Meditatiile in 2021
Ministrul Educatiei a afirmat ca in orice alt stat este intalnit acest fenomen de sustinere a pregatire a copiilor prin meditatii.
"Problema e de echitate. Principala problema in invatamantul romanesc e de asigurare a unui acces echitabil la aceste forme de pregatire, pentru ca nu toata lumea si-o permite. De aceea am sustinut programul orelor remediale, adica meditatiile in scoala. Este un program care trebuie continuat.
Intrebarea e daca profesorii au dreptul sa faca meditatii cu propriii elevi", a afirmat Sorin Campeanu, la Digi24.
Ministrul a dat ca exemplu situatia din Franta, unde copiii raman la scoala 3, 4 ore pentru pregatire suplimentara.
"In Romania, cine a apelat la orele remediale a avut o sansa in plus. Vom sustine un program de pregatire suplimentara in scoala, care sa fie echitabil.
Niciun stat nu va putea si nu va trebui sa opreasca un parinte care vrea sa sustina propriul copil. Noi sustinem aceasta pregatire cu meditatii in scoala", a mai afirmat ministrul.
Conform unui studiu recent, jumatate dintre elevii chestionati au facut meditatii pentru
Bacalaureat. Parintii lor au sperat astfel ca vor compensa lipsurile acumulate in perioada scolii online. Pregatirea suplimentara a insemnat, insa, un efort financiar urias pentru unele familii.
Potrivit noului Cod de Etica in Educatie le este interzis profesorilor sa faca meditatii cu propriii elevi, sa primeasca bani, cadouri sau servicii de la acestia, ori sa ii trateze diferit pe elevii care nu fac pregatire suplimentara contra cost.