Inscrierea copiilor la gradinita de vara 2022. Procedura si MODEL de cerere de inscriere

De Ana Ghiarasim
la 24 Mai. 2022
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inscrierea copiilor la gradinita de vara 2022. Procedura si MODEL de cerere de inscriere24Mai.2022

Inspectoratele scolare urmeaza sa anunte lista gradinitelor de vara in 2022. Intr-o nota trimisa unitatilor de invatamant din judetul Ilfov se explica procedura operationala privind organizarea si desfasurarea activitatilor educative in perioada vacantei de vara in invatamantul prescolar.

Potrivit procedurii, unitatile de invatamant prescolar pot organiza in perioada vacantei de vara, separate sau in colaborare, activitati educative cu copiii, cu exceptia vacantei de Craciun si sau de Paste, in mod exceptional la solicitarea expresa a parintilor/ tutorilor sau sustinatorilor legali ai prescolarilor.
 
IMPORTANT! In articol veti gasi Modelul de cerere de inscriere si declaratia-acord pentru parinti

Hotararea privind organizarea de activitati educative cu copiii, in perioada vacantei de vara, va fi luata de Consiliul de administratie al unitatii de invatamant, care aproba si costurile de hrana si care va avea in vedere prevederile prevazute de legislatia in vigoare si contractele colective, aplicabile pentru tot personalul unitatii, privind respectarea concediului de odihna al salariatilor.
 
In vederea participarii prescolarilor la activitatile educative, pe perioada vacantei de vara, in alta unitate prescolara decat cea in care a frecventat copilul, parintii, tutorii sau sustinatorii legali ai prescolarilor depun cerere la unitatea de invatamant organizatoare, asumandu-si prevederile Regulamentului de organizare si functionare al unitatii de invatamant respective.

Vezi si Fise de lucru pentru gradinita

 
Activitatile educative cu prescolarii, in perioada vacantelor scolare, se desfasoara atunci cand numarul de solicitari din partea parintilor si prezenta prescolarilor pe toata perioada solicitata in cererile tip, justifica cheltuielile cu unitatile si salariile angajatilor.
 
Pentru buna functionare a unitatii de invatamant, in perioada desfasurarii activitatilor educative, vor fi constituite un numar de 2 grupe de prescolari. Efectivele grupelor se constituie conform prevederilor legale.
 
Repartizarea cadrelor didactice si nedidactice, care vor desfasura activitati educative cu prescolarii, in perioada vacantelor scolare, se va face cu acordul scris al salariatului, de catre consiliul de administratie al unitatii de invatamant care aproba programul educativ.
 
In situatia in care sunt organizate activitati educative in sistem de colaborare intre unitati de invatamant prescolar, in perioada vacantei de vara, se poate face transfer de prescolari si organizarea pe centre, cu respectarea prevederilor legale in vigoare. Totodata, personalul didactic si nedidactic poate desfasura activitate in alta unitate prescolara, in baza acordului individual scris, aprobat de Consiliul de Administratie al unitatii unde are norma de baza si in baza acceptului unitatii organizatoare.
 

Etapele procedurii

 
1. Consiliul profesoral - analizeaza in sedinta oportunitatea desfasurarii educative cu prescolarii in vacantele scolare, in baza solicitarilor preliminare ale parintilor, inregistrate in tabele cu semnaturi.
 
2. Cadrele didactice - Organizeaza sedinte pe grupe cu parintii in vederea informarii acestora cu privire la hotararea Consiliului profesoral. De asemenea se stabileste perioada de organizare a activitatii educative in vacanta scolara, intervalul orar si perioada de depunere a dosarelor de inscriere. Tot cadrele didactice stabilesc continutul cererii, cu referile la drepturile si obligatiile reciproce ale partilor si consulta parintii in legatura cu propuneri pentru programul de activitati pentru a-l supune spre aprobare Cinsiliului de administratie.
 
3. Parintii - Solicita prin cerere individual, semnata de ambii parinti/ sustinatori legali, inscrierea copilului pentru frecventarea gradinitei in perioada organizarii de activitati educative, in vacanta scolara, cu respectarea Regulamentului de ordine interioara al uniatii organizatoare si a programului zilnic. Propun activitati educative, in cadrul sedintelor cu parintii, pentru perioada specificata in procedura. 
 
4. Directorul - Centralizeaza cererile parintilor. Stabileste strategia de organizare a activitatii educative. Repartizeaza educatoarele pe grupe in functie de continuitatea la grupa si de optiunile acestora. Propune spre aprobare Consiliului de administratie srategia de organizare a activitatilor educative
 
5. Consiliul de administratie - Aproba strategia de organizare a activitatilor educative cu prescolarii in perioada vacantelor scolare. Aproba programul pentru depunerea cererilor de inscriere. Aproba cererile de inscriere ale copiilor. Consulta cadrele didactice si stabileste numarul de grupe si perioada de desfasurare a activitatii in functie de: solicitarile cadrelor didactice privind efectuarea concediilor de odihna, programul de reparatii, igienizare, dezinfectie. Solicita acordul individual scris al personalului didactic, cu privire la participarea la activitatii educative cu prescolarii in perioada vacantelor scolare. Stabileste reprogramarea concediilor de odihna. 
 
Dupa aprobarea de catre Consiliul de administratie a cerilor parintilor, tutorilor sau sustinatorilor legali ai copiilor pentru frecventarea gradinitei in perioada de desfasurare a activitatii educative in vacantele scolare, se va afisa la avizierul unitatii anuntul pentru parinti:
 
- perioada aprobata de desfasurare a activitatii in vacnta scolara;
- lista cu cererile aprobate;
- perioada si intervalul orar pentru depunerea cererilor de inscriere, la directorul gradinitei;
- programul orar zilnic de activitate cu prescolarii, pe aceasta perioada; 
- regulamentul intern care trebuie respectat de parinti;
 
Cererile de inscrieri se inregistreaza, la depunere, in registrul de intrari iesiri al unitatii.
 
Grupa se constitie din 20 de prescolari (conform legislatiei in vigoare). Frecventa sub 1O copii la grupa/zi conduce la intreruperea activitatii.
 
Plata pentru contributia de hrana in perioada desfaturarii activitatii cu prescolarii in perioada vacantei de vara se efectueaza in prima zi in care copilul se prezinta, pentru toata perioada mentionata in cerere. Nerespectarea acestei hotarari atrage dupa sine rezilierea cererii de solicitare.
 
In situatia in care numarul solicitarilor nu corespunde prevederilor legislatiei in vigoare, fiecare parinte va fi instiintat individual de catre director asupra respingerii cererii si a motivelor care au condus la aceasta decizie.
 

Responsabilitatile directorului unitatii de invatamant

 
- Organizarea si desfasurarea activittii educative in perioada vacatei de vara.
- Respectarea hotararilor Consiliului de administratie al unitatii de invatamant.
- Monitorizarea prezentei copiilor.
- Instiintarea pe baza de semnatura a tuturor salariatilor si a tuturor parintilor care au copii inscrisi asupra procedurii de organizare a activitatii educative in perioada mentionata. 
 

Responsabilitatile cadrelor didactice:

 
- Intocmesc calendarul activitatilor educative la nivelul grupei de prescolari.
- Organizeaza si coordoneaza activitatile educative la nivelul grupei de prescolari, conform planificarii saptamanale si raspund de siguranta si securitatea prescolarilor pe peri oda in care sunt in activitate, conform fisei postului si Regulmentului intern al unitatii prescolare.
- Monitorizeaza frecventa copiilor. 
 

Responsabilitatile Consiliului de administratie al unitatii de invatamant

 
- Respectarea concediilor de odihna ale salariailor. Cadrele didactice care desfasoara activitati cu prscolarii in perioada vacantei de vara au dreptul sa efectueze restul zilelor de concediu la o data stabilita printr-o noua programare.
- Justificarea cheltuielilor cu utilitatile si salariile angajatilor, pentru buna functionare a acestia.
- Efectuarea lucrarilor de reparatii, igienizari, dezinsectii, curatenie in unitatea de invatamant.
- Comunicarea la timp a deciziilor si hotararilor luate, partenerilor in educatie.
- Monitorizeaza modul de indeplinire a obligatiilor prevazute in contractul educational.
 

Responsabilitatile parintilor

 
- Asigura prezenta copiilor pe toata perioada inscrisa in cererea individual.
- Asigura contributia pentru hrana copiilor, in zilele stabilite de directorul unitatii.
- Respecta prevederile Regulamentului intern al unitatii organizatoare si programul zilnic al unitatii organizatoare.
- Colaboreaza cu directorul si cu cadrele didactice in organizarea activitatilor educative.
- Prezinta documentele de inscriere solicitate de conducerea unitatii.
 

CALENDARUL actiunilor ce se vor desfasura in unitatile de invatamant prescolar, in vederea organizarii si desfasurarii activitatilor educative in perioada vacantelor scolare

 
In perioadele - 16.05.2022 - 03.06.2022 se vor desfasura urmatoarele activitati:
 
I. In sedinta Consiliului profesoral se va analiza oportunitatea desfasurarii activitatii educative cu prescolarii in perioada vacantei de vara si se vor stabili:
- organizarea activitatii in functie de resursele materiale existente (spatiile necesare si disponobilitatea lor);
- perioada de desfasurare a activitatii, in functie de: programul de efectuare a concediilor de odihna ale cadrelor didactice, programul de reparatii, igienizare, dezinfectie;
- programul orar zilnic de activitate cu prescolarii;
- solicitarea acordului individual scris al personalului didactic, privind participarea la activitatile educative cu prescolarii;
- programarea concediilor de odihna cu respectarea legislatiei in vigoare;
 
2. Se vor organiza sedinte cu parintii in vederea inscrierii copilului la programul educativ desfasurat in perioada vacantei de vara si propunerii de activitati educative. Optiunile parintilor se inregistreaza, pe baza de semnatura individuala, in procesele verbale ale sedintelor.
 
3. Directorul va centraliza optiunile parintilor si ale cadrelor didactice.
 
4. In sedinta Consiliului de administrasie se va aproba strategia de organizare a activitatilor educative cu prescolarii in perioada vacantei de vara si contractul educational, care se semneaza intre unitatea de invatamant si parintii ce solicita inscrierea la program.
 
5. Directorul va comunica in scris Inspectoratului Scolar Judetean, pana la data de 03.06.2022, urmatoarele:
- Decizia privind organizarea de activitati educative pe perioada vacantei de vara;
- Perioada de desfasurare a activitatii;
- Numarul de grupe/numarul de prescolari cuprins in program;
- Numarul personalului didactic si nedidactic participant la programul de activitati educative;
- Programul orar zilnic de activitate cu prescolarii; 
Sfaturi pentru Nota 10 - Titularizare si Definitivat

TITULARIZARE - Consiliere psihopedagogica


NOU! Va anuntam aparitia editoriala a celei mai recente lucrari specializate pentru pregatirea examenului de Titularizare la catedra de Consiliere Psihopedagogica.

20 de Teste REZOLVATE pentru pregatirea de nota 10

Realizata:
  •  in perfecta concordanta cu programa de examen elaborata de Ministerul Educatiei;
  •  dupa modelul testelor formulate de minister.
Pregatiti corect examenul de titularizare pentru ca efortul dvs. sa fie incununat de succes!

...Vezi AICI lista completa <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

gradinita de vara 2022gradinitainscriere gradinita 2022vacanta de varavacanta 2022


x

Lasa un raspuns
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul GratuitTeste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//