Repartizarea computerizata la liceu 2023: Reguli pentru candidatii care vor sa participe la admiterea in alt judet

de Portal Invatamant la 26 Mai. 2023
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Repartizarea computerizata la liceu 2023: Reguli pentru candidatii care vor sa participe la admiterea in alt judet26Mai.2023

Ministerul Educatiei a prezentat procedura privind modalitatea de inscriere a elevilor de clasa a VIII-a care doresc sa participe la admiterea computerizata in alt judet, in cadrul procesului de admitere in invatamantul liceal pentru anul scolar 2023-2024.

Completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a care participa la admitere in alt judet si de catre parintii acestora se poate realiza:
a) la sediul unitatii de invatamant pe care a absolvit-o candidatul;
b) prin formularul - Fisa de inscriere, transmis electronic unitatii de invatamant pe care a absolvit-o candidatul;
c) la centrul special de inscriere din judetul in care doresc sa participe la admitere, in situatii exceptionale. 
 
Comisia de inscriere din unitatea de invatamant gimnazial din care provin candidatii asigura completarea fiselor de inscriere ale absolventilor de clasa a VIII- a cu codul judetului, cu codul si denumirea unitatii de invatamant gimnazial, cu datele personale ale acestora, cu media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a, cu notele si media generala de la Evaluarea Nationala pentru absolventii clasei a VIII-a si cu media de admitere. Fisele se semneaza de catre directorul unitatii de invatamant si se aplica stampila acesteia. Fisele de inscriere ale candidatilor care au sustinut sau carora li s-au echivalat, conform prevederilor legale in vigoare, probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna se completeaza si cu rezultatele acestor probe. 
 
Completarea listei de optiuni se realizeaza pe baza brosurii judetului in care se doreste repartizarea, prin completarea codului judetului si a codurilor optiunilor pentru profilurile, specializarile sau domeniile de pregatire dorite.
 
Completarea optiunilor la sediul unitatii de invatamant se face pe baza unei programari realizate de conducerea unitatii de invatamant si profesorii diriginti, telefonic sau prin e-mail; Programarea se realizeaza la numarul de telefon sau pe adresa de e-mail comunicate de unitatea de invatdmant gimnazial si dedicate admiterii in invatamantul liceal pentru anul scolar 2023-2024. Completarea optiunilor se face de catre candidat in prezenta parintelui/ reprezentantului legal al acestuia si a dirigintelui clasei; acestia, impreuna cu candidatul, vor semna Fisa de inscriere.
 
La solicitarea candidatului/parintelui/reprezentantului legal al acestuia, unitatea de invatamant poate transmite electronic Fisa de inscriere a candidatului in vederea completarii optiunilor. In acest caz, Fisa de inscriere completata de catre unitatea de invatamant, cu datele mentionate la alin.(1) se transmite scanata, pe adresa de e-mail comunicata de catre candidat/parinte/reprezentantul legal al acestuia. Completarea optiunilor se face de catre  candidat in prezenta parintelui/reprezentantului legal al acestuia, care vor semna Fisa de inscriere si o vor retransmite unitatii de invatamant, scanata/fotocopiata. Unitatea de invatamant va confirma, prin e-mail, primirea documentului, in procesul de completare a optiunilor, candidatul si parintele/reprezentantul legal pot beneficia de asistenta din partea dirigintelui clasei, prin mijloace electronice de comunicare (telefon, e-mail, videoconferinta online). In situatia in care informatiile din documentul transmis electronic sunt incomplete, nu sunt lizibile sau daca se constata inadvertente intre informatiile din document si cele din aplicatia informatica, unitatea de invatamant poate solicita candidatului/parintelui/ reprezentantului legal al acestuia prezentarea la sediul unitatii.
 
In situatiile exceptionale prevazute la art. 5, lit. c), completarea optiunilor se realizeaza la centrul special de inscriere din judetul in care doresc si participe la admitere, in conformitate cu prevederile Metadologiei.
 

Admitere liceu 2023: Inregistrarea datelor in aplicatia informatica pentru repartizarea computerizata

 
Introducerea in aplicatia informatica a optiunilor din fisele de inscriere ale candidatilor care participa la admiterea computerizata in alt judet se realizeaza la unitatea de invatamant de provenienta a candidatilor.
 
In situatia in care unitatea de invatamant de provenienta a candidatilor nu dispune de dotarea necesara si de personalul calificat, introducerea optiunilor in aplicatia informatica se realizeaza in cadrul centrului zonal de inscriere la care este arondata unitatea de invatamant.
 
In cazul candidatilor care se prezinta la sediul unitatii de invatamant pentru completarea optiunilor, introducerea optiunilor in aplicatia informatica se va realiza imediat dupa completarea Fisei de inscriere.
 
Dupa introducerea optiunilor in aplicatia informatica, prin selectarea judetului in care candidatul doreste sa participe, fisele din calculator vor fi listate, semnate de presedintele comisiei de inscriere si vor fi verificate, in ceea ce priveste corectitudinea datelor, de catre candidati si parintii/reprezentantii legali ai acestora, in prezenta dirigintelui.
 
In cazul existentei unei erori, aceasta este semnalata comisiei de inscriere de catre parinte, in prezenta dirigintelui si este corectata in aplicatia informatica. Fisa corectata se listeaza, se semneaza de candidat, de parinte/reprezentantul legal si de profesorul diriginte, pentru a confirma faptul ca aceasta este corecta si acceptata si ramane in posesia parintelui/reprezentantuiui legal.
 
In situatia in care introducerea datelor in aplicatia informatica se realizeaza la centrul zonal de inscriere la care este arondata unitatea de invatamant din care provine candidatul, verificarea corectitudinii datelor din fisele listate din calculator se va face conform programarii  realizate de catre unitatea de invatamant.
 
In cazul candidatilor care au solicitat transmiterea electronica a Fisei de inscriere, introducerea datelor in aplicatia informatica se face de catre comisia de inscriere din unitatea de invatamant din care provine candidatul/centrul zonal de inscriere, prin selectarea judetului in care candidatul doreste sa participe. Fisa listata din calculator este semnata de catre presedintele comisiei iar o copie scanata a acesteia este transmisa, prin mijloace electronice de comunicare, candidatului si parintelui/reprezentantului legal, pentru a fi semnata.
 
In cazul existentei unei erori, aceasta este semnalata de catre parinte comisiei de inscriere, care o corecteaza in aplicatia informatica. Fisa corectata se listeaza, se semneaza de diriginte si se retransmite, prin mijloace electronice de comunicare, candidatului/ parintelui/reprezentantului legal care are obligatia de a confirma, electronic, primirea documentului. Candidatul si parintele/reprezentantul legal semneaza fisa primita pentru a confirma faptul ca datele sunt corecte si acceptate si retransmit o copie scanata/fotocopiata a fisei de inscriere semnata, prin mijloace electronice, unitatii de invatamant.
 
Comisiile de inscriere din unitatile de invatamant au obligatia de a confirma, electronic, primirea documentelor semnate de catre candidat/parinte/reprezentant legal.
 
In registrul unitatii de invatamant se va mentiona “transmitere electronica” a fisei de inscriere si se va atasa documentul din care rezulta confirmarea primirii documentelor de catre candidat/parinte/reprezentant legal.
 
Candidatii/parintii/reprezentantii legali ai acestora pot opta si pentru realizarea verificarii corectitudinii datelor introduse in aplicatia informatica la sediul unitatii de invatamant.
 
In situatiile exceptionale, introducerea optiunilor din fisele de inscriere se realizeaza de cdtre comisiile din centrele speciale de inscriere, in conformitate cu prevederile Metodologiei.
 
Atentie! In situatia transmiterii prin mijloace electronice a Fisei de inscriere, candidatul si parintete/reprezentantul legal al acestuia vor transmite unitatii de invatamant si o declaratie-tip pe proprie raspundere cu privire la veridicitatea informatiilor introduse in Fisa de inscriere.
 
Fisele de inscriere originale se pastreaza in centrul judetean de admitere din judetul de provenienta timp de doi ani de la incheierea admiterii, in conformitate cu prevederile art. 48, alin. (3) din Metodologia privind organizarea si desfasurarea admiterii in invatdmantul liceal de stat pentru anul scolar 2011-2012, aprobata in Anexa 1 la Ordinul M.E.C.T.S, nr. 4802/31.08.2010, aplicata si pentru admiterea 2023 - 2024, in conformitate cu Ordinul ministrului educatiei nr. 5243/31.08.2022 privind organizarea si desfisurarea admiterii in invatamantul liceal pentru anul scolar 2023-2024, cu completarile ulterioare. 


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

admitere liceu 2023fisa de inscriere la liceu 2023repartizare computerizata


x

Lasa un raspuns
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul GratuitNoile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//