pentru scoala
Scenariu verde (incidenta sub 1 la mia de locuitori) - toate scolile se redeschid fizic, copiii merg la scoala.
Scenariul galben (incidenta de sub 3 la mia de locuitori) - merg in continuare la gradinita si la scoala, copiii de gradinita, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, si copiii din clasele terminale - VIII, XII, XIII.
Scenariul rosu (incidenta de peste 3 la mia de locuitori) continua pentru un timp sa mearga la gradinita si la scoala copiii de gradinita si de ciclu primar, dar ceilalti fac scoala online.
Atunci cand se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantineaza si toata lumea sta acasa, scolile se inchid, se face scoala online.
Decizia finala privind redeschiderea scolilor se va lua pe data de 2 februarie, a anuntat Klaus Iohannis joi.