"Au fost potrivite pentru toti elevii care au studiat constant pe parcursul anului si care au manifestat interes pentru scoala. Cei cu rezultate bune la clasa, in special cei cu note peste 7 la Matematica, nu ar trebui sa aiba emotii", a spus profesoara Denisa Tanasescu, pentru
Adevarul.
Totusi, subiectele usoare nu sunt neaparat si cele care le garanteaza elevilor note mari la simulare, pentru ca multi se grabesc sa le rezolve rapid si, "sub influenta emotiilor din primele minute ale examenului, pot face erori", a mai spus profesoara.
In ceea ce priveste algebra, profesoara a declarat ca exercitiile au fost accesibile.
De aceeasi parere sunt si profesorii de matematica Rodica Chiriac si George Iftimie, care au analizat subiectele primite de elevii de clasa a VIII-a la Matematica, in cadrul Simularii Evaluarii Nationale 2025.
"Accesibilitatea primelor doua subiecte a fost un aspect pozitiv, incurajand elevii, insa dificultatea crescuta a ultimului subiect arata necesitatea unei pregatiri mai temeinice. Este important ca in perioada ramasa pana la examen sa lucram mai mult pe probleme aplicative si rationamente logice, astfel incat elevii sa poata aborda cu incredere orice tip de exercitiu", a declarat profesorul George Iftimie, pentru
Educatie Privata.
"Simularea de anul acesta a fost echilibrata, completa, fiind evaluate toate continuturile studiate pana in prezent. La subiectul al III-lea, problema 5 ar fi putut ridica dificultati de abordare", a explicat si profesoara Rodica Chiriac.
Simularea Evaluarii Nationale 2025 a continuat marti, 18 martie, cu proba la Matematica. Timp de doua ore, elevii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat trei mari subiecte cu mai multe cerinte, multe dintre ele cu itemi de tip grila. La Subiectul al III-lea, elevilor li s-a cerut sa scrie pe foile de examen rezolvarile complete ale problemelor date.
Evaluarea lucrarilor redactate de elevii participanti se va realiza digitalizat prin intermediul platformei de evaluare digitalizata. Rezultatele obtinute la simulare se comunica individual, pe 31 martie. Ele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, pentru adoptarea unor masuri care au scopul de a imbunatati performantele scolare, in perspectiva examenelor din vara acestui an.
Atentie: Rezultatele obtinute la simulare nu se trec in catalog si nu pot fi contestate. In situatia in care se doreste consemnarea notelor in catalog, acest lucru se poate face in baza unei cereri scrise depuse de elevi sau parintii lor.
Nicolae Moise 19 Mar. 2025 17:36:49
era mult de calcul pentru un elev. sunt curios cati profesori de gimnaziu ar fi terminat in 2 ore. eu cred ca nu trec de 50%.