Sorin Cimpeanu a fost intrebat de un jurnalist al publicatiei
eBihoreanul cum se simte intr-un guvern condus de un posibil plagiator si ce are de gand sa faca, in calitate de ministru al Educatiei, pentru a combate impostura academica.
"Ma simt ca o persoana care isi doreste ca adevarul sa iasa la iveala. Ministerul Educatiei, prin UEFISCDI, a facut deja recurs la o prima decizie a instantei. Exista interesul, prin aceasta sustinere in recurs, ca lucrurile sa fie clarificate la Inalta Curte. Indiferent care va fi decizia, indiferent despre cine este vorba, oricine a gresit din aceasta perspectiva a plagiatului, trebuie sa plateasca", a declarat Sorin Cimpeanu, la Oradea.
UEFISCDI este organismul din Ministerul Educatiei unde sunt inregistrate sesizarile de plagiat, din punctul de vedere al formei, inainte de fi inaintate Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), singurul care poate analiza daca suspiciunile se verifica sau nu.
Din cele noua sesizari depuse pentru verificarea tezei de doctorat a lui Nicolae Ciuca, UEFISCDI a respins sase, invocand lipsa unor elemente de forma din formularul de sesizare si le-a admis pe cele trei a caror anulare a obtinut-o Nicolae Ciuca prin decizia de la Curtea de Apel atacata acum de Ministerul Educatiei, scrie
Libertatea.
Potrivit site-ului Curtii de Apel Bucuresti, recursul depus de UEFISCDI a fost inregistrat pe 22 iulie.
Suspiciunile privind plagiatul lui Nicolae Ciuca au aparut in spatiul public dupa ce jurnalista de investigatie Emilia Sercan a dezvaluit, pe 18 ianuarie, in PressOne, ca cel putin 42 de pagini din lucrarea de doctorat a premierului, sustinuta in 2003 la Universitatea Nationala de Aparare Carol I (UNAP), ar fi plagiate.