La simularea pentru Evaluarea Nationala, elevii de clasa a VIII-a au avut parte de doua subiecte la Limba Romana.
La primul subiect a fost data o poezie de Ion Pillat, Toamna la Miorcani, prin care li s-au testat notiunile de vocabular si stilistica. Se cereau antonime, explicatii pentru prezenta cratimei, formarea cuvintelor, rima si masura sau figurile de stil. In plus, elevilor li s-a cerut sa explice apartenenta textului la genul liric.
La al doilea subiect, cerita spunea sa se nareze o intamplare petrecuta in timpul unui joc si de rezolvat mai multe cerinte de gramatica. In plus, cerita B vorbea despre redactarea unei naratiuni (150-300 cuvinte) in care sa se prezinta o intamplare din timpul practicarii unui joc.
Aveti mai jos subiectele de la simularea pentru Evaluarea Nationala
.jpg)

Comentarii [5 comentarii]Adauga comentariul tau
Ripahoratiu 20 Mar. 2017 15:02:48
Aveti o problema cu site-ul, nu functioneaza correct la simbolurile mai mic, mai mare.Intrebarea mea era: daca textul se termina cu "expozitia este organizata de SITAS cu sprijinul Primariei", textul devenea contradictoriu?
Ripahoratiu 20 Mar. 2017 14:59:48
Nu inteleg cum ajunge un text atat de ambiguu in fata elevilor. Se pare ca cea mai banala logica formala e absolut straina celor care formuleaza subiectele:Daca textul se termina cu , textul devine contradictoriu? Evident, NU, ceea ce inseamna ca nimic din cele prezentate anterior nu stabileste clar organizatorul expozitiei.
Adina 14 Mar. 2017 14:14:34
Buna ziua! Exact aceeasi opinie am si eu despre o raspunsul la subiectul II, A,1. Nu cred ca in baremul formulat de MEN exemplul oferit este raspuns unic. De altfel, daca o scoala organizeaza un spectacol de Craciun, sa spunem, la Casa Culturii, reiese ca aceasta institutie este organizatoarea evenimentului??! E interpretabil... si nedrept sa se piarda 2 puncte din cauza unei formulari evazive...Lia Tamas 14 Mar. 2017 13:16:30
De acord cu Iulia Oprea.Iulia Oprea 13 Mar. 2017 22:06:29
Referitor la subiectul al II-leaNu orice expozitie temporara gazduita de un muzeu are ca organizator muzeul respectiv. Din text nu se poate stabili cine este organizatorul. Mentiunea ca expozitia de sah "este deschisa" la Muzeul de Istorie a Transilvaniei nu este suficienta pentru a deduce ca organizatorul expozitiei este muzeul insusi. Exista expozitii temporare organizate de o entitate separata, care, in parteneriat cu muzeul, poate deschide expozitii in spatiul pus la dispozitie de muzeu. Va dau ca exemplu o expozitie temporara deschisa la Muzeul Antipa, dar organizata de de MNINGA în colaborare cu Butterfly Trading si Univ. de Vest “Vasile Goldiș” Arad. http://www.antipa.ro/categories/55/pages/201
Sunt expozitii sau evenimente care se desfasoara la Palatul Parlamentului, dar asta nu inseamna ca organizator este Parlamentul.