Elevii care invata online NU primesc absenta daca au camera inchisa?

de Portal Invatamant la 15 Oct. 2021
2 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Elevii care invata online NU primesc absenta daca au camera inchisa?15Oct.2021

Daca elevii fac scoala online, dar NU isi deschid camera video, pot primi absenta? Ei bine, aceasta situatie este reglementata, inca, de Ordinul de ministru OMEC 6200, aparut la finalul anului trecut. Acesta specifica precizeaza ca daca "elevul raspunde cerintelor cadrului didactic, indiferent daca are sau nu in functiune sistemul audio-video, nu i se poate consemna absenta la ora de curs; exceptie fac orele destinate exclusiv evaluarii elevilor, la care acestia trebuie sä fie conectati audio-video".

Pot elevii sa stea la orele online fara camera video pornita? Profesorii pot pune absente doar daca un elev nu este conectat audio-video? Raspunsul vine din OMEC 6200, semnat in decembrie anul trecut, care stabileste ca "daca elevul raspunde cerintelor cadrului didactic" nu i se vor pune absente.
 
Aveti mai jos Ordinul de ministru. 
 
 
ORDIN
pentru modificarea si completarea Anexei 
la ordinul ministrului educatiei si cercetarii nr. 5545/2020 privind aprobarea Metodologiei-cadru 
privind desfasurarea activitatilor didactice prin intermediul tehnologiei si al internetului, 
precum pentru prelucrarea datelor cu caracter personal
 
Avand in vedere:
- prevederile art. 94 alin. (2) lit. s) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare
 
- prevederile art. 4 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 141/2020 privind instituirea unor masuri pentru buna functionare a sistemului de invatamant si pentru modificarea si completarea Legii educatiei nationale nr. 1/2011
 
In temeiul prevederilor art. 6 lit. d) Si art. 15 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 24/2020 privind organizarea Si functionarea Ministerului Educatiei si Cercetarii, cu modificarile ulterioare ministrul educatiei si cercetarii emite prezentul ordin:
 
ART. I Anexa cuprinzand Metodologia-cadru privind desfasurarea activitdtilor didactice prin intermediul tehnologiei si al internetului, precum si pentru prelucrarea datelor cu caracter personal publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 837 din 11 septembrie 2020 se modifica si se completeaza, dupa cum urmeaza:
 
1. Articolul 9, litera b) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
 
„ b) intreprinde masuri, in colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii Comunicatiilor, Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, administratia publica locala, alte autoritati ale administratiei publice centrale sau locale, pentru punerea in aplicare a prevederilor art. 94 alin. (2) lit.z) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011", asigurand accesul prescolarilor/elevilor la tehnologie si internet.
 
2. La articolul 11, dupa litera j) se adauga o noua litera, litera k), si va avea urmatorul cuprins:
 
„k) raporteaza inspectoratului scolar orice situatie in care cadrele didactice nu organizeaza cursuri asistate de tehnologie si internet".
 
3. Articolul 13 litera a) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
 
„a) proiecteaza si realizeaza activitatile didactice din perspectiva principiilor curriculare si a celor privind invatarea prin intermediul tehnologiei si al internetului, atat in sistem sincron, cat si in sistem asincron".
 
4. Articolul 14 litera f) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
 
„f) au obligatia de a participa la activitatile desfasurate prin intermediul tehnologiei si al internetului; in caz contrar, elevul este considerat absent si i se consemneaza absenta in catalog. Absenta poate fi motivata, in cazuri justificate, in baza unei cereri scrise a elevului major/a parintelui/a tutorelui legal instituit.
 
In situatia in care elevul raspunde cerintelor cadrului didactic, indiferent daca are sau nu in functiune sistemul audio-video, nu i se poate consemna absenta la ora de curs; exceptie fac orele destinate exclusiv evaluarii elevilor, la care acestia trebuie sä fie conectati audio-video".
 
5. La articolul 17, dupa alineatul 3, se adauga un nou alineat, alineatul (4), si va avea urmatorul cuprins:
 
(4) "Elevii cu dizabilitati si cei cu cerinte educationale speciale beneficiaza de asistenta suplimentara din partea cadrelor didactice, a conducerii unitatii de invatamant si a CJRAE/CMBRAE, precum si de resurse educationale adaptate".
 
ART. II
 
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I
 

Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii

Matematica de nota 10!


Atentie: Matematica este una dintre materiile importante din scoala. Trebuie sa ne ajutam copiii, indiferent ca sunt in clasa a II-a, a IV-a, a VI-a, a VIII-a sau a XII-a!
 
Aveti la dispozitie colectia de Culegeri de teste REZOLVATE de Matematica. Alcatuita de un grup de cadre didactice dedicate, cu metode moderne de prezentare, aceasta colectie a intrunit pe deplin aprecierea copiilor, profesorilor si parintilor.

Culegerile de teste respecta integral programa scolara in vigoare si metodologia testelor PISA


...Vezi AICI noile Teste <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

omec 6200ore onlineabsente ore online


x

Lasa un raspuns
Comentarii [2 comentarii]Adauga comentariul tau

17Oct.2021

Alexandru 17 Oct. 2021 13:42:22

La matematica de exemplu, evaluarea se face continuu, prin acrivitate la. orele de curs. Elevii trebuie sa isi tina deci mereu camera deschisa.
16Oct.2021

Valentin Coada 16 Oct. 2021 10:15:16

Va rog frumos obtineti un punct de vedere la minister cu privire la situatia prescolarilor/elevilor care nu pot participa fizic la ore din alte motive decat COVID 19, dar pot participa online, iar profesorii le refuza accesul la orele online, pe motiv ca sunt destinate exclusiv copiiilor cu COVID. Copiii sunt trimisi sa isi recupereze lectiile si temele de la colegi, in situatia in care ei sunt capabili sa participe in online.

Multumesc
Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul GratuitPregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//