Inscrierile la Evaluarea Nationala 2024 incep marti, 11 iunie. Calendarul probelor

De Portal Invatamant
la 10 Iun. 2024 Exclusiv
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inscrierile la Evaluarea Nationala 2024 incep marti, 11 iunie. Calendarul probelor10Iun.2024

Inscrierile la Evaluarea Nationala 2024 incep marti, 11 iunie, si se fac pe baza evidentelor scolii, de catre secretariatele unitatilor de invatamant, pana pe 14 iunie. Evaluarea Nationala 2024 la finalul clasei a VIII-a se va desfasura in perioada 25 iunie - 9 iulie 2024, potrivit calendarului oficial publicat de Ministerul Educatiei. Sesiunea din 2024 a examenului de Evaluare Nationala clasa a 8-a incepe cu o saptamana mai tarziu, fata de calendarul din 2023.

In anul scolar 2023-2024, examenul absolventilor de clasa a VIII-a se desfasoara in conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare si desfasurare a evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a, in anul scolar 2010—2011, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului nr. 4.801/2010 privind organizarea si desfasurarea Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a in anul scolar 2010—2011, si cu prevederile prezentului ordin.

Conform descrierii postate pe edu.ro, examenul de Evaluare Nationala reprezinta modalitatea de evaluare externa sumativa a competentelor dobandite pe parcursul invatamantului gimnazial. Examenul se desfasoara, anual, intr-o singura sesiune. Atat candidatii proveniti din invatamantul de stat, cat si cei din invatamantul particular au dreptul sa sustina examenul fara taxa.
 
...Modele de Subiecte Rezolvate pentru Evaluarea Nationala 2024 de la clasa a VIII-a >> 
 

Evaluarea Nationala 2024: Programele la Limba romana si Matematica


Ministerul Educatiei informeaza ca programele pentru disciplinele limba si literatura romana, matematica, limba si literatura romana pentru scolile si sectiile cu predare in limba maghiara, limba si literatura maghiara materna, limba si literatura germana materna, limba si literatura sarba materna, limba si literatura slovaca materna, limba si literatura croata materna, limba si literatura italiana materna, limba si literatura rromani materna, limba si literatura ucraineana materna, valabile pentru Evaluarea Nationala pentru absolventii clasei a VIII-a in anul scolar 2023—2024, sunt cele aprobate prin Ordinul ministrului educatiei nr. 4.730/2022 privind aprobarea programelor pentru sustinerea evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a, in anul scolar 2022—2023.
 

Programa Limba romana EN 2024 
 

Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF.
Click aici pentru a descarca fisierul pdf.

 

 

Recapitulare Matematica clasa 8: programa la Matematica

 

Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF.
Click aici pentru a descarca fisierul pdf.

 


Desfasurarea examenului de Evaluare Nationala 2024


Repartizarea pe sali a candidatilor la examenul de capacitate se face in ordine alfabetica, la nivelul centrului de examen.

Se interzice absolventilor de clasa a VIII-a sa introduca in salile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete si alte asemenea obiecte, candidatii avand obligatia de a lasa obiectele mentionate in sala de depozitare a obiectelor personale, stabilita de comisia din unitatea de invatamant — centru de examen in acest scop.

Candidatii care refuza depozitarea obiectelor mentionate in sala stabilita de comisie in acest scop nu sunt primiti in examen.

Se interzice candidatilor la Evaluarea Nationala sa aiba, in salile de examen, asupra lor, in obiectele de imbracaminte sau incaltaminte, in penare si alte asemenea obiecte ori in bancile in care sunt asezati in salile de examen orice fel de lucrari: manuale, carti, dictionare, culegeri, formulare, memoratoare, notite, insemnari, rezumate, ciorne sau lucrari ale altor candidati etc. care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Se interzice candidatilor sa aiba, in salile de examen, asupra lor, in obiectele de imbracaminte sau incaltaminte, in penare si alte asemenea obiecte sau in bancile in care sunt asezati in salile de examen telefoane mobile, casti audio, dispozitive tip IoT, precum si orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la retele de socializare, care ar putea fi utilizate in rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alti candidati/asistenti din unitatea/unitatile de invatamant/centrul/ centrele de examen sau cu exteriorul.

Se interzice candidatilor sa comunice intre ei sau cu exteriorul, sa copieze, sa transmita materiale care permit copiatul sau sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Incalcarea regulilor mentionate mai sus va fi considerata frauda/tentativa de frauda, iar candidatii respectivi sunt eliminati de la proba respectiva, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de acestia ori de alti candidati, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane si indiferent daca ei au primit ori au transmis materiale interzise/ciorne/foi din lucrarile scrise etc.

Candidatii eliminati de la o proba pentru frauda sau tentativa de frauda primesc nota 1 (unu) pe lucrarea scrisa.

Inainte de inceperea probelor, asistentii prezinta candidatilor prevederile metodologice legate de organizarea si desfasurarea corecta a evaluarii nationale si le solicita sa predea toate eventualele materiale si obiecte care, potrivit reglementarilor in vigoare, sunt interzise in sala de examen.

Dupa parcurgerea pasilor mentionati, candidatii vor semna un proces-verbal cu mentiunea ca stiu ca nerespectarea regulilor are drept consecinta eliminarea lor din examen si nota 1 pe lucrare.

Candidatii care doresc sa predea lucrarile inainte de expirarea timpului maxim prevazut pentru rezolvarea subiectelor pot face acest lucru cel mai devreme dupa o ora de la inceperea probei scrise.

La parasirea salii de examen, candidatii nu primesc subiectele.
 

Candidatii primesc cel mult o ora in plus pentru rescrierea lucrarii


In situatii obiective, neimputabile candidatilor, in care, in timpul probei scrise, este luata decizia anularii si a rescrierii lucrarii, se poate prelungi timpul destinat redactarii, cu cel mult o ora, conform unei proceduri elaborate de catre Comisia Nationala de Organizare a Evaluarii Nationale.

...Modele de Subiecte Rezolvate pentru Evaluarea Nationala 2024 de la clasa a VIII-a >> 


Procedura de corectare a lucrarilor la Evaluarea Nationala 2024


In anul scolar 2023—2024, activitatile din cadrul evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a se realizeaza utilizand platforma dedicata evaluarii digitalizate.

In procesul de evaluare initiala a lucrarilor scrise si de rezolvare a contestatiilor, dupa validarea finalizarii evaluarii de catre cei doi profesori evaluatori, in cazul in care diferenta dintre notele celor doi evaluatori este mai mica sau egala cu 1 punct, este calculata nota finala, ca medie aritmetica avand doua zecimale a notelor acordate de evaluatori, fara rotunjire, fiind inregistrata in catalogul evaluarii nationale.

In cazul in care diferenta intre notele acordate de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct, lucrarea va fi recorectata de alti doi profesori evaluatori. Dupa validarea finalizarii evaluarii, nota finala este calculata luand in considerare cele 4 (patru) note. Dupa eliminarea celor doua note/valori extreme, nota finala se calculeaza ca medie aritmetica avand doua zecimale, fara rotunjire, a celor doua note/valori centrale.

Media rezultata reprezinta nota finala si este inregistrata in catalogul evaluarii nationale.
 

Rezolvarea contestatiilor la Evaluarea Nationala 2024


In cadrul etapei de solutionare a contestatiilor, dupa incheierea evaluarii lucrarilor, notele acordate dupa reevaluare sunt comparate cu cele acordate in etapa de evaluare initiala. In situatia in care se constata o diferenta de notare mai mare de 1 punct, in plus sau in minus, intre nota de la evaluarea initiala si cea de la contestatii, lucrarea este reevaluata de alti doi profesori evaluatori.

Reevaluarea se face respectand cu strictete baremul de evaluare si notare si toate procedurile de evaluare. Nota acordata de cea de-a doua comisie de contestatii este nota finala obtinuta de candidat.

Nota obtinuta in etapa de solutionare a contestatilor este nota definitiva, indiferent de punctajul obtinut, in plus sau in minus, fata de nota acordata in etapa de evaluare initiala a lucrarii. Aceasta nota nu mai poate fi modificata si reprezinta nota obtinuta de candidat la proba respectiva.

Comisia Nationala de Organizare a Evaluarii Nationale va transmite comisiilor judetene/Comisiei municipiului Bucuresti modelul borderoului de evaluare care va fi utilizat in centrele zonale de evaluare si in centrul de contestatii judetean/ al municipiului Bucuresti, anexa la procedura specifica evaluarii nationale.

Candidatii care depun contestatii completeaza si semneaza o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. In cazul candidatului minor, declaratia-tip este semnata si de catre parintii/reprezentantii legali ai acestuia.
 

Fraudarea examenului de Evaluare Nationala 2024


In vederea asigurarii desfasurarii corecte a evaluarii nationale, in conformitate cu prevederile reglementarilor in vigoare, comisiile din unitatile de invatamant — centre de examen si comisiile judetene/Comisia municipiului Bucuresti de organizare a evaluarii nationale verifica, prin sondaj, inregistrarile audio-video din salile de examen, dupa incheierea probei scrise.

In cazul in care, la verificarea prin sondaj, se constata nereguli, fraude sau tentative de frauda ori in cazul in care exista sesizari privitoare la nereguli, fraude sau tentative de frauda, verificarea se face pentru inregistrarile din toate salile din unitatea de invatamant respectiva.

Daca, in urma verificarilor se constata existenta unor nereguli, fraude sau tentative de frauda, respectiv nerespectarea reglementarilor in vigoare de catre candidati, comisia din unitatea de invatamant — centru de examen ia masurile care se impun, in conformitate cu prevederile metodologiei de organizare si desfasurare a evaluarii nationale, care pot merge pana la acordarea notei 1 (unu) pentru frauda sau tentativa de frauda.

In cazul in care se constata nerespectarea reglementarilor in vigoare de catre cadrele didactice implicate in organizarea si desfasurarea examenului, este sesizata comisia judeteana/Comisia municipiului Bucuresti de organizare a evaluarii nationale care ia masuri de sanctionare si anunta, in scris, Comisia Nationala de Organizare a Evaluarii Nationale.
 

Rezultate examen clasa a 8-a


Comunicarea rezultatelor obtinute la examenul de Evaluare Nationala se face anonimizat, utilizandu-se codurile individuale care inlocuiesc numele si prenumele candidatilor si care au fost distribuite candidatilor, pe baza de semnatura de primire, la prima proba sustinuta de acestia.

Pentru comunicarea notelor obtinute la examenul de Evaluare Nationala, inainte de etapa de depunere si solutionare a contestatiilor, comisiile din unitatile de invatamant — centre de examen tiparesc si afiseaza lista rezultatelor examenului de Evaluare Nationala care cuprinde: codul candidatului, unitatea de invatamant de provenienta, notele obtinute la fiecare proba scrisa, media sau mentiunile „absent”/”eliminat din examen”, dupa caz.

Dupa solutionarea contestatiilor, comisiile din unitatile de invatamant — centre de examen tiparesc din nou lista rezultatelor finale dupa contestatii ale candidatilor anonimizati si o afiseaza, conform calendarului, cu semnatura presedintelui si a secretarului comisiei din centrul de examen, la avizierul unitatii de invatamant si pe website-ul acesteia.

Rezultatele examenului de Evaluare Nationala ale candidatilor anonimizati sunt afisate si pe pagina de internet a Ministerului Educatiei si a inspectoratelor scolare, pentru o perioada de 2 ani.

Candidatul major si parintii/reprezentantii legali ai candidatului minor poate/pot solicita comisiei judetene/ Comisiei municipiului Bucuresti de organizare a evaluarii nationale vizualizarea lucrarii/lucrarilor propriului copil numai dupa afisarea rezultatelor finale, dupa etapa de solutionare a contestatiilor. La vizualizarea lucrarii/lucrarilor, candidatul minor trebuie sa fie insotit obligatoriu de un parinte/reprezentant legal.

Solicitarea de vizualizare nu poate conduce la reevaluarea si/sau modificarea notelor acordate lucrarii/lucrarilor.

...Modele de Subiecte Rezolvate pentru Evaluarea Nationala 2024 de la clasa a VIII-a >> 
 

Calendar Evaluare Nationala 2024


Calendarul de desfasurare a evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a, in anul scolar 2023—2024 este urmatorul:

11—14 iunie 2024 Inscrierea la Evaluarea Nationala

14 iunie 2024 Incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

25 iunie 2024 Limba si literatura romana — proba scrisa

27 iunie 2024 Matematica — proba scrisa

28 iunie 2024 Limba si literatura materna — proba scrisa

3 iulie 2024 (pana la ora 14.00) Afisarea rezultatelor inaintea contestatiilor

3 iulie 2024 (ora 16.00—ora 19.00) Depunerea contestatiilor 4 iulie 2024 (ora 8.00—ora 12.00)

4 iulie—9 iulie 2024 Rezolvarea contestatiilor

9 iulie 2024 Afisarea rezultatelor finale dupa solutionarea contestatiilor
 

Evaluare Nationala Romana subiecte


Programa la Limba romana pentru Evaluarea Nationala la finalul clasei a 8-a cuprinde elemente de lectura, redactare, gramatica, ortoepie si vocabular, pe care elevii aflati la finalul ciclului gimnazial trebuie sa le cunoasca.

Subiectele la Limba Romana de la Evaluarea Nationala sunt elaborate pe baza continuturilor si competentelor asociate acestora, conform programelor in vigoare. In ziua examenului la Romana, elevii primesc subiectele in forma de brosura.
 

Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF.
Click aici pentru a descarca fisierul pdf.
Vezi AICI mai multe subiecte si teste de antrenament pentru Evaluarea Nationala.

Evaluare Nationala subiecte Matematica


Subiectele care se dau la proba de Matematica la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a au un anumit tipar. Exersand suficient, elevul va intelege si va stapani aceste cerinte care se puncteaza prin baremul de corectare.

Problemele cele mai mari apar la Subiectul al III-lea, unde exercitiile sunt complexe, special pentru a departaja candidatii. Ca urmare, va propunem o metoda de pregatire extrem de eficienta care consta exact in rezolvarea cat mai multor exercitii in genul celor pe care le va primi la Subiectul al III-lea la examenul de Evaluare Nationala.

Este vorba despre lucrarea Evaluarea Nationala Matematica clasa a VIII-a - Probleme rezolvate de tipul celor de la Subiectul al III-lea

Copilul nu trebuie decat sa le rezolve asa cum ar face in timpul examenului, apoi sa isi verifice rezultatele cu ajutorul solutiilor prezentate in partea a doua a culegerii recomandate.
 

...Modele de Subiecte Rezolvate pentru Evaluarea Nationala 2024 de la clasa a VIII-a >> 

Evaluare nationala 2024 Matematica clasa 8


Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF.
Click aici pentru a descarca fisierul pdf.


 Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

evaluare nationala 2024evaluarea nationala 2024calendar evaluare nationalaprograma evaluare nationalasubiecte evaluare nationala


x

Lasa un raspuns
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul GratuitTeste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//