Admitere liceu 2023. Cum si cand are loc repartizarea computerizata pe licee

De Portal Invatamant
la 18 Iul. 2023
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Admitere liceu 2023. Cum si cand are loc repartizarea computerizata pe licee18Iul.2023

Repartizarea computerizata a absolventilor clasei a VIII-a in invatamantul liceal de stat se face in doua etape. La repartizarea computerizata, realizata in prima etapa de admitere, participa numai elevii care au sustinut Evaluarea Nationala.

Conform Calendarului admiterii in invatamantul liceal pentru anul scolar 2023—2024, repartizarea computerizata a absolventilor clasei a VIII-a care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2023 - 2024 se face in data de 19 iulie 2023. 
 
Admiterea candidatilor pe locurile speciale pentru rromi, respectiv pe locurile distinct alocate in unitatile de invatamant de masa pentru candidatii cu CES se face computerizat, intr-o sesiune distincta, desfasurata inaintea etapei de repartizare computerizata. Potrivit calendarului oficial, repartizarea acestor candidati se face in data de 13 iulie 2023.
 

Repartizare licee 2023

 
Extras din Ordinul nr. 5.243/2022, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 876 din 6 septembrie 2022
 
Art. 2. (12) Conform Calendarului admiterii in invatamantul liceal pentru anul scolar 2023—2024, repartizarea absolventilor clasei a VIII-a in invatamantul liceal de stat se face in doua etape.
 
(13) La repartizarea computerizata, realizata in prima etapa de admitere, participa numai elevii care au sustinut evaluarea nationala.

..Vedeti AICI Calendarul Admiterii la Liceu in 2023 >>  
 
(14) Admiterea candidatilor pe locurile speciale pentru rromi, respectiv pe locurile distinct alocate in unitatile de invatamant de masa pentru candidatii cu CES se face computerizat, intr-o sesiune distincta, desfasurata inaintea etapei de repartizare computerizata, conform Calendarului admiterii in invatamantul liceal pentru anul scolar 2023—2024, prevazut in anexa nr. 1.
 
(15) Dupa repartizarea computerizata din prima etapa de admitere se rezolva situatiile speciale prevazute la art. 54 alin. (1) din Metodologia de organizare si desfasurare a admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2011—2012, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului nr. 4.802/2010 privind organizarea si desfasurarea admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2011—2012, respectandu-se, in toate cazurile, criteriul referitor la media de admitere, fara a depasi numarul maxim de 30 de elevi la clasa.
 
(16) Criteriul referitor la media de admitere, mentionat la alin. (15), se refera la media de admitere a ultimului admis prin repartizare computerizata si se aplica in toate cazurile in care, in urma repartizarii computerizate, s-au ocupat toate locurile alocate prin planul de scolarizare la specializarea/clasa respectiva, fara a lua in considerare locurile suplimentare special acordate pentru candidatii rromi si pentru candidatii cu CES.
 
(17) Prin exceptie de la prevederile art. 54 alin. (2) din Metodologia de organizare si desfasurare a admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2011—2012, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului nr. 4.802/2010 privind organizarea si desfasurarea admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2011—2012, in perioada de rezolvare a situatiilor speciale, candidatii gemeni/tripleti se pot redistribui de catre comisiile de admitere judetene/a municipiului Bucuresti in clasa celui cu media mai mare sau invers fara raportarea la media ultimului admis la specializarea la care se solicita redistribuirea, la cererea parintelui/tutorelui/reprezentantului legal al elevului. In situatia in care prin redistribuirea candidatilor gemeni/tripleti se depaseste numarul maxim de 30 de elevi la clasa, se aplica prevederile art. 63 alin. (3) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
(18) Depunerea dosarelor de inscriere la unitatile de invatamant liceal la care au fost admisi candidatii se realizeaza in perioada prevazuta in Calendarul admiterii in invatamantul liceal pentru anul scolar 2023—2024. La depunerea dosarului de inscriere, cartea de identitate (daca este cazul) si certificatul de nastere se depun in copie certificata „Conform cu originalul” de catre angajatul unitatii de invatamant investit cu astfel de competente.
 
(19) Candidatii care au fost repartizati computerizat in prima etapa de admitere, dar nu si-au depus dosarele de inscriere in termen sau au renuntat, in scris, la locul ocupat si candidatii care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizata in prima etapa de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizati computerizat, se repartizeaza in a doua etapa de admitere in invatamantul liceal, pentru candidatii din seria curenta, precum si pentru cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2023—2024.
 
(20) Repartizarea candidatilor mentionati la alin. (19) in a doua etapa de admitere in invatamantul liceal, pentru candidatii din seria curenta, precum si pentru cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2023—2024 se realizeaza de catre comisia de admitere judeteana/a municipiului Bucuresti, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, calculate conform pct. I al anexei nr. 2 la prezentul ordin, conform unei proceduri aprobate de aceasta, publicata pe site-ul inspectoratului scolar si comunicata unitatilor de invatamant. Repartizarea acestor candidati in clasele in care, in urma primei etape de admitere, efectivul de elevi este egal sau mai mare decat media legala de 24 de elevi se face cu respectarea criteriului referitor la media de admitere, conform prevederilor alin. (16).
 
(21) Dupa repartizarea candidatilor mentionati la alin. (12) in prima etapa de admitere computerizata, dupa rezolvarea situatiilor speciale si dupa a doua etapa de admitere se repartizeaza si absolventii clasei a VIII-a care nu au sustinut evaluarea nationala si carora nu li se poate calcula media de admitere conform pct. I al anexei nr. 2 la prezentul ordin.
 
(22) Repartizarea absolventilor clasei a VIII-a mentionati la alin. (21) se realizeaza de catre comisia judeteana de admitere/a municipiului Bucuresti, in ordinea descrescatoare a mediilor de absolvire a claselor V—VIII. Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de catre comisia de admitere judeteana/a municipiului Bucuresti, publicata pe site-ul inspectoratului scolar si comunicata unitatilor de invatamant.
 
(23) Candidatii mentionati la alin. (21) si art. 10 nu pot fi repartizati in clasele in care, in urma primei etape de admitere, efectivul de elevi este egal sau mai mare decat media legala de 24 de elevi.
 
(24) Comisia nationala de admitere poate elabora precizari, instructiuni sau proceduri, in vederea organizarii si desfasurarii admiterii in invatamantul liceal pentru anul scolar 2023—2024.
 
(25) Candidatii pot participa la repartizarea computerizata intr-un singur judet. Inscrierea candidatilor care doresc sa participe la admiterea computerizata in alt judet se realizeaza la unitatea de invatamant din care provin candidatii, conform unei proceduri elaborate de Comisia nationala de admitere. Comisia nationala de admitere stabileste, prin procedura, si modalitatile de completare a optiunilor si de transmitere a fiselor de inscriere, de inregistrare a datelor in baza de date si de comunicare a rezultatelor acestor candidati
 
(...)
 
Art. 4. (3) In cazul in care dupa comunicarea rezultatelor la liceele/clasele la care s-au sustinut probe de aptitudini exista candidati admisi care declara, in scris, ca renunta la locul obtinut pentru a participa la etapa de repartizare computerizata, pe locurile eliberate de acestia pot fi admisi alti candidati care au sustinut proba respectiva de aptitudini, in ordinea rezultatelor obtinute la aceasta proba.
 
(4) Rezultatele obtinute de candidati la probele de aptitudini si la probele de limba moderna sau materna sunt recunoscute in orice judet sau in municipiul Bucuresti in care acestia opteaza sa se inscrie pentru repartizarea computerizata, indiferent de judetul sau sectorul din municipiul Bucuresti in care candidatii au sustinut probele respective
 
Art. 5. — (1) Candidatii care participa la admiterea in invatamantul preuniversitar liceal militar sunt ierarhizati si repartizati computerizat, in limita cifrei de scolarizare aprobate pentru fiecare colegiu national militar, in ordinea strict descrescatoare a mediei finale de admitere si pe baza optiunilor din fisa de inscriere specifica.
 
(2) In cazul in care, dupa comunicarea rezultatelor, la colegiile nationale militare exista candidati admisi care declara, in scris, ca renunta la locul obtinut, pe locurile eliberate de acestia pot fi admisi alti candidati care au promovat proba de verificare a cunostintelor, in ordinea strict descrescatoare a mediei finale de admitere si in functie de optiunile exprimate in fisa de inscriere specifica.
 
(3) Calculul mediei finale de admitere pentru candidatii la admiterea in colegiile nationale militare se face in conformitate cu prevederile pct. II al anexei nr. 2, care face parte integranta din prezentul ordin. Detalii AICI<<

...GHID pentru completarea Fisei de inscriere la liceu 2023<<
 

Calendar repartizare computerizata liceu 2023

 
10 – 11 iulie 2023 - Inscrierea si repartizarea candidatilor pentru invatamantul special. Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de catre comisia de admitere judeteana/a municipiului Bucuresti, publicate pe site-ul inspectoratului scolar judetean/al Municipiului Bucuresti si comunicate unitatilor de invatamant.
 
13 iulie 2023 - Repartizarea candidatilor pe locurile speciale pentru rromi, respectiv pe locurile distinct alocate candidatilor cu CES in
unitatile de invatamant de masa.
 
Repartizarea acestor candidati se face computerizat intr-o sesiune distincta, in ordinea descrescatoare a mediei de admitere si pe baza optiunilor completate in fisa de inscriere. 
 
19 iulie 2023 - PRIMA ETAPA - Repartizarea computerizata in invatamantul liceal a absolventilor clasei a VIII-a care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2023 - 2024 
 
19 iulie 2023 - Comunicarea rezultatelor candidatilor repartizati computerizat in invatamantul liceal. Afisarea in unitatile de invatamant gimnazial a listei cu locurile neocupate in unitatile de invatamantul liceal din judet/municipiul Bucuresti
 
20 – 25 iulie 2023 - Depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care candidatii au fost repartizati
 
25 iulie 2023 - Transmiterea de catre unitatile de invatamant liceal a situatiei locurilor ramase libere in urma neinscrierii candidatilor admisi in aceasta etapa de admitere
 
26-28 iulie 2023 - Rezolvarea de catre comisia de admitere judeteana/ a municipiului Bucuresti, a situatiilor speciale aparute dupa etapa de repartizare computerizata.
 

A doua etapa de inscriere la liceu 2023

 
28 iulie 2023 - Afisarea centrului de admitere, a situatiei locurilor ramase libere, inclusiv a celor destinate candidatilor rromi, precum si a celor destinate candidatilor cu CES, a locului de desfasurare si a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunostintelor de limba moderna ori materna
 
31 iulie 2023 - Inscrierea candidatilor pentru probele de aptitudini sau probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna, inclusiv a candidatilor pe locurile speciale pentru rromi si a candidatilor pentru locurile distinct alocate candidatilor cu CES in unitatile de invatamant de masa
 
1 – 2 august 2023 - Desfasurarea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna
 
3 - 4 august 2023 - Afisarea rezultatelor la probele de aptitudini si la probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna si rezolvarea eventualelor contestatii.
 
7 – 9 august 2023 - Primirea cererilor de inscriere a candidatilor care au fost repartizati computerizat in prima etapa de admitere, dar care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen, a candidatilor care au fost respinsi la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini si a candidatilor care au sustinut probe de verificare a cunostintelor de limba moderna sau de limba materna in etapa a doua, precum si a candidatilor care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizata in prima etapa de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizati computerizat, inclusiv a candidatilor pe locurile speciale pentru rromi si a candidatilor pentru locurile distinct alocate candidatilor cu CES in unitatile de invatamant de masa. Primirea cererilor de inscriere a absolventilor clasei a VIII-a care nu au sustinut evaluarea nationala.
 
Nota: Candidatii pe locurile speciale pentru rromi si candidatii pentru locurile distinct alocate candidatilor cu CES in unitatile de invatamant de masa isi pastreaza prioritatea pe locurile destinate acestora care au ramas libere dupa solutionarea situatiilor speciale.
 
10 – 11 august 2023  -  A DOUA ETAPA - Repartizarea candidatilor din etapa a adoua, de catre comisia de admitere judeteana/a municipiului Bucuresti. Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de catre comisia de admitere judeteana/a municipiului Bucuresti, publicate pe site-ul inspectoratului scolar judetean/al Municipiului Bucuresti si comunicate unitatilor de invatamant pana la data de 5 iulie 2023. 
 
11 august 2023 - Transmiterea catre Centrul national de admitere a rezultatelor repartizarii prin confirmarea incheierii operatiunilor specifice in aplicatia informatica centralizata.
 


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

repartizare computerizatarepartizare licee 2023admitere liceu 2023


x
Lasa un raspunsTeste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul GratuitTeste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//