Initiativa este realizata in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, Federatia Sindicatelor Libere din invatamant si Federatia Asociatiilor de Parinti - invatamant Preuniversitar.
Campania se numeste "Ambasador pentru comunitate", iar specialistii asociatiei ofera sfaturi la numerele de telefon 0771.141.767 si 0771.141.750, dar si prin e-mail, la adresa proactaedu@gmail.com, informatii fiind disponibile pe site-ul
www.proactaedu.ro, precum si pe
pagina de Facebook dedicata.
Toate aceste servicii sunt acordate gratuit, respectand masurile instituite de autoritati in aceasta perioada.
Conform unui comunicat de presa al asociatiei, prin acest proiect, psihologi si psihoterapeuti vor asigura: consiliere psihologica personalizata online/telefonic tuturor cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar, pentru a le fi mai usor sa gestioneze, in aceasta perioada, rolul pe care il au in comunitatile din care fac parte; indrumarea personalului didactic, pentru a putea comunica cu familiile si astfel sa directioneze catre centrul nostru cazurile speciale sau situatiile de risc in care se afla parintii sau elevii; consiliere psihologica personalizata online/telefonic pentru parinti si elevi; in functie de solicitari, familiile vor primi, prin colaborarea noastra cu institutiile si ong-urile abilitate, asistenta sociala, medicala, juridica.
"Educatorii, invatatorii si dirigintii sunt o punte importanta de legatura cu familiile in aceasta perioada. Prin urmare, vor avea nevoie de sprijin, iar noi asta vrem, sa ii sprijinim in rolul pe care il au", a declarat initiatorul proiectului si presedintele Asociatiei Proacta EDU, psiholog Nicoleta Larisa Albert, citata in comunicat.
La randul sau, ministrul Educatiei, Monica Anisie, a subliniat ca proiectul este dedicat elevilor, parintilor si cadrelor didactice, cu totii afectati de inchiderea cursurilor.
"Este esential sa comunicam in aceasta perioada, sa ne exprimam temerile si sa incercam sa gasim raspunsuri care sa ne ajute. Sanatatea mentala a copiilor nostri primeaza, iar pentru rezultate scolare bune este esential sa dezvoltam mai intai un comportament responsabil, curajos si echilibrat", a spus Monica Anisie, conform sursei citate.