Admiterea la liceele cu profil bilingv 2023. Au inceput inscrierile. Vezi centrele de examen din Bucuresti

De Portal Invatamant
la 15 Mai. 2023
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Admiterea la liceele cu profil bilingv 2023. Au inceput inscrierile. Vezi centrele de examen din Bucuresti15Mai.2023

Elevii de clasa a VIII-a care doresc sa sustina probele verificare a cunostintelor de limba materna/de limba moderna, pentru admiterea in clasa a IX-a intr-o clasa cu regim bilingv, se inscriu direct la centrul unde se organizeaza proba respectiva, in baza anexei la fisa de inscriere eliberata de scoala de provenienta.

Inscrierile pentru probele de aptitudini sau pentru probele de verificare a cunostintelor de limba materna/de limba moderna se deruleaza in perioada 15-16 mai 2023.
 

Centre de examen Bucuresti - proba de verificare a cunostintelor de limba materna

 
1. Limba maghiara - Liceul Teoretic "Ady Endre"  - 17.05.2023, Ora 09.00 
2. Limba Germana - Colegiul German "Goethe"  - 17.05.2023, Ora 09.00 
3. Limba italiana - Liceul Teoretic "Dante Aligheri" - 19.05.2023, Ora 09.00
 

Centre de examen Bucuresti - proba de verificare a cunostintelor de limba straina
 

Limba engleza

- examen pe 17.05.2023
proba scrisa la ora 9.00
proba orala la ora 10.30
- Colegiul National "I.L. Caragiale"
- Liceul Teoretic "N. Iorga"
- Colegiul National Bilingv George Cosbuc 
- Colegiul National Spiru Haret 
- Colegiul National Iulia Hasdeu 
- Colegiul National Elena Cuza 
- Colegiul National Sfantul Sava 
 

Limba germana

- examen pe 19.05.2023
proba scrisa la ora 9.00
proba orala la 10.30
Colegiul National "I.L. Caragiale"
 

Limba franceza

- examen pe 18.05.2023
proba scrisa la ora 9.00
proba orala la 10.00
Scoala Centrala
 

Limba spaniola

- examen pe 19.05.2023
proba scrisa la ora 9.00
proba orala la 10.00
Liceul Teoretic Bilingv "Miguel de Cervantes"
 

Limba italiana

- examen pe 18.05.2023
proba scrisa la ora 12.00
proba orala la 13.00
Liceul Teoretic "Dante Aligheri"
 

Calendarul probelor de verificare a cunostintelor de limba materna/de limba straina

 
ETAPA I
- 10 — 12 mai 2023 - Eliberarea/transmiterea anexelor fiselor de inscriere pentru elevii sau absolventii care doresc sa participe la probe de aptitudini sau pentru probele de verificare a cunostintelor de limba materna/de limba moderna.
- 15 — 16 mai 2023 - Inscrierea pentru probele de aptitudini sau pentru probele de verificare a cunostintelor de limba materna/de limba moderna
17 - 19 mai 2023 - Desfasurarea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunostintelor de limba materna/de limba moderna
22 mai 2023 - Comunicarea rezultatelor la probele de aptitudini sau la probele de verificare a cunostintelor de limba materna / de limba moderna / depunerea contestatiilor
26 mai 2023 - Comunicarea rezultatelor finale, in urma contestatiilor.
 
In intervalul 29-30 mai 2023, candidatii isi ridica anexele fiselor de inscriere de la centrele unde au sustinut proba de verificare a cunostintelor de limba moderna/materna si aptitudini.
 
Pe 9 iunie 2023, candidatii care au participat la aceste probe depun anexele fiselor de inscriere la unitatile gimnaziale absolvite. Aceste anexe (completate, semnate, stampilate), se vor atasa fisei de inscriere. 
 
ETAPA a II-a
 
31 iulie 2023 - Inscrierea candidatilor pentru probele de aptitudini sau probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna, inclusiv a candidatilor pe locurile speciale pentru romi si a candidatilor pentru locurile distinct alocate candidatilor cu CES in unitatile de invatamant de masa.
1-2 august 2023 - Desfasurarea/echivalarea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna.
3-4 august 2023 - Afisarea rezultatelor la probele de aptitudini si la probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna si rezolvarea eventualelor contestatii.
 
Examenul de verificare a cunostintelor de limba moderna consta in doua probe:
a) proba scrisa, pentru care se acorda 70 de puncte (din care 10 din oficiu)
b) proba orala, pentru care se acorda 30 de puncte.
 
Timpul de lucru pentru redactarea lucrarii scrise: 60 de minute.
 
Atentie! Este considerat promovat candidatul care a obtinut:
- minimum nota 5 la examenul de verificare a cunostintelor de limba si literatura materna
- minimum nota 6 la examenul de verificare a cunostintelor de limba moderna.
 
Conform OME nr. 5243/31.08.2022, candidatii care au promovat, pe parcursul invatamantului gimnazial, examene cu recunoastere internationala pentru certificarea competentelor lingvistice in limbi straine pot solicita recunoasterea si echivalarea rezultatelor obtinute la aceste examene cu proba de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulatie internationala.
 
Recunoasterea si echivalarea rezultatelor obtinute la aceste examene cu proba de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulatie internationala se fac, la cerere, daca certificatul obtinut/diploma obtinuta valideaza un nivel de competenta lingvistica egal sau superior nivelului A2, corespunzator Cadrului European Comun de Referinta pentru Limbi.
 
Candidatii carora li se recunosc si li se echivaleaza rezultatele obtinute la examene cu recunoastere internationala pentru certificarea competentelor lingvistice in limbi straine, conform prevederilor prezentului ordin, primesc nota 10 la proba de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulatie internationala.
 
Candidatilor, care, in clasa a VII-a/a VIII-a, au obtinut premiul I, al II-lea, al III-lea sau mentiune la etapa nationala a olimpiadei de limba engleza/ franceza/ germana/ italiana/ spaniola/rusa, li se recunosc rezultatele obtinute la olimpiada, in baza diplomei emise de Ministerul Educatiei, si li se echivaleaza cu nota 10 la proba de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulatie internationala.
 
Candidatilor care au promovat cel putin una din clasele gimnaziale la o unitate de invatamant cu predare intr-o limba materna pentru care se organizeaza clase cu predare in limba moderna in regim bilingv li se pot recunoaste, la cerere, rezultatele obtinute la limba respectiva si li se echivaleaza cu nota 10 la proba de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu predare a limbii moderne in regim bilingv. 
 
Aceasta prevedere se aplica si candidatilor care au promovat cel putin una din clasele gimnaziale la o unitate de invaamant din strainatate, avand ca limba de predare limba moderna pentru care se organizeaza clase cu predare in limba moderna in regim bilingv.
 
Pentru situatiile prevazute mai sus, dovada studierii limbii respective la nivel de limba de predare o constituie, dupa caz, foaia matricola sau decizia de echivalare a studiilor parcurse in strainatate. 

 
Precizari importante pentru candidati! 
 
a. Candidatii care au participat la probele de verificare a cunostintelor de limba materna sau de limba moderna, indiferent daca au promovat sau nu aceste probe, completeaza optiuni la centrul de inscriere la care este arondata scoala gimnaziala pe care au absolvit-o, in perioada prevazuta de calendarul admiterii si participa la repartizarea computerizata.
 
b. Candidatii declarati admisi la aceste probe pot fi repartizati la orice unitate de invatamant liceal din municipiu care organizeaza clase bilingve pentru limba moderna respectiva/la clase cu predare in limba minoritatilor.
 
c.  Atentie! Candidatii care nu au participat sau care au participat, dar nu au promovat probele de verificare a cunostintelor de limba materna/moderna NU bifeaza pe fisa de optiuni codul care corespunde claselor mentionate la punctul b. 

 

Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii

Ce NOUTATI sunt pentru clasele IX-XII?


Ai copilul in clasele IX-XII?

Liceul necesita un efort de adaptare si de invatare constanta. Pentru ca la final urmeaza cel mai important test: examenul de BACALAUREAT!

Vestea buna? Va puteti ajuta copilul!

Solutii moderne pentru pregatirea examenelului de BACALAUREAT!

…Vezi AICI toate REDUCERILE >>


...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

clase cu regim bilingvadmitere liceu 2023admitere liceu bilingv 2023admitere bilingvtestare liceu bilingvlimba engleza


x

Lasa un raspuns
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul GratuitTeste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//