"In perceptia publica sunt prea multi studenti, ceea ce este o aberatie. Toata lumea isi da cu parerea la politica educationala. Suntem mult sub media europeana. Avem ca tinta asumata de Romania in parteneriat cu UE atingerea unui procent de 27,6% de absolventi de invatamant superior in anul 2020. Din grupa de varsta 30 - 34 ani suntem la 23%".
"Avem o scadere dramatica a numarului de studenti, practic o injumatatire in ultimii ani, dar noi ne facem ca nu vedem ca tinta pe care ne-am propus-o pentru 2020 este practic imposibil de atins. Nu poti sa transformi dintr-o descrestere dramatica si continua intr-o crestere in 2020. Este imposibil acest lucru, este un nonsens", a afirmat Cimpeanu, la Adunarea Generala a Uniunii Nationale a Studentilor din Romania. El a pledat pentru o crestere a finantarii pe Educatie astfel incat in 2020 sa se ajunga la 6% din PIB, adaugand ca in Romania nu exista o reglementare coerenta in domeniu.
Presedintele Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS), Iordan Predescu, a spus, la randul sau, ca in Romania sunt extrem de putini studenti. "Pare anormal ca mass-media spune ca avem prea multi studenti. Eu spun ca avem extrem de putini studenti si ca efortul financiar facut de intreaga societate pentru a invata cat mai multi tineri la nivel superior pentru a face fata cerintelor pietei muncii este pur si simplu evident", a aratat Predescu.
Acesta subliniaza ca, in prezent, studentul este altul decat cel traditional, de acum 20-30 de ani, si acest lucru genereaza un alt timp de invatamant, care trece de la cel centrat pe profesor la cel centrat pe student.