Locurile pentru scolarizare scoase la concurs sunt repartizate dupa cum urmeaza:
- Scoala de Agenti de Politie „Vasile Lascar” – Campina – 1340;
- Scoala de Agenti de Politie „Septimiu Muresan”- Cluj-Napoca – 300;
- Scoala de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera „Avram Iancu” – Oradea- 240;
- Scoala Militara de Subofiteri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Dragasani – 350;
- Scoala Militara de Subofiteri de Jandarmi „Petru Rares” – Falticeni – 350;
- Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila „Pavel Zaganescu” – Boldesti – 300.
Dintre cele 2880 de locuri aprobate pentru anul scolar 2022-2023, 54 sunt pentru cetateni proveniti din randul minoritatilor nationale.
Potrivit unui
comunicat M.A.I., pana la data de 04 noiembrie 2022, candidatii pot depune cererile de inscriere la structurile de resurse umane cu sarcini de recrutare (unitati de recrutare) aflate in unitatile din subordinea Inspectoratului General al Politiei Romane, Inspectoratului General al Politiei de Frontiera Romane, Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane si Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, precum si la structurile de resurse umane cu sarcini de recrutare din aparatul central al inspectoratelor generale, potrivit organizarii administrativ-teritoriale si specialitatii pentru care opteaza candidatii – politie, politie de frontiera, jandarmi, pompieri, in raport de oferta educationala si de domiciliul/ resedinta inscrise in cartea de identitate.
Candidatii care opteaza pentru locurile Politiei de Frontiera si nu au domiciliul intr-un judet limitrof frontierei de stat sunt recrutati de structurile de resurse umane din unitatile cu sarcini de recrutare din subordinea Inspectoratul General al Politiei Romane unde acestia locuiesc, potrivit domiciliului/resedintei inscrise in cartea de identitate.
In vederea constituirii dosarului de recrutare, candidatii trebuie sa depuna documentele solicitate pana la data de 17 noiembrie 2022.
Evaluarea psihologica a candidatilor se organizeaza in paralel cu perioada de inscriere si pana la data de 11 noiembrie 2022, conform planificarii.
In ce consta admiterea la scolile postliceale ale M.A.I.
Examenele vor consta in evaluarea cunostintelor teoretice si evaluarea performantei fizice.
Proba de evaluare a performantei fizice va avea loc in perioada 23-29 noiembrie 2022, candidatii fiind repartizati pe 7 centre zonale pentru sustinerea probei eliminatorii, in functie de arondare, astfel:
– Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidatii din Municipiul Bucuresti si judetele: Arges, Calarasi, Constanta, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Teleorman, Tulcea;
– Scoala de Agenti de Politie „Vasile Lascar” Campina – pentru candidatii din judetele: Brasov, Braila, Buzau, Covasna, Dambovita, Galati, Prahova, Vrancea;
– Scoala de Agenti de Politie „Septimiu Muresan” Cluj-Napoca – pentru candidatii din judetele: Alba, Bistrita-Nasaud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramures, Mures, Salaj, Sibiu;
– Scoala de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera „Avram Iancu” Oradea – pentru candidatii din judetele: Arad, Bihor, Caras-Severin, Satu Mare, Timis;
– Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Dragasani – pentru candidatii din judetele: Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea.
– Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi „Petru Rares” Falticeni – pentru candidatii din judetele: Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui;
– Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila „Pavel Zaganescu” Boldesti – pentru toti candidatii inscrisi la aceasta scoala.
Evaluarea performantei fizice se sustine, indiferent de unitatea de invatamant pentru care candidatul a optat, in centrele zonale de selectie, potrivit arondarii, repartizarea acestora fiind in sarcina unitatii de invatamant pentru care au optat. Planificarea si afisarea pe site-ul oficial se realizeaza de catre centrul zonal.
Proba scrisa se desfasoara pe 10 decembrie
Proba de evaluare a cunostintelor are loc in data de 10 decembrie 2022, la unitatile de recrutare desemnate unitati de selectie prin ordin/dispozitie a inspectorului general.
Proba pentru evaluarea cunostintelor cuprinde subiecte la disciplinele: limba romana, limba straina (engleza sau franceza), legislatia specifica Ministerului Afacerilor Interne si a institutiilor guvernamentale, educatie civica si cetateneasca. De asemenea, se va evalua capacitatea de analiza si sinteza, precum si rationamentul logic.
Rezultatele obtinute la probele de concurs se aduc la cunostinta candidatilor prin postare pe site-ul oficial al unitatilor de invatamant pentru care au optat candidatii. Contestatiile se transmit online la adresa e-mail a unitatii de invatamant si se solutioneaza la sediul acesteia.
Examinarea medicala se va realiza dupa organizarea probei scrise in perioada 15 decembrie 2022 – 20 ianuarie 2023, pentru candidatii care se incadreaza in numarul de locuri scoase la concursul de admitere, in ordinea descrescatoare a notelor finale.
Rezultatele finale ale admiterii vor fi aduse la cunostinta candidatilor prin afisare la sediul unitatilor de invatamant si prin postare pe site-urile oficiale ale acestora, pana la data de 25 ianuarie 2023.
In ceea ce priveste probele de concurs pentru admiterea la Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila „Pavel Zaganescu„ Boldesti, acestea se sustin la sediul unitatii de invatamant. Inscrierea candidatilor, depunerea dosarelor de candidat, examinarea psihologica, sustinerea probelor, precum si examinarea medicala se sustin la aceleasi date cu cele mentionate anterior.
Maria Baicu 23 Oct. 2022 18:25:30
Buna seara! Este limita de varsta?Daca fiica mea are 33 ani poate participa?