Elevii din clasele I- IV au mari sanse sa nu mai fie notati cu calificative. Acest lucru se va intampla daca se concretizeaza dorinta fostului ministru al invatamantului, Liviu Pop, care a anuntat ca pregateste un proiect legislativ in acest sens.
"O sa depun un proiect de lege prin care vreau sa eliminam calificativele in invatamantul primar. Sa nu mai fie calificative pentru elevi, dar asta este parerea mea. Pana nu o sa discut in interiorul grupului, nu o sa pot sa spun ca depun initiativa legislativa. Evaluarea elevilor sa se faca asa cum exista astaza in unele tari ale Uniunii Europene, pe alte criterii. E o discutie mult mai ampla si pentru asta trebuie schimbata Legea Educatiei nationale", a declarat astazi Liviu Pop.
Liviu Pop, fostul ministru al invatamantului, a devenit, dupa plecarea din aceasta functie, presedinte al Comisiei de Invatamant din Senat, acolo unde a inlocuit-o pe Ecaterina Andronescu.
In acest moment, conform legii invatamantului, elevii claselor I-IV sunt evaluati cu calificative: foarte bine, bine, suficient sau insuficient, in functie de rezultatele pe care le obtin la clasa si la testele scrise. In functie de ponderea calificativelor, la sfarsit de semestru invatatorii stabilesc media finala.
Elevii care nu obtin pe tot parcursul anului note bune trebuie sa sustina un examen in vara cu un ansamblu de profesori, iar in cazul in care situatia nu este mai buna, elevul va repeta tot anul. "Calificativele" sunt folosite pe tot parcursul anului, intr-un sistem de evaluare la teste, in activitatile scolare, acasa sau pentru proiecte.
Pentru determinarea mediei anuale, se tine cont de media obtinuta in fiecare semestru, dar si de progresul/regresul elevilor. Astfel, media semestrului al doilea are o pondere mai mare in stabilirea mediei finale.
Poldark 12 Feb. 2018 15:09:03
GRESIT! Nu se pune calificativ general, ca o medie generala! Cine face asa, nu e intreg la cap!Mara 07 Feb. 2018 19:09:49
Si ce facem punem note sau nu le mai punem nimic? Evaluare trebuie să se facă cumva. Evaluarea sau un feed-back acordat copilului stimulează motivația. Poate nu mai facem evaluare!...